søndag 29. juni 2008

Ei langhelg på fotballturnering! :)

Sognefjord Lerum Cup 2008 - grasbaneturnering for jenter og gutter 11 - 14 år
Vi kom hjem igjen i kveld etter ei travel, men utrolig koselig og sosial langhelg med eldste sønnen sitt fotball-lag med familier. Slitne, lykkelige og fornøyde er det godt å komme hjem og slappe av. Vaskemaskinen er allerede i gang, he-he! Vi bodde på Norlandia Vesterland Resort utenfor Sogndal (mot Kaupanger) i hytter hvor både små og store hadde det helt topp :)

Florø SK -95 deltok i Sognefjord Lerum Cup 2008 i Sogndal for første gang og vant like godt hele puljen / aldersgruppen sin etter en fenomenal laginnsats! Vi bøyer oss i støvet!!! De vant alle kampene sine og hadde ikke noen mål baklengs en gang - se resultater klasse G pulje 1 for smågutter -95. Etter de tre innledende kampene hadde de 32-0 i målforskjell!!! :O Det skal jo nesten ikke gå an! De vant til slutt finalen 5-0 over Ørsta, se oversikten over resultatet for puljen her. Er det rart vi er stolte over guttene våre, hi-hi!

Det er vel unødvendig å si at det hverken ble tid til distress-øving, lese bok eller strikking for min del under dette oppholdet, *knis*... Meeen, jeg hadde jo med kameraet og knipset mange bilder... her er noen glimt fra dagene ;)

26. juni
Kollasj 26. juni på Vesterland27. juni Kollasj fra den 27. tatt på Hafslo og Vesterland samt Sogndal sentrum 28. juniKollasj fra Kaupanger, Sogndal og på selve Vesterland 29. juniBilder fra Hafslo finaledagen!!!
PS - som dere ser på den nederste kollasjen, så var det Tone Damli Aaberge som delte ut medaljer og pokal (og en klem) til guttene våre. Tror nok at de syns det var litt stas også ;)

mandag 23. juni 2008

St. Hans

Jeg & ungene og min søster med familie var nede på Nordnes for å se på St. Hans-bålet. Det var ikke noe stor feiring eller tur på sjøen for vår del. Det var surt og kaldt og ikke så mange båter utpå som det pleier å være på en slik kveld. Bålet ble tent kl 21.00. Vi satt på en molo rett overfor - koselig likevel.. :)

Glimt fra St. Hans-bålet i vikaDen flotte skuta Svanhild var som vanlig utpå sjøen ved bålet :)De fleste kjenner vel til St. Hans feiringen og tradisjonen med bålbrenning. Dagen blir feiret til minne om døperen Johannes, som i følge den kirkelige kalenderen er født denne dagen. Johannes ble ansett som forløperen til Jesus, og på 400-tallet la de derfor festen til minne om hans fødsel til 24. juni - nøyaktig et halvt år før Jesus fødseldag, Julaften. Johannes festdag ble lagt til sommersolhverv ( i folkelig tidsregning) for å fordrive en gammel hedensk feiring som hadde tradisjon for å bli feiret den dagen. St. Hans var den viktigste merkedagen i sommerhalvåret, og pga det kjølige klimaet her oppe i nord har mange av de gamle skikkene som finner sted 1. mai lenger nede i Europa blitt flyttet til midtsommer i stedet hos oss.

