lørdag 30. april 2011

Kompisbursdag til Askil

Forsiden av kortet
- bildet av Askil ble tatt i Kevin's kompiskalas :)

Da var det ny kompisbursdag og denne gangen er det Askil på 4 år som skal feires. Han liker sjørøvere og med det bildet måtte det bare bli noe skummelt. Godt jeg har charms som passer for anledningen. Papiret er ellers så stilig i seg selv at man trenger ikke mye stæsj eller dill for å lage kortet egentlig! :)
Detaljer fra forsiden
Kortet oppslått med slettet personlig hilsen
Kortet oppslått - sett fra siden..
..og sett bakfra
Baksiden av kortet

Ha en herlig lørdag folkens!
Her er det sol og en 40-åring som skal feires på kvelden! ;)

fredag 29. april 2011

Uførefjellet (310 m.o.h)

Utsikt fra Uførefjellet utover mot Florø
(manipulert fargemetning i bildet)

Flora Turlag dro i gang onsdagsturene sine på onsdag 27. april. Første tur gikk til Uførefjellet som er 310 m.o.h. Det var strålendes sol og ikke noe vind, så 46 deltakere fikk en herlig start på tursesongen :)
På tur oppover
Utsikt fra toppen av Uførefjellet
Fantastisk flott, ikke sant? :)

Glimt fra turen tilbake kommer her..
Dette bildet sendte jeg inn til en fotokonkurranse i lokalavisa Firdaposten onsdag etter turen. Temaet er forfall. Se link til konkurransen her. Greitt med forfall i diverse varianter.

Wikipedia sier følgende om Uførefjellet:

"Uførefjellet i Flora kommune, Sogn og fjordane, har namnet sitt frå den fråflytta garden Uføre som ligg ved Norddalsfjorden nordvest for Uførefjellet. Fjellet blir og kalla Sundefjellet (opprinnelg form "Sundafjellet") og har då namnet sitt frå Leversund som ligg på sørsida av fjellet, ved Eikefjorden. Høgste punktet ligg 310 moh. Uførefjellet er ein langstrekt åsrygg som går aust-vest mellom dei to fjordane Eikefjorden på sørsida og Norddalsfjorden i nord. Den er skogvaksen med furu øvst. På den bratte sørsida bjørkeskog i aust og varmekjær lauvskog i vest. På nordsida mykje bjørkeskog med innslag av furu og granplantingar."

En herlig tur i skauen på en onsdag ettermiddag/kveld :)

torsdag 28. april 2011

Min kjære broder har bursdag! :)


Forsiden av kortet
..Liverpool-fan på sin hals er han..
..må derfor være med..


Jeg laget et Liverpool-kort til ham i fjor, så jeg kunne ikke gjøre det i år også.. eller? 
Hadde sikkert vært ok det for ham forresten, thi-hi.


Detaljer fra forsiden av kortet..
..ai ai captain skyldes gaven som bursdagsbarnet liker.. ;)


Innsiden av kortet med sladdet personlig hilsen til høyre

Baksiden av kortet

Når dette postes er vi på grillfest hos bursdagskaren & samboer og koser oss. 
Kjekt med automatisk publisering, fnis.. 
Per Tore får derfor ikke tid til å snike på nett siden vi skal mates med deilig grillmat i varme finværet
 som vi har og gave & kort kan overleveres usett! ;)

Kos dere alle sammen! :)

onsdag 27. april 2011

Fotogal... ^ ^

Det kan av og til være ei tålmodighetsprøve for ungene å være med ho mor på tur, iallfall når det er noen fikse fotoidèer som skal prøves ut, he-he.. Disse bildene ble tatt av min datter Kalyani da vi gikk på tur i Jølster i påsken, se mitt innlegg her. Bilder sier mer enn 1000 ord sies det... fnis :)

Vi dro begge på tur med kameraet for å knipse litt, men jeg fikk ikke med meg at jeg var et yndet motiv for henne. Ser litt sprøtt ut, men sånn er det bare, ha-ha! Jeg har fotodilla og det begynner virkelig hun å få også. Kjekt med felles hobby og interesse. Nå ønsker hun seg et bedre kamera og det må jeg innrømme at jeg skjønner veldig godt... ;)

Her er imidlertid mitt nye leketøy som ble testet ut denne dagen - nemlig et Gorillapod stativ SLR Zoom m/hode. Det var noe jeg fikk testet på fotokurset som jeg var med på, se innlegg her, her og her.

