onsdag 27. februar 2008

Kevin ble 1 år idag! :)

Hipp hipp hurra for lillegutt som har bursdag idag :) 
Utrolig hvor fort dette året har gått! 
Vi hadde bursdagsselskap for ham selvfølgelig med familie og faddere. 
Han stod løpet ut, smilende og blid, spiste kaker og storkoste seg. 
Han skjønte hvem som var i fokus og showet og flørtet, 
spesielt Mariell fikk ekstra oppmerksomhet, he-he ;) 

Her følger noen bilder fra kvelden som forteller litt om bursdagsbarnet vårt ♥♥♥


HURRA FOR DEG
Hurra for deg som fyller ditt år!
Ja, deg vil vi gratulere!
Alle i ring omkring deg vi står,
og se nå vil vi marsjere,
bukke, nikke, neie, snu oss omkring,
danse så for deg med hopp og sprett og spring,
ønske deg av hjertet alle gode ting,
og si meg så, hva vil du mere?
Gratulere!

Bursdagskake med 1 lys på... :)Ferdig pyntet og venter på gjestene sine ;)...vi overrasket med stuen full av ballonger, stoooor stas!
Stram kar som ser de første gjestene dukke opp, hi-hi!
Gaver, ballonger, gaver, ballonger... kjempegøy!!
I sofakroken med nye leker og shower med gjestene sine, knis :)
Nå skal det bli godt med mat...
Godt med grøt og vi er klar for mer moro!
Bamse-ostekake med blåbærgele for gutten!

mandag 25. februar 2008

Bursdagskort

Dette kortet laget jeg i kveld til nabogutten Simen som ble 9 år. Et lite guttete kort, håper han syns det kult nok da.. Litt enklere å lage jentekort, de liker stort sett alt av blomster, dill og stæsj, he-he :)

Kort til Simen 9 årDetaljer fra kortet

søndag 24. februar 2008

Ungene er hjemme! :)

Da var vinterferien over og det er godt å ha de 3 søte små samlet igjen. Her er et bilde av alle tre samlet - tatt dagen for de to eldste sin avreise til pappa'n sin, 15. februar... Patrick skal fjase på bildene som vanlig...

Kevin, Kalyani og Patrick Og så et bilde av en nylig våken og strålende opplagt Kevin som ble så glad for å få storebror og storesøster hjem igjen idag... han er syk med 39,3'C feber og ikke i form, stakkars liten.. håper det går fort over, for på onsdag blir det kalas når han skal feire 1-års dagen sin :)

Kevin

Norsk-Tamilsk inspirasjon...

De to eldste var på besøk hos pappa'n sin som vanlig i vinterferien, og jeg tok min sedvanlige ryddesjau og storvask på rommene til ungene... Vanligvis blir det gjort dagen før ankomst, for jeg har så god tid... og svisj så er plutselig dagene forbi og det er bare til å kaste seg over rommene, hi-hi! Denne gang tok jeg rommet til jenta mi dagen etter avreise og ble like fortvilet over hvor upraktisk og nedarvet rommet var... 0(^_~)0

Jeg fikk bearbeidet sambo til en liten oppussing, så onsdag satte vi igang med å male vegger hvitt, dør og skapdører i caffe latte - nye håndtak ble også satt inn. Sengen var en svær køyeseng, så vi kastet ut oversengen og malte sengen i caffe latte. Jeg fant en ny lampe på veg hjem fra jobb som passet flott og sambo kjøpte inn to lystette rullegardiner. Ny taklampe, nytt sengetøy og sengehimmel fra IKEA ble plukket frem fra innkjøp i sommerferien, det samme med putetrekk, gardiner og telysholder fra Indiska :) Hun skal få en hvit skolepult for stasjonær PC samt hyller à la Lack fra IKEA for å gi bedre plass og system på bøker, dill og dall. Det er tomt på veggene ennå, men ting kommer opp når vi har fått inn det som skal inn og organisert litt ;)

Vi sa ingenting om oppussingen, så gjett om det var ei strålendes fornøyd jente som kom hjem til et "nytt" jenterom! :) Det fortjener hun virkelig også ♥♥♥

Detaljer fra sengen...Detaljer fra rommet...Detaljer fra sengen... Detaljer fra rommet...Detaljer fra gardinene...Detaljer fra gardinene...Detaljer fra gardinene...Detaljer fra gardinene...Detalj fra rommet...Kevin på besøk hos storesøster Kalyani

Det er unødvendig å si at alle planene jeg hadde for scrapping i ro og mak og sene kvelder gikk rett i vasken... Men det er nå helt ok - for denne gang og for denne årsaken, he-he! :)

søndag 17. februar 2008

Runde 1 - Papirgleder's SkisseCup 2008

Da var første runde i Papirgleder's SkisseCup 2008 over og jeg regner med at jeg har lov å vise frem bidragene mine på bloggen min. Her er de - hadde tenkt å lage ett bidrag til av første skissen, men det ble ikke tid til det :) Jeg er nybegynner altså, men det skal bli spennende å se hvordan man forhåpentligvis utvikler seg og lærer underveis i cup'n!!! Ser at det har gått i bruntoner denne gangen, he-he :)

