tirsdag 5. februar 2008

Feitetirsdag

Ja så er vi komt til feitetirsdag... så her er teksten for denne dagen:

Feitetirsdag
Denne dagen er den siste dagen før fasten. Da skulle en spise den beste og feiteste maten i huset. Det skulle ærlig spises kjøtt, flesk, mølje og rømmegrøt. Det var om å gjøre så spise så mye som mulig slik at man hadde mye å tære på når fasten satte inn. Feittirsdag vare en skikkelig festdag og et av årets høydepunkter for folk som ellers måtte nøye seg med enkel og nøktern kost. Noen steder ble feittirsdag kalt kvitetirsdag, fordi kosten bestod hovedsakelig av melkemat og melmat. På engelsk kalles dagen også ofte for Pancake Tuesday, og grunne er vel åpenbar. I Norge er det imidlertid aller mest vanlig å spise fett kjøtt. Det reklameres fortsatt for svinekjøtt i forbindelse med feittirsdag i Norge.

Det kan nok passe å vise samboer'ns fangst hos Kiwi, he-he.. Han kjøpte chips forrige lørdag og den smakte både gammel og seig. Da han handlet igjen der inne nevnte han det for kassadamen som straks gikk og sjekket chipsen i butikken. Det viste seg at alt var gammelt og utgått på dato, så ifølge Kiwi's holdbarhetsgaranti skal kunden dermed ha tilsvarende i ny vare... Dette kom sambo hjem igjen med og lo godt av fangsten sin, hi-hi. Han skulle jo bare gjøre butikken oppmerksom på gammel vare og visste ikke at dette ville bli resultatet. Ungene ble også veldig fornøyde *knegg*... Passer jo godt på Feitetirsdag ;)

Sørlandschip i bøtter og spann

2 kommentarer:

Sonja sa...

Ibland kan det verkligen löna sig att klaga:)

Kramis Sonja

Madame sa...

Haha, det var vel nok dejligt, at din sambo fik så fin en fangst! Vi må håbe, at forretningerne bliver bedre til at fjerne de gamle varer - det er et stort problem, som aviserne heldigvis skriver meget om i Danmark.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...