Her er et par bilder fra Jølsterlia 21. april '11, riktignok tatt uten stativet:
Forfall

Dette bildet sendte jeg faktisk inn til en fotokonkurranse i lokalavisa Firdaposten i dag. Temaet der er nettopp forfall. Se link til konkurransen her.

Vann

Tester bare kameraet litt, men det ble kaldt på hendene og vanskelig å holde kameraet i ro når manuelle innstillinger skulle prøves ut.

Når dette leses er jeg ut på tur med turfolket. Kameraet er med, så det blir garantert flere bilder i bloggen i morgen fra årets første "onsdagstur", thi-hi! :)

Ha en koselig kveld!


Perlestrikket pannebånd til jentene mine

Jeg hadde med litt garn på påsketur og dette perlestrikkede pannebåndet ble til ene kvelden over et glass med noe rødt oppi attåt, he-he. Greitt med slikt enkel strikk som ikke krever telling og stor konsentrasjon ;) Les mer om disse pannebåndene i mitt innlegg her som Stinemor har inspirert hele bloggeverdenen med :)

Garnet er dobbel tråd med Merino Extra fine, farge lys grå og pinner nr 6. Jeg heklet med krok nr 4.

Jeg la opp 11 masker og strikket perlestrikk til ønsket lengde. Deretter heklet jeg en kant fastmasker langs den ene kanten, så en runde med staver og så til slutt en rand med 5 luftmasker mellom hver fastmaske. Det dannet seg nesten en krone, thi-hi :) Dette ble pyntet med 3 flotte hjerteknapper.

Dette pannebåndet til eldste jenta mi strikket jeg i går. Jeg la opp 17 masker og strikket perlestrikk til ønsket lengde. Pyntet med 2 store knapper som man kan se. Knappeutvalget her i by'n er ikke det artigste, så hvis noen kan tipse meg om gøye knapper såååå sier jeg tusen takk for tips! ;)
Det blir flere av disse pannebåndene og jeg har lovet å lage to til ei voksen dame.. og et til niesen min. Det blir 3 stk iallfall det ja.. Det baller på seg, men de passer utmerket nå som vi veksler mellom varme og kjølige dager. Et nytt pannebånd i farge lilla er på pinnene.. :)

Så var det de VIF fotballsokken til min bror som jeg lovte ham for leeenge siden.. Ligger over meg som en dårlig samvittighet, for de har blitt satt litt til side.. Får se om jeg kan få gjort noe med det også. Er så mye som jeg vil få laget for tiden. Har sagt nei til all bestillingsproduksjon av kort & sånt fremover, for jeg vil prioritere ting til familien og ikke minst TID med familien og sommerslige aktiviteter som begynner nå snart. Har nok med kortlaging for eget bruk også forresten, hi-hi. Gleder meg til varmere dager og mye tid utendørs! :D

Ha en fin onsdag! ;)

mandag 25. april 2011

Påskeferie til fjells

Vi har hatt en fantastisk herlig påskeferie i år. For første gang på flere år reiser vi faktisk bort i påsken og for første gang er vi alle seks sammen på tur i flere dager. Et solrikt og varmt påskevær var en super bonus også. Her kommer et bilderas, så herved er du advart, hi-hi :)

Vi lånte oss hytte på Jølsterlia Hyttetun og de kan trygt anbefales. Store og flotte hytter oppe i lia med super komfort og utsikt. Jølster er ei perle i seg selv for de som er interessert i fjellturer enten til fots eller på ski av ymse slag, fiske, rafting og golf for å nevne noe.