Skisseoppgaver runde 1
Gullguttene
Rock Dude Kevin
Søskenkjærlighet

torsdag 14. februar 2008

Valentine's Day idag... ♥♥♥♥♥

.. og det er en god anledning til å overraske kjæresten med en velfortjent oppmerksomhet, he-he... Vi har ikke akkurat for vane å feire denne dagen, men jeg syns det er koselig å markere den om enn bare litt uten kjøpepress og styr. Jeg har laget et ganske så personlig kort med fine ord & erklæringer, forskjellige bilder av ham fra den tiden vi var kjærester som tenåringer + en kremmerhuspose fullstappet av dropsene "love hearts".... ♥♥♥♥ Mer får du heller ikke vite om vår dag, he-he :)

Her er kortet han fikk - innsiden holder jeg for meg selv ;)

Valentine's kortet til HenningDetaljer fra kortetBaksiden av kortetFremside tagSnopeposen til Henning fyllt med Love Hearts
Vil du lese mer om Valentine's Day og hvorfor vi feirer den kan du gå til schulze sine sider her.

søndag 10. februar 2008

Morsdagskort til "svigermor"

...Henning's mor... og Kevin's (og Patrick og Kalyani) farmor
Kos deg på morsdagen i Thailand, he-he! :)

Morsdagskort til svigermorForside tagBakside tagInnside kortBakside kort

Morsdagskort til min mor

... Henning's svigermor...og barnas kjære besta! :)
Mamma
- et annet ord for kjærlighet!

Morsdagskortet til min morFremside tagBakside tagInnsiden i kortetBaksiden

Gratulerer med dagen alle mammaer! :)

Rose fra morsdagsbuketten jeg fikk... :) I dag er det morsdag og jeg fikk en flott start på dagen med frokost på sengen, flotte kort, gaver og rosebukett fra min kjære samboer og barn - den ene gaven var også fra de to eldste sin far. Jeg følte meg skikkelig bortskjemt der jeg spiste nydelig mat og pakket opp gaver som jeg virkelig trenger - gode Nike gore-tex sko til turgåing og ny bukse til bruk på jobb og privat :) Jenta mi hadde laget kort etter alle kunstens regler, hun er kjempeflink! ♥♥♥♥ Det er ikke akkurat vanlig med så "voldsomme" gaver på morsdagen, men de kommer iallfall godt med, he-he! Dessuten er det et nydelig vær, så vi har vært ute på tur (i nye sko *knegg*) i varme 10*C og solskinn. Det føles som om våren er komt :)

Å være mamma
Å ha det travelt
Å pusse neser
Å tørke hender
Å vaske "fjeser"
Å bytte bleier
Å lappe bukser
Å synge viser
Å tørke tårer
Å sette plaster
Å være dommer

Å være mamma
kan være slitsomt
når huset flyter
og ryggen verker
og alle venter
at mamma ordner

Å være mamma
og alltid svare
når alle roper
og alle maser
Å skape minner
og gode vaner
Å være ærlig
og streng og kjærlig
Å være mamma
det er så viktig
Å være mamma
ja - det er herlig!
------------------------

Og hvorfor feirer vi egentlig morsdag....:
Morsdagen som er den andre søndagen i februar er en fin anledning til å gi din mor, bestemor eller andre mødre du kjenner en koselig oppmuntring i hverdagen.
Morsdagen er opprinnelig en amerikansk oppfinnelse. Dagen ble opprinnelig feiret den andre søndagen i mai (1907). Da ble den første Memorial Mothers Day Meeting feiret i metodistkirken i Crafton, West-Virginia etter initiativ av Ann Jarvis (1864-1948).

Utgangspunktet for feiringen var en personlig minnedag for Ann Jarvis, hun ville minnes sin mor som var død to år før. Moren hadde vært et aktivt medlem av kirken og hadde stiftet en forening for å arbeide for "bedre mødre, bedre hjem, bedre menn og kvinner". Året etter sendte Ann Jarvis ut en oppfordring om å gjøre denne søndagen til en allmenn minnedag for alle mødre. Oppfordringen ble fulgt av metodistkirkene i Crafton og Philadelphia, og har senere spredd seg rundt i verden. I 1912 ble det dannet en internasjonal organisasjon som skulle arbeide for å innføre morsdagen i andre land.

