tirsdag 29. september 2009

Lesing pågår

Mens jeg venter på flere bøker fra søsteren av Camilla Läckberg... jeg har lånt denne fra biblioteket; "Landsbyens blod" av Yan Lianke.

Landsbyens blod er en ytterst vakker, poetisk og klok beretning om svik og menneskelig storhet i møtet med døden. Det er en historie om enkeltmennesker såvel som hele samfunn som går til grunne fordi deres små drømmer om et bedre liv brukes mot dem av et likegyldig system som gir griskheten fritt spillerom. Men det er også en beretning om ukuelige livskrefter og om livsdrømmens grenseløse utholdenhet - selv langt inn i døden. Boken bygger på den uhyggelige - og sanne - historien om hvordan millioner av uvitende bønder på landsbygda i Kina ble infisert med HIV på grunn av organisert kjøp og salg av blod. Romanens forteller er tolv år gammel og død. Han er blitt forgiftet av landsbyboere som ville hevne seg på guttens far - mannen som organiserte den storstilte og innbringende handelen med blod, og som siden tjener seg enda rikere på svartebørssalg av kister til de døde.

Foto - kilde: www.libris.no

2 kommentarer:

Wenche sa...

Trur eg må låne denne:-)

annhelen sa...

Er så imponert over alle de flotte kortene du lager. Tar du imot bestilling??? Min bror, og eneste søsken, fyller 40 år. Han ønsker seg penger, men hadde vært gøy og gjort litt ekstra utav det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...