mandag 30. november 2009

Boktips

Elisabeth Dale har skrevet en personlig bok "Pappa og hans kamp mot kreft" som nettopp er gitt ut på Licentia Forlag. Den bestilte jeg og fikk i hus for et par dager siden. Den skal leses når ting roer seg litt i denne hektiske perioden. Tror det er ei ekstra knalltøff bok å lese siden jeg har møtt Elisabeth og kjenner til personen bak forfatternavnet. Må si det er utrolig tøft gjort av henne, men sikkert mye godt sorgarbeid midt opp i det hele. Jeg anbefaler iallfall boken til dere alle. Løp og kjøp!


Foto - kilde: Licentia Forlag
PAPPA og hans kamp mot kreft, er min egen historie om hvordan det var å følge min far gjennom en nesten to års kamp mot tykktarmskreft. Om oppturer, nedturer, humor, kjærlighet og om hvordan sykdommen knyttet enda sterkere bånd mellom meg og pappa. Kampen begynte mindre enn tre uker etter at han hadde fulgt meg opp kirkegulvet og gitt meg bort til mannen min. Historien jeg forteller er brutalt ærlig og rett fra hjertet. Det var ufattelig vondt og beintøft både for han og for oss pårørende.

I tillegg til at jeg forteller om min far på godt og vondt, er det også rettet søkelyset på hvor tøft det er for oss i familien å være pårørende og vitne til alt det grusomme pappa må gjennom. Jeg og pappa hentet fram galgenhumoren i oss da hverdagen var som verst. Det har hjulpet oss begge to. Noen vil kanskje til og med finne boken informativ.

Jeg har tatt med mye av det jeg selv stilte spørsmål ved i løpet av de to årene pappa kjempet mot sykdommen. En del av det har jeg måttet lese meg til selv, mens resten har jeg lært og erfart i den tiden pappa var syk. Jeg håper at lesere av boken vil finne den både rørende og lærerik.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...