Til å begynne med ble dagen arrangert av religiøse organisasjoner. I senere år har skikken gått over til å bli en familie-dag, der familien oppvarter mor med gaver og andre former for feiringer. Forretningslivet var raskt ute med å tilby varer til denne feiringen. I Norge kom skikken først til en metodistkirke i Bergen, sannsynligvis så tidlig som under første verdenskrig. Gjennomslag for morsdagen eller i Norge ble det først etter initiativ fra Dorothea Schjoldager (1853-1938) og Karen Platou (1897-1950) i Oslo. De arbeidet for å få morsdagen i Norge lagt til andre søndag i februar.

En morsdagsgave trenger ikke koste noe. Det er tanken som teller, og mor blir sikkert veldig glad for et pent hjemmelaget kort, en tegning, et dikt eller lignende.

lørdag 9. februar 2008

Bursdagskort

Jeg laget dette kortet i går kveld til en liten gutt som heter Elian. Han blir 1 år den 13. februar :)

Elian 1 årDetaljer fra kortet

tirsdag 5. februar 2008

Ferdig med svangerskapspermisjonen...

...snufs... Kan ikke tro at permisjonen er ferdig allerede, syns tiden har gått alt for fort. Og jeg syns ikke det er noe kjekt å starte i jobb igjen FØR lillegullet er blitt 1 år heller. Det har vært utrolig koselig og givende å være 3-barns mamma på heltid iallfall. Nå er det pappa'n som skal ha to måneder hjemme og kose seg... jeg har hintet om at det er et hus som skal holdes i ok stand også, he-he... ikke bare lek og moro med småtten - og de to eldste selvfølgelig! :) I morgen den 6. februar er jeg på jobb igjen...!

Men - det blir vel kjekt å komme tilbake i jobb igjen også.. Jeg har kjekke kollegaer og mye har skjedd i permisjonstiden min, så det blir nesten som å starte på nytt arbeidssted. Det føles slik fra mitt ståsted pr idag. Det blir mange nye kolleger og rutiner å forholde seg til, for nå jobber jeg altså i StatoilHydro. I 2008 skal jeg jobbe 80% fra kl 8.30 - 15.00, så det blir godt. Orker ikke tanken på full jobb og full rulle hjemme med en gang, trenger en jevn overgang tror jeg, he-he!

Tenkte på kaffipausen i morgen og bakte Brownie cookies til gjengen. Jeg 4-dobblet oppskriften slik at det ble en god haug både til dem hjemme og til kollegene på jobben. Det er kjempegode småkaker og passer like godt til melk som til kaffi 0(^_~)0
Slik ser "snope-posen" til kaffipausen ut:

Fremsiden av tagkortetBaksiden av tagkortet... Den som utsetter seg for SJOKOLADE utsetter seg for NYTELSE... :)Snopeposen med tag og småkaker i folieBrownie cookies

søndag 3. februar 2008

God fastelavnssøndag!

Hjemmelagede fastelavnsboller med krem Idag har vi kost oss med fastelavnsris og kremboller :) Ungene var ute i snøen og kom inn gjennomvåte og sultne og fikk hjemmebakte boller og krem. Stas! Etterpå dro vi i storhallen og så på eldstemann som spilte treningskamp. De vant 9-5, ju-hu :)

Tenkte jeg måtte sjekke opp barnekunnskapen om hva fastelavn egentlig er basert på... Infoen fant jeg
her. Så nå vet jeg det, he-he!

Fastelavn– det norske svaret på karneval
Fastelavn har røtter til middelalderen. Ordet kommer fra tysk Fasten-aben og betyr kvelden før fasten. Likevel er ikke fastelavn en eneste kveld, men egentlig tre dager. Fastelavn begynner med fastelavnssøndag, fortsetter med blåmandag, deretter med feitetirsdag. Feite tirsdag er også kjent som Fat Tuesday, og ikke minst som Mardi Gras. Feittirsdag er den siste
dagen med fest før askeonsdag som er innledningen til den førti dager lange fasten.


Fastelavnssøndag
Fråtsing er stikkordet, denne dagen som også ble kalt for fleskesøndag. En skikk skal ha vært å spise ni ganger i hvert hjørne av stua. Det blir 36 ganger! Du kunne gjerne spise flesk, fet suppe og melboller. Disse melbollene er antagelig opphavet til dagens fastelavnsboller. Fastelavn er fastlagt til søndag sju uker før påskedag og har sitt motstykke i pinse sju uker etter påske.

Fastelavnsboller
Hva det skal være i fastelavnsboller hersker det litt uenighet om. Noen lager vannbakkels, endre sverger til vanlige boller, og noen igjen smultboller eller berlinerboller. Uansett så skal det være fyll, for eksempel, syltetøy, mandelfyll, vaniljekrem eller vanlig krem. Det er vanlig å dryss melis på toppen. Det å bake fastelavnsboller var til å begynne med et fenomen blant der rike i byene her i landet. Fastelavnsboller ble ikke vanlig over hele landet før i på begynnelsen av 1900-tallet.

Og se hvor fin buketten er blitt nå når alt er utsprunget!

Flotte blomster :)

Nydelig bukett med liljer
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...