onsdag 30. november 2011

Fjortis-bursdag! ^_^

Bursdagskortet til Mathias

Min kjære nevø ble 14 år den 28. november og i dag fikk vi komme i familiekalas. Kjekt! :P

Flere bilder av kortet ser du her.. tatt i hurten og styrten på ettermiddagen før kalaset, he-he:
Detaljer fra forsiden og innsiden av kortet
Innsiden av kortet - slettet personlig hilsen til høyre
Baksiden av kortet, enkelt og greitt! :D

Ha en fin onsdagskveld! :)

mandag 28. november 2011

Cupcake-luer med kirsebær!

ღ En pitteliten og en litt større cupcake-lue m/kirsebær på toppen ღ


Endelig fikk jeg sluttført disse to luene. Jeg strikket først ei lue til ei jente som er 2 år. 
Hun er blitt storesøster og trenger en liten oppmerksomhet når vi skal på besøk. 
Siden det er så kjapt med disse muffinsluene eller cupcake-lue om du vil, 
så tok jeg like så godt og strikket ei lita lue til den nyfødte jenta også.. 
Kanskje litt for liten, men vi får se. 
Hvis jeg har bommet på størrelsen får det bli ei dukkelue til storesøsteren ;)

Jeg gikk selvfølgelig tom for hvit tråd på den minste luen... og garnbutikken i by'n var tom for den. 
Ikke fikk de tilsendt mer påfyll i den fargen heller med det samme. Krise!! o_O 
Jeg hadde ikke tid til å vente til neste leveranse, så jeg bestilte det like så godt på Strikkenett... og noen nøster til, fnis. 
Litt julestrikk må til! :) Første gang jeg har bestilt derifra, super service og supert garn.


Luene er strikket i garnet Drops Merino Extra Fine. Det er benyttet pinner 3,5 mm og 4 mm.
Denne gangen heklet jeg et "kirsebær" på toppen i stedet for å strikke ei "løkke" ;)

Jeg tror jeg la opp 98 m til luen str 2 og ca 74 m til luen str nyfødt.. om jeg ikke husker helt feil. Skulle ha notert det ned, men gjorde det ikke. Min gode "husk" er ikke så god over tid, thi-hi! :P

Oppskrift og tips finner du i disse to innleggene i bloggen min,

Original oppskrift finner du hos Made by Cecilia.

Ser det er mange som strikker slike rundt omkring i blogglandia.
Kjekt med litt gøye luer til småjentene! ♥

søndag 27. november 2011

1. søndag i advent

Så er vi i gang... Det er første søndag i advent allerede og vi har satt frem "adventsstaken". Det blir litt feil å kalle det for adventsstake, her kjører vi nemlig kun med kubbelys. Syns de tynne lysene er så ustødige, så de bruker vi ikke lenger. Kubbelysene står på et lysfat i zink og det er pyntet med kongler og lerke. Konglene plukket jeg med meg under en tur i skogen for noen uker siden, så de er tørre og åpne. Lerken hentet jeg hjem fra en kjapp tur i skauen i går. De 4 tallene på metall kom i posten sammen med siste utgave av "Rom 1-2-3", så da bruker jeg det i år. Greitt å bytte litt på det og alt i alt, fin pynt det der! :D
Det første lyset er tent og det var Kalyani som ønsket å ta på seg det oppdraget. De store julestjernene er komt opp i buevinduene i stua og på kjøkkenet. Ikke så enkelt det der, for her er det høyt under taket - det er åpent helt opp, så det tilsvarer to etasjers høyde. Den store utestigen måtte derfor inn og jeg holdt den på plass mens eldstesønnen klatret opp og fikk hengt opp julestjernene. Ser at den ene i stuen har vridd seg i ettertid, så vi må vel inn igjen med stigen for å justere den igjen :P La gå!
Jeg er innført en "ny" tradisjon i huset, iallfall for i år. Med en travel hverdag og fire barn hverken  orket jeg eller hadde tid til å lage julegave-kalender med 24 pakker til hver før jul.. Det blir 96 småpakker det og jeg er ikke flink til å finne små, billige og nyttige/gøye ting... Syns det fins mye tull og fjas til kalendergavene og jeg har ikke sansen for å kjøpe tull bare for å kjøpe inn til smågavene for flere tusen kroner.  I år får de hver sin gave hver søndag i advent, det blir altså 4 gaver til hver! De får selvfølgelig sjokoladekalendere altså. Barna var fornøyd de med noe mer kjekt hver søndag i stedet :)