Pynting med løv denne dagen er en gammel skikk, og man danset rundt bål på byenes torg eller ute i det fri. Man trodde at ilden hadde rensende og beskyttende makt, og fremdeles brennes det bål over hele landet på St. Hans-aften. En trodde ilden beskyttet mot onde makter, og ofte ble en heks laget av kvister og gamle klær brent på toppen av bålet. St. Hans-natten var nemlig en av heksenes viktigste høytider. Bålet skulle helst tennes på gammeldags vis ved å gni to trestykker mot hverandre, eller snurre en pinne i et hull med knusk. En kunne bruke brennglass hvis det var sol. Ilden som oppsto ble kalt for nødild eller vrield, og den skulle ha magiske egenskaper. Les mer om St. Hans her.

lørdag 21. juni 2008

Bokmerke

Jeg testet distress ink med å lage et bokmerke til min datters venninne Frida som hun overnatter hos i kveld. De er to gode venner som har holdt sammen siden første øyekast i barnehagen. De er glad i å lese bøker, så dermed kommer nok bokmerket vel med.

Magnolia-jenta mi og bøkene er malt i rimelig nybegynnerstil ser jeg... Satt i stuen og malte foran fotballkampen i dunkel belysning og med et glass god rødvin ved siden av *knegg*

Fremsiden av bokmerket..detaljer fra forsiden..

..ai ai, ser det her på PC'n i lyset at distressen kunne vært bedre... jaja... var fornøyd med jenta på kurskvelden, men det er vel bare til å øve, øve, øve, øve... og øve heretter, hi-hi :)

...og baksiden av bokmerket!

fredag 20. juni 2008

...en til kjøkkenklut!

Da var kjøkkenklut nr 2 ferdig, denne ble laget i en sjokoladebrun farge i tråden "Safran". Det gikk kjapt unna. Oppskriften finner du i dette blogginnlegget mitt - eller du kan se det hos inspirasjonskilden Banglamarie som er opphavet til mine kluter, he-he!

Grunnen til at jeg har strikket er vel at jeg må holde meg litt i ro. Jeg var hos homøopatikeren Bente igjen tidligere i uken.. Dessverre var bekkenet "sklidd ut" igjen som jeg fryktet, så i stedet for massasje ble det ny behandling for å få det på plass igjen.. Tror jeg var litt vel aktiv her på tirsdag, dagen etter behandlingen.. iallall har jeg prøvd å holde meg i ro resten av uken, så forhåpentligvis blir det kun massasje den 30. juni når jeg skal inn igjen til henne. Hun er bare superdyktig!

Sjokoladebrun kjøkkenklut strikket av meg idag, he-he!I dag kom distress refillene mine i posten, så nå får jeg se om det blir noe øving, øving og atter øving med de i helgen! ;) Nå tror jeg at det blir et glass rødvin i sofakroken for min del, he-he.. sambo jobber dessverre nattskift, jenta mi er på overnatting og eldstesønn kommer snart hjem. Minsten sover søtt i sengen sin. God helg folkens!

torsdag 19. juni 2008

..mens jeg venter på distress ink...

I mellomtiden ble jeg inspirert av Banglamarie sine kjøkkenkluter, så jeg strikket meg en rååååsa kjøkkenklut jeg også, hi-hi! Det er enkelt håndarbeid og kan kjapt gjøres i go'stolen foran TV-skjermen på regnværsdager :) Takk for tips og inspirasjon, Marie! Jeg strikket etter Marie sin enkle oppskrift, men i garnet "Safran" siden butikken ikke hadde "PT Petuniagarn". Legg opp 69 masker på pinner nr 3, strikk 3 omganger glattstrikk og start på mønster. Husk alltid 3 masker rett først og sist på retten og 3 masker vrang først og sist på vrangen. Mønsteret er 3 rette og 3 vrange i to omganger, deretter bytter du. Strikk til kluten er like lang som den er bred. Avslutt med 3 omganger glattstrikk igjen. Jeg heklet også en hempe til å henge opp kluten på. Lykke til!

