søndag 29. november 2009

1. søndag i advent

Tiden flyr - utrolig at det er starten på advent i dag! :O Vi har hatt ei hektisk helg, så helt klar er jeg ihvertfall ikke.. men det får bare bli slik, stresser nok som det er for tiden, he-he!

På fredag dro jeg & min kjære til Bergen og fikk tegnet kjøkken til nyehuset samt feiret julebord med jobben ombord på hurtigruteskipet M/S Midnatsol på kvelden. Den lå ved kai altså. Vi overnattet på hotel Admiral og koste oss der. På lørdag fikk vi "raidet" butikkene og gjort unna mange julegaver før vi kjørte hjem igjen. Koselig, hektisk og moro helg. Vi angret på at vi ikke ble igjen en natt til for å "slappe av", men det får bli til en annen gang :)


Utsikt fra hotellrommet utover hele vågen

Bergen havn - "inni Vågen" :)

Idag har vi vært i familiekalas til nevøen min før alle dro til by'n for å delta i julegrantenning på torget, gløgg og julekaker. Jeg stakk innom Kreativiteten på veg hjem og fikk kjøpt med meg 3 flotte julegaver også. Mye flott å finne der.

Må forresten nevne at på veg til kalaset stoppet vi i 2-3 minutt og tok bilder til årets julekort. Ikke lett med 3 barn i ulik alder og ikke like stor "glede" for slik foto-shoot, hi-hi. Julekort er iallfall bestilt allerede, så det gikk ok tross alt.


Min niese og min datter med julegrana i bakgrunnen

Jeg har ikke pyntet til jul i det hele tatt - med unntak av min nye adventsstake, he-he. I år ble det et flott sølvfat, 4 stk hvite kubbelys og tall i sink. Syns det ble flott og stødig. Jeg har dessverre ikke fått pyntet oppi den ennå - tror det blir noe mose og kongler etterhvert :)

Så tenner vi et lys i kveld.
Vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv,
og oss som er til stede.
Så tenner vi et lys i kveld.
Vi tenner det for glede.


Ha ei koselig adventstid!

lørdag 28. november 2009

Nevøen min har bursdag!

Mathias har bursdag i dag og vi gratulerer hjerteligst med 12-års dagen. Her er kortet han får på dagen sin. Selve bildet hvor han sitter på en stol og sover har sin egen historie og den kjenner han! ;) Skulle kanskje gjort det mer fancy, men tiden strekker dessverre ikke til i disse tider.


Forsiden av kortet

Detaljer fra forsiden

Sladdet hilsen inne i kortet

The end! :)

torsdag 26. november 2009

ABC - bokstaven I


  Den norske versjonen ABC i ord og bilder i regi av Petunia.

Hjelpe meg så hektisk det er for tiden. Jeg er stadig på reisefot pga jobb og hjemme skal det meste ordnes når jeg først er der. Helgene består i grunn bare av fredagskvelden - resten er rimelig booket opp med diverse arrangementeter og/eller dugnad av ymse slag. Det er uansett moro, men tiden strekker ikke til for så mye annet.

Jeg har ventet på at det skulle bli litt frost her slik at jeg kunne ta Is-bilder utendørs, men i stedet har det pøsregnet det meste av tiden. Jeg dykker derfor i bildearkivet og kom opp med dette....

I for Ild!

Her er tre bilder av ulik type ild, he-he! :)

St. Hans-bålet på Florøvika juni '09

Koselig stemning med flytende telys juli '09

Bål i gapahuken på Klavelandet september '09

søndag 22. november 2009

Årets skjeltefest

Vi var i Svardalen i går på et fantastisk skjeltelag. Oddvar, Frode og Stein-Ove arrangerer dette hvert år og årets festlige lag bestod av ca 80 forventningsfulle og feststemte folk. Gruppa "Hæla i Taket" spilte opp til dans med kjempeflott og fengende dansemusikk i grendahuset, hi-hi! :D Tror ikke det var noen som ikke var innom dansegulvet den kvelden for å si det sånn.

Maten var bare nyyyyydelig god. Skjelter er også kalt sauehaue eller smalahove, alt etter som hvor i landet man bor. Her er det skjelter det går for - det er saltede og kokte sauehoder. Vi her i våre trakter svir ikke skjeltene slik de gjør på Voss altså :D Tilbehør er poteter og kålrabistappe. I tillegg hører akevitt og øl til  - eller rødvin til andre som meg som ikke liker øl, he-he!

Smalahåve sitt etargilde
 (mel: Å køyra vatten, å køyra ved)
(Tekst: Einar Amundsen)

Fyst tek du håve, legg da pao fat,
å so mæ sikkort grep om kniven
tek du å dele opp denne mat.
Men fyrst så faor me ta ein slik ein. SKÅL!
So dele du da heile fint i to
gaor laus på underkjakjen - dan e go'!
Mæ tenno smao
han glisa mao.
Ja, det æ morosamt å leva!