Jeg hadde så dårlig samvittighet for at jeg tok fra dem gleden over alle småpakkene hver dag frem til jul, men det løste seg jo til det beste for alle likevel i år. Får se hvordan det blir til neste år... kanskje hvis jeg greier å starte forberedelsene litt før på høsten, så kommer jeg i mål med alle planer.. ^_^ Hvis ikke, så kan dette lett bli en årlig tradisjon, thi-hi!
Ønsker deg en koselig kveld - og fin 1. søndag i advent! ;)

Spotlight's elevshow - fantastisk gjeng! :)

Kalyani og jentegruppa hennes (-99) er ferdig med sine danser

Kalyani danser fast en gang i uken med den fantastiske dansegruppa Spotlight sine instruktører. Hennes instruktør heter Birk. Spotlight hører inn under organisasjonen "Dans uten grenser". Det er ungdommer som lærer yngre å danse mange ulike stilarter. Jeg blir like mektig imponert etter hvert show - så mange ungdommer og barn i ulik alder som kjører to fullsatte danseshow. Utrolig dyktige. Storkoser meg :)
Glimt av Kalyani og Vivi Emilie i første dansen - Kevin med popcorn i pausen ;)
♫*♥♫  Stort kakebord i pausen for å støtte gjengen... og vi får treffe de flinke danserne ♫*♥♫
Det er første gang Kevin er med og ser på danseshowet - han fulgte intenst med i nesten 2 timer! :)
Fornøyde venninner ♥
- Malin, Andreea, Kalyani og Sunniva Elise
Gutta boys (instruktørene) var fantastisk flinke.. og Kevin ble imponert. Sånn skal han danse også. Me like! :)
Rå muskelkraft
Eldste gruppa - mange flotte jenter fra min sønn Patrick's "gamle" klasse fra ungdomsskolen
Kalyani og dansegruppa hennes takker for seg! :P

Jeg hadde store problemer med å ta gode, klare bilder under showet. Mye pga at jeg slet med innstillingene med dansere i bevegelse, lysshow og mørk sal ellers. Bildene er så som så, men la gå.. :)

Du kan se flere av mine bilder her. Ellers kan du lese om danseshowet i lokalavisa Firdaposten her - og se avisa sine bilder her. De er iallfall både klare og flotte ;)

Ha en fin søndag! :)

tirsdag 22. november 2011

Kortet til 1. premien i give-away'n min!

Forsiden av kortet

G-Anette's Kreativiteter vant førstepremien i min første give-away som ble trukket den 30. oktober. I førstepremien var det i tillegg til noe "småplukk" et personlig kort m/bilde str 15x15 cm laget av meg. Hun tenkte litt på hvem mottaker'n av bursdagskortet skulle bli og ønsket ikke noe bilde. I stedet var utfordringen å lage kortet med inspirasjon fra Paris.

Kortet laget jeg nå i kveld og jeg håper det faller i smak hos både vinner Gry-Anette og bursdagsjenta som til slutt får kortet! ;) Her er noen flere bilder av det ferdige Paris-kortet:
 Noen detaljer fra forsiden
Innsiden av kortet ser slik ut..
...til venstre er det Paris-bilde med en tag bakom og til venstre en åpen plass til personlig hilsen
Detaljer fra høyre side inni kortet
Detaljer av tag'n som er skjult bak Paris-bildet til venstre inne i kortet
Baksiden av kortet - happy ending! :P

Stikkord for kortet var altså jentetur, Marita, bursdag 12. desember, liker å strikke, Paris... og så følger jeg opp med charms og ymse stæsj jeg har liggende for shopping, strikking, venn, jenter, vin, inspirasjon... Kortet sendes i morgen, tvi tvi for at det faller i smak og for en fantastisk flott jentetur til herlige Paris! :D

Tuuuuusen takk til sprudlende, snille og gode Rita som "lånte" meg både flotte Paris-papir og stempler. Alt du har i "skattekista" med scrappestæsj, thi-hi! Du er en knupp! Jeg skylder deg, snuppa! :D

Ha en flott tirsdagskveld! ;)

søndag 20. november 2011

Slakk søndagshilsen

Skjelter m/kålrabistappe og poteter, vin, øl og skjelte-akevitt i små glass
Nydelig tradisjonsmat - alt spises, øynene inkludert, haha ;)'

Det har vært noen stille dager på bloggen og nettet forøvrig. Full rulle i uken som var og ei hektisk helg også. Men moro, mye moro, thi-hi!