Råååsa kjøkkenklut strikket av meg idag!Nå har jeg et sjokoladebrunt nøste i "Safran" foran meg. Tenkte jeg skulle prøve den andre oppskriften hos Banglamarie, men jeg legger opp 69 masker og strikker 1 omgang rett, deretter annenhver maske rett og vrang, en omgang rett, osv... og fortsetter til den er like lang som den er bred. Jeg hekler nok en hempe til å henge den opp på også ;)

tirsdag 17. juni 2008

Bursdagskort

Sønnen min kom med en innbydelse til en bowlingbursdag kort tid før den skulle starte idag... En i klassen ble tenåring 16. mai, men skulle feire den i ettermiddag. Jeg kastet meg rundt og fikk laget dette kortet til Jan Tore i full fart. Elsker disse papirene, passer så godt til gutter. La inn en tag fra et klesplagg - det står "freeze"... passer til gutten også, hi-hi! 0(^_~)0

PS - håper det er siste gang jeg lager kort med stempel på uten å fargelegge det... Venter fortsatt på distress ink... kanskje dukker det opp i postkassen i morgen! Og - midten er bare avfotografert skjevt, hi-hi!

Jan Tore 13 årInnsiden av kortet - teksten er fjernet... :).. og baksiden som seg hør og bør... ;)

mandag 16. juni 2008

I've been tagged / Jeg er blitt utfordret!

I've been tagged by my dear friend Rita. Here's the challenge:

The rules are like this: "Pick up the nearest book - open on page 123 - find the fifth sentence - post the next three sentences...... - tag five people and acknowledge who tagged you".

It's taken me a couple of days to reply to this challenge. I've read lots and lots of papers and magazines (like rom123, Ett Trykk and Vi Scrapper) lately. No books though... Inspired by my dear friend online KKannDesign and her reading habits, I picked up "Drageløperen" by Khaled Hosseini (original title; The Kite Runner) at the library today.

"Si til ham at jeg vil ta imot 1000 kuler før jeg lar denne usømmeligheten finne sted", sa Baba. Jeg så for meg vinterdagen for seks år siden. Jeg som kikker rundt hjørnet inn i smuget."

Well - I hereby challenge the following five persons:
KKannDesign, Gladie, Neeta, Eli and Nancy... Let's hope you've not received it before, LOL. Seems like it's been around for a while, but please give it a go if you like! 0(^_~)0

fredag 13. juni 2008

Juuu-hu, første scrappekurs - male med distress!!! 0(^_~)0

Takk for en kjempekoselig kveld til Anita Areklett, Rita, Hege, Irene og Ellinor! Snakk om inspirasjon og ny giv, he-he :) Og det takket være en ivrig Rita som fikk i stand et distress ink-kurs med Anita, nytt medlem i designteamet hos Papirgleder. Her trodde vi at vi satt nesten alene på hver vår kant i by'n og puslet med denne hobbyen og så er vi iallfall 5 stykker - muligens 6 med en nyfrelst Ellinor som Irene dro med på kurs også. Grådig kjekt å treffe likesinnede og utfolde seg sammen. Jammen fikk vi lært teknikken med bruk av vannpensel og distress, tusen takk Anita - du er superdyktig! Dette må vi gjøre mer av - hørte snakk om scrappekveld og rødvin?! Farlig kombinasjon, men tenk hvor kreative man blir *knegg*... 0(^_~)0

Rita og Anita i full konsentrasjon :) Rita og Anita i full konsentrasjon ;)

Hege blir imponert av kortproduksjonen til Anita - og det er rene kunsten, utrolig nydelige kort!!

Hege studerer kunstverkene (les kort) til Anita. Fantastiske!

 Irene dro med seg Ellinor som ser ut til å være rimelig engasjert - ny scrapper er vervet, he-he! ;)

Irene studerer Anita's kort mens Ellinor distresser :)

Irene i ivrig utfoldelse, hi-hi! Kamera er med også ;) Irene og kameraet hennes skal vi nok bli nærmere kjent med, he-he! :)

... min første Magnolia-jente malt med distress ink. Faktisk veeedig fornøyd etter hvert, hi-hi... Nå må jeg øve mer... :)

Og se så fin Magnolia-jenta mi ble - min første malt med vannpensel og distress, ju-huu! Rimelig fornøyd etterhvert faktisk! ;)

PS - se flere bilder fra kvelden hos Irene. Hun er en dreven scrapper som har vært på kurs før og som vet hvordan man tar bilder på slike tilstelninger, hi-hi!