Naor underkjakjen æ skrapa rein,
så gaor me laus pao sjølve øyra.
Me føre kniven tett innte bein,
skjær auro laus, no må du høyra!
Me dele øyra fy å fjerna brosk,
me fjerna øyrevoks å anna rosk.
La da gli ned, å himmelsk fre',
ja, da æ morosamt å leva!

Ja, godt da æ og ska bære bli,
fy sjao no nærme me oss augo.
Da ligg litt inngøymt, men rao veit me.
Snart ska me nok i drykk det lauga.
Rast stikk med gaffodl' bakom auga inn
å vippa auga fram - sjao sola skin!
Eg ser pao deg
da ser pao meg
Ja, da æ morosamt å leva!

I augnaholo æ littgrann feitt,
da smelta nesten heilt pao tongo.
Ja. Trur du meg naor eg seie at,
da blir du fager, sprek å ung tao.
Andektig et me oss mot nasa ned,
framst æ ein go'bet so mao vera mæ.
Naor skolten her
avgnegjen ær,
Ja, da æ morosamt å leva!

Smalahove var i gamle dager hverdagskost. Det var ikke overflod av mat, og en ville ikke la noe gå til spille. Alt skulle brukes. Derfor var det ikke så rart at også hodet til sauen gikk med. Der er det jo tross alt mye god mat. Se bare her, fnis :P


Rykende varme skjelter med poteter og kålrabistappe (under).
Snadder mat altså!!

Dere kan se mer info om skjeltesanger o.l. samt bilder fra Skjeltefesten i 2008 og 2007 om dere vil, he-he.

Her er noen glimt fra årets skjeltelag:

Meg & min kjære før maten

Oddvar (en av arrangørene), Geir og Svein etter maten

Meg & Kari

Henning og Geir

Flere bilder deler vi ikke her ;)
Fortsatt god søndag kveld ønskes alle!!

lørdag 21. november 2009

Kursing i Bergen

Da har jeg gjennomført 2 dagers kursing i temaet "Presentasjonsteknikk-kurs" i Bergen. Det er et kurs som jeg har tatt i regi av jobben - og et kurs som det var bra å bli "pushet til". Det er godt å kunne beherske dette både i jobbsammenheng og privat.

Til tross for mye grubling, gruing og en sterk følelse av fysisk uvelhet før kurset (og i løpet av kursdagene) var det virkelig bra og jeg ønsker å lære mer. Man lærer hvordan man bygger opp og presenterer f.eks. en Powerpoint-presentasjon best mulig - visuelt, tekniske hjelpemidler og ikke minst kroppsspråk - fokus på PRESENTØREN! :D Jeg er en person som helst liker meg i bakgrunnen og HATER å stå foran en forsamling. Jeg har således ingen erfaring med det fra før, hi-hi. Jeg trenger mange spark bak før jeg sikkert velger å gjøre det selv, men jeg har nå fått kjørt meg disse to dagene og fått med meg gode verktøy på vegen. Så gjenstår det... trening, trening, trening... Øvelse gjør mester, hi-hi! Jeg har konfirmant i april, så jeg ønsker å gjøre noe ekstra den dagen. Vi får se :)

Bergen er i allfall en fantastisk koselig by og jeg hadde en kveld på hotell uten noen planer i det hele tatt. Luksus! Jeg gikk i butikker, kikket og småshoppet litt, spiste middag og koste meg på hotellrommet. Denne gang valgte jeg meg et nytt hotell å prøve ut - Clarion Collection Hotel Havnekontoret. Helt nyoppusset og lekkert. Her er noen bilder fra oppholdet mitt:


 
Foto: Fra nettsidene til Havnekontoret

Det regnet sidelengs under hele oppholdet, så her er noen til dels uklare og fuktige bilder fra sentrum:

Et lite "klenodium" etter hvert ;D



Bilder fra Bryggen i Bergen


Nesten husmorferie, hi-hi.
Gjennomgang av morgendagens 10-minutts presentasjon.. huff!

God helg!

onsdag 18. november 2009

Publisert!!

Lokalavisen Firdaposten satt i gang et bokprosjekt i samarbeid med Selje Forlag basert på foto fra en dag i Florø - nemlig den 9. juni 2009.

"Fotodokumentasjon av kvardagen i Flora tysdag 9. juni 2009. 

