tirsdag 30. august 2011

Innevær med go'bok

Foto: CDon.no


Ute pøser det ned og jeg nyter innevær med enda mer krim fra den norske forfatteren Jo Nesbø. 
Det er politimannen Harry Hole som herjer, denne gang i Australia. 
Boken heter "Flaggermusmannen". Denne har jeg lånt av min far :)


Ifølge omtalen på cdon er historien som følger:

"Den norske politimannen Harry Hole skal bistå det australske politiet i etterforskningen av mordet på en kvinnelig, norsk B-kjendis. I King's Cross, Sidneys gledeskvarter, beveger han seg blant horer, halliker og pushere. I denne skyggeverdenen aner Hole etter hvert konturene av et spill hvor han ufrivillig er blitt tildelt en viktig rolle. Dette er den første boka om Harry Hole."


Er såvidt komt i gang, men jeg liker stilen til denne forfatteren! :)
Ha en fin dag videre!

mandag 29. august 2011

Trilletur over Storåsen

Bildet er tatt fra "Utsikten" på Storåsen
- ser utover til Rota, Nærøya og videre


Jeg tok vesla på trilletur over Storåsen både i går og i dag. 
En passe fin tur med litt bakker og motstand samt fin veg/løype å gå på. 
Jeg kan ikke gå for mye på asfalt, for det liker ikke ryggen. 
Dette er et flott alternativ samt jeg kommer meg litt opp og inn i skauen, thi-hi! :)


I går hadde jeg selskap av en rolig liten pus med tigermønstret halsbånd på "Utsikten". 
Den virket passe tam og kosete, så han holder nok hus ikke langt unna vil jeg tro :) 
Første gang jeg har møtt katter der oppe, he-he!

Flott lyng i åsen...

...og tydelig spor av høst! :)

Fin tirsdag til deg! :D

søndag 28. august 2011

Færøykavlen

På veg til Færøykavlen


Det var nydelig vær på torsdag og jeg var ute med jobben. 
Opplegget var supert selv om grunnen til samlingen dessverre var at en god, koselig kollega skal slutte.

Sjefen kalte inn alle til Færøykavlen som ligger rett utenfor Florø. 
Vertskapet hentet oss i båt i hamna og vartet oss opp med den nydeligste sjømat. 
Det var bare helt fantastisk godt. 
Jeg holdt på å fullstendig forspise meg på kreps, hummer, krabbe og mer med snadder attåt. 
Litt godt i glassene ble det også, thi-hi! :)

Stemningen var fin og vi storkoste oss sammen. 
Har så kjekke kollegaer, så kvelden gikk fort. 
Fine ord til Margunn som dessverre slutter ble det også. 
el, hun slutter i jobben men hun er ikke langt unna likevel :)

Her er et bilde på veg til Færøykavlen tatt omtrent samtidig som de to over
- forskjellen er at dette ble tatt gjennom solbrillene til Stine, hi-hi! :D


Anbefaler virkelig Færøykavlen 
- enten det bare er for noen timer med fantastisk sjømat og god stemning eller leie av hytter der. 
Ja hvorfor ikke begge deler, he-he! 
Koselig vertskap som virkelig vil at du skal føle deg velkommen og trives! ;)

Jeg har lest ut krimboka mi, så nå skal det strikkes ;)
Nyt søndagskvelden videre - de går altfor fort disse helgene!

Snømannen

Jeg har dilla på krim-bøker. Nå leser jeg "Snømannen" av Jo Nesbø. Kjempebra og spennende bok så langt. Jeg får liksom aldri helt taket på plottet da boka er fantastisk fengende og finurlig godt skrevet :)

bokkilden.no står det følgende fra bokomslaget:

"Nesbø på sitt beste! Dette er den syvende romanen om politietterforskeren Harry Hole, og det er november 2004. Harry Hole begynner å motta anonyme brev, om snømannen. Det er trolig en sammenheng mellom brevene og at Birgitte Hovseth er sporløst forsvunnet fra hjemmet på Oslo vestkant. I Hovseths hage er det satt opp en snømann, med øynene vendt mot huset. Harry Hole finner Birgittes mobiltelefon inni snømannen og skjerfet hennes rundt snømannens hals. Snømannen er en ny og besettende seriemorderthriller fra Jo Nesbø. Leseren blir like opptatt av Harry Holes privatliv som av kriminalgåten. Harrys ekskjæreste Rakel forteller Harry at hun skal gifte seg med sin nye kjæreste, legen Mathias Lund-Helgesen. Men Harry og Rakel fortsetter å møtes. På jobben er hans nye medhjelper, Katrine Bratt, svært interessert i hans etterforskningsmetoder. Harry finner raskt en annen savnet kvinne, Kristina Ottersen, drept. Både Birgitte Hovseth og Kristina Ottersen har én ting felles: De har begge konsultert legen Vidar Hjelset. Sporene peker både bakover i tid og geografisk til Bergen."