Bursdagskort

Jeg laget dette kortet for et par kvelder siden til min gode brevvenninne Monique i Nederland (med kallenavn Mootjes, hi-hi)... Hun blir 39 år den 16. juni, veldig sprek og ungdommelig berte.. Håper ikke at hun er innom her nå da... 0(^_~)0 Ville bare sende en hilsen, så det ble et enkelt og sommerlig kort med utgangspunkt i det kvikke papiret. Fargene kommer ikke til sin rett etter avfotografering - og scanneren har tatt sine siste stunts, den scanner kun gult nå.. *må spare penger og kjøpe makrolinse, thi-hi*

Monique 39 år - fremsiden av kortetInnsiden - og teksten er fjernet før visning, he-he......og den obligatoriske baksiden også... ;)

onsdag 11. juni 2008

4-års dag idag... ♥♥♥♥

I dag har Henning & jeg vært kjærester i 4 år... ♥♥♥♥ Han var min første store kjærlighet på 80-tallet. En koselig kveld på by'n den 28. mai '04 fikk vi pratet ut vel og lenge og fant ut at vi aldri hadde glemt hverandre... Selv om settingen var helt annerledes nå ville vi prøve igjen - og ja, vi fant lykken sammen igjen, knis.. Som de sier, "gammel kjærlighet ruster ei"... 0(^_~)0 Vår magiske dato er altså 11. juni - da ble vi sammen igjen Ü

Jeg vil overraske ham med dette kortet og en liten oppmerksomhet på dagen vår ;) Motorsykkelen representerer den blodtrimmede, kuule Yamaha DT50 som han cruiset rundt med den gang vi var unge & lovende, ha-ha! *knegg* ;)

Kort til Henning på 4-års dagen vår - fremsiden...Detaljer fra forsiden..Innsiden - det er en tag på side 2 bak den røde beskjeden...og teksten er blitt skjult! ;)Baksiden...

mandag 9. juni 2008

Konfirmasjonskort til Norill

Dette er et bestillingskort som jeg laget ferdig nå nettopp, hi-hi... klokka tikker i veg når man har det artig... :) Kortet er til Norill som ble konfirmert den 1. juni '08, så det skal oversendes i ettertid fra giver 0(^_~)0
PS - det er ikke så lett å avfotografere kort på kveld og nattestid, spesielt ikke criss cross-kortene. Fargene er rimelige korrekte likevel.
Forsiden av criss cross-kortetCriss cross innside og skjulte forside...Criss cross innside..... baksiden også ja...

søndag 8. juni 2008

Kort til Mathilde 7 år og Maja Elise 14 år

I dag skal vi i bursdagsselskap for to flotte jenter - den ene er Mathilde som ble 7 år i går. Dette laget jeg i går kveld. Mye pynt og stæsj til småberta - og selvfølgelig med en tag :)

Forsiden av kortet - Mathilde 7 årGlimt av tagen som er lagt inn på fremsiden... nemlig hilsenen fra oss som var i avisen, he-he..... og glimt av tagen sin andre siden... Teksten inni er fjernet, men enkel pynt..... og baksiden! Her er kortet til den andre bursdagsjenta - en ung frøken, nemlig Maja Elise som ble 14 år den 21. mai. Hun skal feire dagen sin også i dag med familien. Min søster er stemoren hennes - rart å tenke på at hun skal konfirmeres neste år. Tiden flyr! :)

Forside kort - Maja Elise 14 årInni - teksten er fjernet..... og baksiden!

