onsdag 9. februar 2011

Nye teknikker, mye inspirasjon

Foto: Cappelen Damm
Jeg var på den lokale Libris-bokhandelen og gjorde et lite bokkupp. Jeg kjøpte med meg 3 stk bøker til à 99,- kr. Ser ut til at de tar for seg det meste som er av teknikker og som man bør kunne innen de tre ulike håndarbeidene strikk, hekling og broderi. Det sistnevnte kan jeg iallfall ikke mye om, men det kan jo kombineres med strikking og hekling. Veldig greitt å ha et skikkelig oppslagsverk når man holder på med noe en sen kveld og ikke har så mange å spørre. Nå skal jeg suge til meg lærdom og inspirasjon, hi-hi! :)

Boken "ABC i strikketeknikker" av Maria Parry-Jones tar for seg 250 mønstre, se bildet av boken over.
En uunnværlig oppslagsbok for alle som strikker og gjerne vil lære nye teknikker og prøve ut nye mønstre. Her er det mer enn 250 tradisjonelle og moderne strikkemønstre, alle enkelt forklart ved fotografier og diagrammer. La deg inspirere til å strikke mønstre i rett og vrang, ribbestrikk, flettemønster, hullstrikk eller mønsterstrikk med flere farger.

Boken "ABC i hekleteknikker" av Betty Barnden tar for seg 200 mønstre. Omtalen sier følgende:

En uunnværlig oppslagsbok for alle som hekler og gjerne vil lære flere teknikker eller prøve ut nye mønstre. Boken viser mer enn 200 heklemønstre, alle godt forklart. Hvert mønster er vist med fotografi, grundig beskrivelse rad for rad og et maskediagram som er lett å følge. Du finner også kapitler om grunnteknikker, utstyr, materialer samt mønsteroversikt og råd om hvordan du kan bruke boken.

Dette er en bok både nybegynnere og eksperter vil ha glede av.

Hekling er en av de mest fleksible – og mobile –formene for håndarbeid; alt du trenger er en heklenål og litt garn. Hekleprodukter formes ofte av små enheter som settes sammen til større arbeider, så håndarbeidet er lite og lett å ha med seg, og kan i prinsippet gjøres overalt. Grunnmaskene er enkle og raske å lære, og når du behersker dem, kan de settes sammen og varieres nærmest i det uendelige. Her i boken får du oppskrift og forklaring på over 200 heklemønstre, fra ganske kompakte, med nesten vevd uttrykk, til lette kniplingsaktige blonder.

Boken "ABC i broderiteknikker" av Betty Barnden tar for seg 200 broderisting og omtalen her sier følgende:

En flott oppslagsbok for alle som broderer og gjerne vil forbedre teknikker eller ønsker å lære flere sting. Boka viser mer enn 230 broderisting. Her finner du korssting, kjedesting, leggsøm, utskårsøm og uttrekkssøm – bare for å nevne noen. Stingene er ordnet i forhold til bruksområder slik at det er lett å finne frem, og hvert sting er vist i full størrelse med bilder og enkle trinn for trinn-forklaringer.

Dette er en bok både nybegynnere og eksperter vil ha glede av.

Broderi er kunsten å dekorere et underlag med forskjellige sting, oftest i den hensikt å forskjønne produktet. Det finnes et stort antall broderisting, og de kan igjen kombineres nærmest i det uendelige. Det er moter i alt, også i broderi. Men dette oppslagsverket er helt uavhengig av alle trender. Bokens hovedkapittel, stingbiblioteket, teller over 230 ulike sting, så her kan du lære deg det meste. De ulike arbeidsmetodene for tellesøm, frisøm og strameibroderi er også behørig forklart. I tillegg finner du egne kapitler som tar for seg utstyr og materialer, etterbehandling og montering.
I dag blir det en håndarbeidsfri dag. Har andre ting å styre med... så som takkekort etter fødsel og så var det de dåpsinvitasjonene. Det skjer så mye hver dag, masse møter sent og tidlig og et hus som står på hodet. Kjenner at det stresser meg, men jeg må få ferdig invitasjonene. Dåpen nærmer seg.. Liker ikke å være så sent ute selv om alle kjenner tid og sted og sånt.

Ha en fin onsdag, det er jo snart helg igjen! ;)

3 kommentarer:

Kaia sa...

Invitasjoner ja....
Jeg har konfirmant i mai, og skulle vel gjerne ha fått begynt på invitasjonene jeg og, for ikke å snakke om bordkort......
Klem fra kaia

Elisabeth sa...

Hehe, her går det kun i sitteunderlag for tiden... Holder for tiden på med et dobbelunderlag som både jeg og mannen kan sitte på ilag :)

Elisabeth sa...

Gratulerer med morsdagen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...