PS - Det er litt vittig at noen av personene i boka hadde alibi under ett mord - de var nemlig i Florø mens det ble begått. Ikke ofte at man hører sin egen lille by omtalt i krimbøker :P

Er helt hektet og klarer ikke legge fra meg boka for lenge om gangen, så det leses ofte! Lånte den på biblioteket og vil nok returnere den utlest i svært god tid før fristen, he-he. Har fått lånt ei bok av min far av samme forfatter, så den ligger på vent. Dessuten har jeg reservert et par bøker på biblioteket, så jeg gleder meg til gode lesestunder fremover.
Min gode venn, kollega og scrappeberte Rita laget meg et flott bokmerke i sin spede start innen kortlaging. Det var kanskje så langt tilbake som i 2007 eller 2008 om jeg ikke husker helt feil? Det bokmerket er med overalt og fortsatt flittig i bruk. Tusen takk, snilleste Rita! Ta gjerne et besøk i bloggen hennes. Det har vært litt stille der siden sommerferien, men hun lager de nydeligste kort! :)

Ha en herlig avslappende søndag! :D

lørdag 27. august 2011

Kvartfinale i NM G16: Florø SK - Stabæk 4-2

Florø SK v/Runar scorte 2-2

Det var kvartfinale i NM fotball for aldersklassen gutter 16 år på Florø Stadion i går. Florø SK møtte Stabæk og vant 4-2 etter ekstraomganger. Uten å være for inhabil var det en vel fortjent seier av hjemmelaget og de er dermed videre til semifinale. Det blir nok en bortekamp og motstander blir avgjort av dagens kamper rundt om i Norge. Spennende! :P
Mine to sønner - supporteren Kevin og fotballspilleren Patrick
Spillere og trenere etter kampen
Spillerne takker publikum som møtte opp i hopetall
- ca 1100 stykker på tribuna som skapte ei flott ramme rundt kampen! ;)

Jeg tok som vanlig litt bilder under kampen, men denne gang stod jeg oppe på tribuna sammen med familie og venner og var sterkt engasjert. Bildene er derfor ikke de beste hverken kvalitetsmessig eller tett på, men glade gutter, mål og seier vil vi alle se likevel, thi-hi.

Flere bilder fra kampen la jeg ut på facebook i går og du kan se de her. Ellers kan du se fotografen Cecilia Molander sine bilder samt nyheter og bilder fra Firdaposten og NRK.

Dette laget er en fantastisk gjeng kompiser og dyktige fotballspillere som har spilt sammen siden første klasse. Min far var en av trenerne for laget i flere år før dagens trenere tok over. De har dermed hatt et stødig trenerapparat og spillt sammen i alle år med en rivende utvikling. Allerede det første året startet de å vinne det som var av kamper og cuper og har ligget i tet siden det. Nå er det ett av landets beste lag i sin årsklasse og har hele 3 spillere på landslaget til Norge (G16)! Slett ikke dårlige meritter - og det for en liten lokal klubb på Vestlandet :D

Det er viktige med gode trenere og støtteapparat, mye trening og god lagmoral. At de er dyktige fotballspillere sier seg selv. Jeg tror likevel at svært engasjerte foreldre fra begynnelsen av har hatt mye å si også. Foreldre og søsken har reist land og strand rundt på kamper, cuper og turneringer både i Norge og i utlandet, heiet og stått på og backet opp både spillere og trenere. Det har vært sosialt, moro, engasjerende og gitt svært mange gode opplevelser for alle, thi-hi! Og vi blir med så lenge vi får lov :D

Gleder meg til neste storkamp for gutta! xD
Stolt og kry, gutta fra Florø by! :)

torsdag 25. august 2011

Pacman-lue

Her går det i luer for tiden. Kan jo ikke få nok før sesongene begynner ser det ut til, thi-hi! Her har jeg strikket en pacman-lue som jeg fant oppskrift på hos Majas hobbykrok!

Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke med unntak av at jeg kun har benyttet str 4 mm på pinnene. Samme antall m er lagt opp som oppskriften sier, men i stedet for at luen passer til en mann passer denne helt utmerket til min 4-åring, hihi! Det går helt fint!

Garn: Drops Nepal
Pinner: 4 mm
3 farger: Svart, koksgrå og lys grå
Oppskriften finner du altså her

Det var veldig lett å strikke etter denne oppskriften, alt stemte på en prikk. Sånt liker jeg som ikke er noe mester i det her! ;)
Kjempegøy å være "luemodell"
- har nemlig ikke lov til å smile, haha!
Trikset virker hver gang, smiiil xD
Pacman-lue passer fint til de som liker å spille litt tenker jeg! ;)

Da stikker jeg avgårde for å være litt sosial med jobben.
Ha en fin torsdag! :D

onsdag 24. august 2011

Stay-on baby booties

Stay-on baby booties til Carmen Amelia

Disse to parene strikket jeg før vi dro på sommerferie. Det var kun monteringen som gjenstod, men så har de blitt liggende.. til mandag kveld. Da tok jeg de for meg og monterte ferdig. Jeg laget ikke noe pyntekant på disse. Helt enkle og greie og i større størrelse enn de tidligere parene jeg har laget til vesla mi. Herlig type sokker som sitter godt på foten! ;)
Oppskriften på disse sokkene finner du i et tidligere innlegg her.