Fredag bar det avgårde i fly til Bergen og opphold på hotell Havnekontoret sammen med gjengen på jobben min. Vi var på julebord på Damsgårdstuene. Nydelig julemat og en kjempekveld med gode kollegaer.

Retur med fly lørdag og hjemme noen timer før det bar avgårde med fellesbuss til årets skjeltefest i Svardalen. Ca 70 feststemte folk, fantastisk god mat og tilbehør, sang & historier og dans med gruppa "Hæla i taket" fra Jølster :P Dette er en årlig tradisjon som vi er så heldige å få være med på. Det er 3 karer som inviterer og lager til skjelter, tilbehør og alt annet selv. Fantastisk arrangement og like moro hvert eneste år. Maten er bare helt nydelig.

Vi ble levert hjem på døren med samme bussen i 5-tiden i dag tidlig og formen er fin den, kanskje bare kjempetrøtt etter helgen. Skulle hatt ei helg å slappe av på før jobb igjen, haha! Typisk at alt skal skje samme helg, men sånn er det bare. Kjempekjekt og gode opplevelser. Foreldrene mine flyttet inn mens vi tok oss ut litt alene etter gammelt. Kos bare det :D

Her blir det en slakk kveld i sofaen og bare kos med ungene.
God søndag til deg også! ;)

onsdag 16. november 2011

Publisert i årboka til Den Norske Turistforening! ;)

DNT Årbok 2011 - Dine hytter, del 1. Jotunheimen - Finnmark

Endelig - vi fikk den i postkassen i dag! Vi har vært veldig spente på denne årboka med fokus på Den norske Turistforening sine hytter. Et par bilder av min sønn og hytta tatt av meg skulle være med, tjo-ho! :D
Informasjon om hytta og turen til Grytadalsbu som eies av Flora Turlag på side 35.

Tidlig i september ble jeg kontaktet av Hallgrim Rogn, redaktør for årboka 2011. Han hadde komt over bloggen min og lurte på om de kunne få bruke noen av bildene fra en tur jeg hadde til Grytadalsbu i juni. Klart det!! :D

Jeg forteller om turer og deler bilder for at andre kanskje får lyst til å komme seg ut på tur, ja kanskje prøve seg på noen av de turene jeg går også. Det var derfor kjempekoselig at både bloggen og innlegget om turen ble oppdaget og at bilder fra selve turen kunne brukes. Stolt, thihi! ;)

Jeg finner selv tips om turer, løyper og inspirasjon i andre sine blogger og ulike nettsteder, kanskje spesielt disse tre bloggene her: Båtliv, Liv Janne sin tur- og fjellblogg og Gustav Skaar. Det sier seg selv at nettstedene til Flora Turlag, Eikefjord.net og Ut.no brukes flittig! :)

Vel, bakgrunnen for innslaget i boka er altså en impulstur en regnfull dag i sommer. Jeg tok med meg Kevin, min sønn på 4 år, til ei lita turlagshytte kalt Grytadalsbu. Du kan lese mer om den turen her! ;)'
Et av flere gullkorn fra Kevin fra den turen. Herlig! ♥ 
Til pappa'n sin store fortvilelse var etternavnet Paulsen forsvunnet i trykken...

En stolt Kevin var på skattejakt etter hytta og så fant han ut undervegs hvor løypa gikk takket være sti, varder, skilt og T-merking. Han "vokste" med stifinner-oppgaven undervegs og var så stolt og fornøyd. Kjempekoselig tur og vi ble en herlig opplevelse rikere begge to. Snakk om å vokse på mestring og utforsking på tur, thi-hi! Jeg anbefaler turen - ta med dere barna og stikk ut til skogs eller til fjells! ;)

Årboka ellers er fantastisk og får en flott plass i bokhylla sammen med de andre fjellbøkene mine. Jeg skal lese meg litt opp på hytter og egnede turer i fylket... og litt lenger unna kanskje... Har så lyst på nye turer til våren og sommer'n, gjerne med overnatting. Det har jeg ikke gjort før. Boka er således ei tykk lektyre med inspirasjon, nydelige bilder og supre turfakta.. Helt toppers! :) Nå skal jeg rigge meg til i sofaen for å lese meg opp på vakker natur og nydelige turmuligheter, hehe!