Dette var ein heilt vanleg dag i Flora kommune. Skuledag, arbeidsdag, fridag, litt regn, litt sol, litt av det meste. Men òg ein heilt annleis dag, fordi svært mange floraværingar greip kameraet og tok utfordringa frå Firdaposten om å fotodokumentere sin eigen kvardag gjennom eit heilt døgn. Redaksjonen fekk inn 3000 bilete å velje mellom. I boka har 86 fotografar fått bilete på trykk, til saman 260 foto, som på eineståande vis dokumenterer dei 24 timane eller 1440 minutta som var tysdag 9. juni 2009 i flora kommune."

Linda Bruvik, David E. Antonsen med flere i Firdaposten har gjort en kjempejobb! Den ble lansert i går og det var ei flott og fargerik bok med innslag fra hele Florø gjennom et helt døgn. Siden jeg kom fra Stavanger ca 17.30 den dagen var det ikke så mye jeg deltok i, men jeg sendte inn 4 bilder og fikk to publisert:

 Det øverste bildet er tatt av dansegruppa til jenta mi
som nettopp har avsluttet en kjempeflott danseoppvisning
for familie og kjente.
 
Dette bildet tok jeg etter danseoppvisning i byparken
- hun og busken matchet så flott i lillafarger :D


lørdag 14. november 2009

Grand reklame

Jeg var i Oslo et par dager denne uken og vi holdt til på gamle, ærverdige Grand hotell. Det var rimelig fullt og jeg var så heldig å få tildelt hotellrom #582, Ane Dahl Torp,på Ladies floor. Det var et stilig og annerledes hotellrom. Ladies floor kan virkelig anbefales - spesielt til jenter på tur og med litt tid til å nyte hotellrommet - eller selve hotellet. Det hadde dessverre ikke jeg, men dette skal jeg huske til eventuelt et neste besøk. Må forresten nevne hotellfrokosten - mye bedre enn det jeg har opplevd andre steder ;)

Her er noen bilder fra rommet "mitt", he-he;

 
 

  Kilde - foto: Merethe S. Odland, Profilm
på Grand hotell sine nettsider

Siste gang jeg bodde på Grand var da Brann vant Cupfinalen i 2004, he-he!


ABC - bokstaven H

  Den norske versjonen ABC i ord og bilder i regi av Petunia.

Bokstaven H vies til en av mine absolutte favoritt-turløyper her i området, nemlig en flott og passe lang fjelltur til Hatlesetnipa som ligger på 583 m.o.h.  Den ligger i Florø i Flora Kommune. Jeg pleier å gå opp fra startstedet som heter Grov. Mange velger også å gå opp fra Hatleset - eller gå over fra det ene til det andre utgangspunktet, man da er man avhengig av å ha transport for å kunne hente bilen igjen :)

Dersom man går rolig opp bruker man ca 1 1/2 time opp til toppen og litt kortere tid ned igjen. Jeg pleier å gå, småløpe og sprette litt... og tar meg tid til å ta bilder undervegs. Jeg bruker likevel ikke på langt nær den oppgitte tiden opp dit. Det er en populær tur her i området, men heldigvis ikke så populær at det vrimler av folk der. Jeg liker roen og det å være alene på tur - spesielt når jeg går opp dit. Det gir energi og føles som balsam for kropp & sjel :D

Planen var å ta turen opp på Hatlesetnipa i dag for å ta høstbilder der, men været slo helt om og det høljeregner ute. Jeg dykker litt i arkivet og viser heller noen bilder fra en tur opp 5. august;

 
Jeg speider utover mot fjell og hav så langt øyet kan se
- dette er varden man passerer litt over halvvegs på turen opp.
 
Der oppe er selve Hatlesetnipa
 
Godt og variert terreng å gå i
 
Varden og skiltet på Hatlesetnipa 583 m.o.h
- her er det også turbok for innskriving! ;)
 Bevis på varden - jeg var på toppen, hi-hi!

Her er noen bilder tatt 5. mai
- det var en tur i regnvær, men likevel utrolig kjekt :)
Dette er samme varde som i første bildet i innlegget.
Det ser ganske så annerledes ut, ikke sant?
 
Her lekte jeg meg litt med kameraet..
.. trolsk stemning på veg mot Hatlesetnipa!

Ellers kan jeg tipse om flotte fjellturer til Haukåbøra, Hovlandsstølen, Haukåvatnet, Hornelen, Håsteinen, Hafstadfjellet... mange muligheter! :) 


mandag 9. november 2009

Flower power

Nydelige blomster fra mine kjære

 
 7 langstilkede røde roser
 
Foto kilde: Cellphonedigest

Nytt leketøy til ho mor...
en Sony Ericsson W995 som jeg har ønsket meg
..har et supert kamera også, viktig ;)
 
 
Nydelige blomster
fra kjempekoselige kollegaer

Jepp, har det supert og nyter
kvelden hjemme sammen med mine kjære
på bursdagen min, he-he! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...