lørdag 7. juni 2008

Mathilde 7 år idag... og reklame for MOXX :o

Niesa mi er endelig 7 år! Vi gratulerer den sprudlende solstråla vår med dagen idag! I morgen skal vi i bursdagsbesøk.. Gleder oss! (",)

Mathilde 7 år idag 7. juni! ;)Kalyani dro i bursdagsbesøk for vennene til Mathilde i dag - det endte opp med at hun skal overnatte der til i morgen. Det var jo ikke helt overraskende.. :) Jeg tok dette bildet av Kalyani før jeg kjørte henne i kalaset - er hun ikke fin? Armbandet fikk hun av min brevvenninne Monique i Nederland som driver MOXX...

Kalyani idag med armband fra Monique og MOXX. Nydelig!... og jeg fikk samtidig smykke og armband som bestilt i champagnefarger... Flotte eller hur?! Jeg ble kjempefornøyd, hun er skikkelig kreativ og lager flotte smykker på bestilling. Her er bilde av armbandet - smykket er langt og matcher armbandet helt i farger og stil.

Mitt armband fra MOXX article 1310557

fredag 6. juni 2008

God sommer! :)

Sjøliv på Lille PrataVæret har vært helt fantastisk hele uken, det har blitt varmere dag for dag... Deilig! I går dro Anders, ungene og meg på Lille Prata og badet. Alle badet ja, inkludert meg Ü Stakkars sambo er på jobb igjen, så han sliter dagen lang i heten. Det blir garantert bading idag også - får se hvor vi legger turen. Eldste er dessverre hjemme siden han er totalt utslitt. Allergimedisinen hjelper ikke og den gjør ham i tillegg veldig trøtt. På varme netter blir det lite søvn for ham :o

onsdag 4. juni 2008

Herlig kveldstur med turlaget!

I dag har det vært en fantastisk sommerdag. Kl 12 var jeg hos en homøopatiker og fikk "bekkenet" på plass. Jeg har vært rammeskjev i bekken, hofter og rygg siden førstemann ble født for 13 år siden.. Fysioterapeuter og gode råd har ikke hjulpet, men en halv time med Bente og ting var på plass. Utrolig! Skal tilbake for flere timer for massasje.. Mmmm!

Kl 17.30 tok jeg motet til meg og ble med det lokale turlaget (alene) på en kjempeflott tur til Knapstadstølen (både indste og ydste). Vi var 17 personer og det var ikke vanskelig å bli kjent undervegs. Her er noen glimt fra turen.. Og bare så det er sagt - skritt-telleren sprengte alle rekorder i dag. Den viser akkurat nå 22120 skritt, knegg... (",) Bekken og rygg er helt ok også!

På veg oppover i solskinnet, passe varmt..På veg oppover i flott naturGjengen samlet på indste KnapstadstølenUtsikt fra ydste Knapstadstølen..Nydelige blomster i vannet...Mer info om turen samt bilder finner du her.

tirsdag 3. juni 2008

Dagens formiddagstur

Jeg skal ut på formiddagstur hver dag med minsten mens de to eldste er på skolen. Målet er at skritt-telleren skal passere 10.000 skritt pr dag *knegg*... I går ble det over 12.500 og i dag er den allerede over 6.000, ju-huuuu!

Jeg elsker sjøen, så dagens tur gikk over Nordnes, Havreneståa og Breivika. Det er ikke akkurat ideelt for vogner, men når man har en 3-hjulet sportsvogn ved navn Quinny Freestyle 3XL Comfort er det bare å frese gjennom humper, svaberg og smale skogsstier :) Kevin syns det var kjempegøy å se båtene cruise forbi, mye lyd og bølgeskvulp! Selv om det ikke var like solfylt i dag var det iallfall like lummert.

Blomster på Havreneståa...Kaptein Kevin speider utover havet, hi-hi! Kjempegøy - men ikke så lett for en 1-åring å stabbe rundt på rue svaberg nei! ...flere blomster på Havreneståa...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...