Ha en super kveld!

Glimt fra 40-års dagen..


Den 9. november var dagen jeg bikket over fra de glade 30-årene til de unge 40 år. 
Dagen ble feiret helt rolig sammen med familien med god mat (tapas) & noe godt i glassene. 
Minste jenta mi hadde vannkoppene den uken, så det var ei helt grei feiring midt i uka :)

Nydelige blomster fra jobben..

Glimt av deilig tapas fra Bistro To Kokker
..gjorde det veldig kjapt og enkelt for meg selv pga jobb, syke barn og travel uke, thihi! :P

Det var kaker og vaffler etterpå, men jeg var så stinn at jeg greidde ikke å smake på de før dagen derpå :)
Meg og go'jenta før hun skulle til køys..
...det eneste bildet av meg på dagen, for det er vanligvis jeg som tar bildene her i huset.. denne dagen var intet unntak..


Selv om mine kjære nødvendigvis ikke liker at det knipses bilder, så støtter de iallfall fotointeressen min.. 
De hadde virkelig smelt til med flotte gaver til gamla, knis.. 
Det ble både en svart mobil type HTC Sensation Z710e. 
Den var virkelig ønsket da min gamle så å si hadde sagt takk for seg. 
I tillegg fikk jeg et objekt til kameraet mitt: Sigma AF 18-200mm F3, 5-6, 3 DC OS Canon (puh). 

Alle de "superlativene" der sier ikke meg så mye, men det er ei super linse. 
Den er på veg til meg nå, så jeg gleder meg veldig til å få tatt den i bruk, både innendørs og utendørs, thi-hi! :D 
Kjekt med leketøy!!

Ellers ble det mange flotte kort, fotoramme, scrappeutstyr, lykt, gavekort i butikk, 
gavekort på velvære ("luksusbehandling"), kontanter, hjerte og mye mer. 
Det skal investeres i ei god vinterjakke/parkas fra Bergans! 
Satser på en kald vinter og da trengs det varme omslag, he-he! :)

Jeg har blogget kortet fra jenta mi & mine kjære før i dette innlegget. 
Her er et flott posekort fra snille, gode Rita som jeg også fikk på dagen. 
Hun er så flink og dette var herlig. Et typisk Rita-kort! :) 
Jeg har fått samme type stempel med fine, kloke ord i gave som hun har benyttet her:

Flott, ikke sant?

Jeg må bare si at jeg er veldig glad og takknemlig for en flott bursdag
sammen med noen fantastisk flotte folk både på jobb og hjemme - fantastiske rause gaver også Ü
Nyt onsdagen, straks helg igjen jo ;)
Måtte go'været fortsette ute både vel og lenge!

tirsdag 15. november 2011

Høsthals

Denne halsen strikket jeg ferdig før helgen.

Dette er en høsthals a la G-Anette's Kreativiteter. Jeg har dilla på grått og falt pladask for det flotte mønsteret som Gry-Anette har laget.
I oppskriften hennes er det brukt Sandnesgarnet "Easy", men det hadde ikke min garnbutikk. De anbefalte i stedet Dropsgarnet "Eskimo" som skal være tilsvarende Easy. Garnet er supert å strikke med. Det gikk med 3 hele nøster på pinner nr 7 mm. Bredden er ca 18 cm.
Jeg liker veldig godt halsen, men er ikke helt fornøyd med omkretsen. Den skulle vært lenger, men jeg vet ikke om det har noe med strikkingen min å gjøre eller kanskje garntypen? I innlegget til Gry-Anette ser høsthalsen hennes en god del lenger ut, nemlig helt passe lang til å tvinne et par ganger rundt. Kanskje dette blir julegave til ei ung jente... ;)'
Ha en fin tirsdag. Her er det nydelig høstvær.
Ut og nyte! :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...