Jeg har imidlertid endret noe denne gang i forhold til oppskrift siden jeg laget de større enn oppskriften sier. Jeg har lagt opp 44 m og brukt 14 m da jeg strikket frem og tilbake over lesten, dvs 15 m på hver side. Det ble strikket 14 omganger med rillestrikk. Du skjønner hva jeg mener når du leser original oppskrift i innlegget ;)

Garn: Sandnesgarn "Lanett"
Pinner: 3
Masker: 44 masker
Str: ca 9-12 mnd
Ha en finfin onsdag! :)

tirsdag 23. august 2011

Knapstadstøylen (ca 410 m.o.h) med Flora Turlag!

De fleste turgåerne klar for en rast på Knapstadstøylen

Det var deilig med en tur til fjells etter gammelt. Har blitt slakk og lite motivert etter ferien dessverre. I dag kom både go'vær og turlyst tilbake heldigvis, så da fant jeg frem fjellsko og kom meg avgårde. Det var en avslappende tur på alle måter og ikke noe fysisk anstrengende. Det var likevel fantastisk å komme seg ut i skauen og bare gå, nyte og være litt sosial. Tror det var ca 22 deltakere + en hund med i kveld!
Det var mange koselig folk på tur og jeg tror jeg bare knipset noen få bilder - de er alle med i dette innlegget. Sjeldent til å være meg :) Nå har jeg vært der før, så flere bilder fra dette turmålet kan du blant annet se i disse to innleggene - her og her! ;) Det er imidlertid første gang at jeg har gått opp og ned samme veg fra Knapstad gard i Eikefjord til Ytre Knapstadstøylen.
Det var meldt flau vind på toppen,
men det var alldeles blikkstille i nydelig kveldssol
Følger du den vegen nedover vil du komme til broen som krysser over elva - den stien vil ta deg til Eikefjordstøylen, evt følger du stien helt ned kommer du til rasteplassen overfor Eikefjord. Skal du til Eikefjordsstøylen fra Knapstadstøylen er det lettest å gå direkte over lenger oppe enn å følge de markerte løypene fra og rundt broen som nevnt over! ;)
Leif Arild med posen plukket sopp under hele turen. Han fikk en god del :)
Et "blikkfang" i løypa
- hva det er kan du finne ut av selv, thi-hi! :p

Jeg "ser" mye rart når jeg er i fjellet. Kanskje ser du det jeg ser 
- eller noe helt annet? :D

Ha en herlig kveld!

Fløien i Bergen (320 m.o.h)


Her kommer siste innlegg om jenteturen vår til Bergen. 
Du kan lese mer om den her og her også. 

Dagen derpå Rihanna-konserten var planen shopping og avslapping i Bergen. 
Det er mange år siden jeg og min søster var på Fløien og jentene våre hadde aldri vært der, s
å den turen måtte vi bare ta. Greitt å være litt turist på tur :)

Fløibanen sett fra platået

Jentene samlet med overblikk over Bergen sentrum

Sjelden øyeblikk - nesten fritt for andre turister ;)

Det er flott der oppe på platået!


Ok...klarte ikke å dy meg, måtte gjøre noe annet enn de vanlige rett-opp-og-ned turistbildene, 
så her skulle det plankes på trollet. 
Vet ikke om det var min eller trollets mage som stod i vegen, men skikkelig planking med hendene langs siden var umulig. 
Mens jeg lå opp på der kom det selvfølelig noen japanske turister med kamera som knipset. 
Jeg holdt på å daue av latter. Jau jau, man får ikke mer moro enn man lager selv. 
Kjekt å kunne glede andre samtidig, haha! :D

Kuult bilde! :)

Alle bildene på toppen er tatt av meg eller med mitt kamera. 
Bildene på selve Fløibanen er tatt av Kalyani med hennes kamera - deriblant det stilige bildet rett over her.


Bilder fra sentrum - deriblant sammen med privatdetektiv Varg Veum :)
Alle som leser bøker eller kjenner til norsk film vet hvem det er.

Da holder vi resten av bildene og opplevelsene i Bergen for oss selv, thi-hi!

Ønsker deg en fin tirsdag! :D

mandag 22. august 2011

Stein for stein...

Kalyani og Mathilde på broen

Når man reiser på jentetur til Bergen har man tid til et lite stopp underveis for å nyte små ting og tang, vi skal ikke bare fra A til B, thi-hi.. Jeg har sett på denne flotte steinbroen mang en gang fra passasjersetet til og fra Florø - Bergen, men aldri stoppet.. før forrige torsdag med meg selv bak rattet, haha! :p
Samme bilde - to ulike format
Uredigert original og kopi i "old photo"-stil
Samme med dette motivet
Nydelig blikkfang

Ha en fin mandag! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...