Første dag var både grå og våt, så det ble skikkelig avslapping, utsoving og litt utforskning for meg og de tre yngste i nærområdet til hytta - se bildene over og under her. Egentlig en ypperlig start på ferien.
Jeg og to av mine sjarmtroll ♥
Den andre morgenen våknet jeg klokka 7 til strålendes solskinn fra blå himmel.. Fantastisk start på dagen.. jeg satt meg ute på verandaen med kaffe og bok bare for meg selv. Nyyyyte! :)

Det var heller ikke nett på hytta og mobilen min hadde allerede tatt kvelden siden jeg hadde glemt laderen min, så jeg var deilig fri fra all "kontakt" med omverdenen resten av ferien. Kan anbefales, thi-hi..
Livet på hytta, thi-hi :P
På toppen av Bjørkelia ;)

Vi hadde tre fantastisk flotte dager på ski i Bjørkelia - Jølster Skisenter. Det var første gang for Kevin og Kalyani på alpint... og sikkert 20 år siden sist jeg stod på slalomski!! Det er som de sier med ski som med sykkel.. har du først lært det, så sitter det :D Gikk så det suste og det var kjempemoro. Ønsker meg fullt utstyr til jul, for dette gav virkelig mersmak, knegg :)
Alle likte seg i bakkene, mye moro :)
Vi var med kjentfolk alle tre dagene på skisenteret - nemlig slekta mi som vi traff på der, Ruth-Sølvi og sønnen Runar. Hjelpsomme humørspredere, kjekt for små og store :)
Like før vi skal hjem - vi slapper av i ei av grillstovene etter inntak av mat og snacks etter dagens kjøring. Alle var slitne, svært fornøyde og mange opplevelser rikere etter denne ferien! ;)
Bilder fra Jølstravatnet som jeg tok gjennom bilvinduet. Det er utrolig vakkert der!

Håper dere har hatt en super og avslappende ferie, det være seg hjemme eller på tur. Jeg har litt bloggbesøk å gjøre denne uken. Gleder meg til å se hva dere har vært opptatt med de siste dagene.

Ha ei super ny uke, snart er det helg igjen! :)

onsdag 20. april 2011

Pannebånd for minste prinsessa mi ♥



Jeg heklet et prinsesse-pannebånd til vesle snuppa mi. 
Det ble ferdig i går kveld etter sengetid, så fotoene ble tatt i dag. 
Utrolig at hun er blitt 6 måneder + 1 dag gammel, sukk.. Tiden går så fort.


Her har jeg ikke brukt noe oppskrift, men jeg tok utgangspunkt i Drops Design sin oppskrift på heklet DROPS krone-pannebånd i ”Alpaca”. 
Jeg heklet etter mitt eget "hode" med dobbel garn Gjestal bomull sport på heklekrok nr 4. 
For å få sølv på krona brukte jeg 1 tråd Gjestal og 1 tråd London Yarns "Sinflex" farge 100.


Ha ei fin påske! :)

søndag 17. april 2011

Dåpsalbum ♥

Dåpsalbum til Emil fra tante & onkel

Jeg laget dette dåpsalbumet på bestilling for min bror & svigerinne. Deres nevø ble døpt i dag, så nå kan jeg endelig legge ut bilder fra min kreative onsdag denne uken. Den dagen satt jeg nemlig innendørs og jobbet med dette. Mange detaljer og ting tar tid, he-he. Det er til en nydelig, liten kar som heter Emil. Det vil si - jeg sa at albumet var ferdig på onsdag, men "heldigvis" kunne det ikke overleveres før neste dag. Da fikk jeg litt tid til å gjøre de siste detaljer som hadde surret rundt i tankene mine natta til torsdag! ;)
Albumet knipset fra de fleste vinkler... fnis..
Detaljer fra forsiden på albumet
- charms og stempling på krympeplast
Glimt fra sidene i albumet
Detaljer som preger sidene i albumet
Flere sider fra albumet...
...og nederst er det stolte tanta som koser med nevøen sin
En del tekster fra albumet
- de står enten på sidene eller på tag'ene
En sladdet hilsen fra tante & onkel ♥

Ha en flott søndag
- og god påskeferie til dere som nyter den :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...