lørdag 31. mars 2012

Artig skrue-hettelue

Artig skrue-hettelue


Da har jeg omsider fått strikket ei artig skrue-hettelue etter gratis oppskrift fra Pickles.no
Denne strikket jeg i går kveld, et veldig artig prosjekt faktisk. 
Dessverre ble den for liten til hun som skulle få den - nemlig vesla mi. 
Jeg strikket den i str 1/2 år, men den er rett og slett for kort/liten til henne. 
Hun har lite hode, så jeg trodde det skulle gå bra siden luer i dette garnet ofte er tøyelig og strekker seg litt. 
For liten skrue-hettelue altså, så denne havner i boksen til en annen liten mottaker ved en senere anledning! ;)

Det grå og rosa garnet er Drops "Merino Extra Fine" og det gule er Dalegarnet "Falk". 
Jeg var litt spent på hvor lenge det rosa skulle holde, 
for det var bare en liten rest jeg hadde og luen er strikket i dobbelt garn. 
Likte denne luen veldig godt, så jeg skal strikke ei til i neste størrelse til snuppa mi :D


Uvante farger til meg å være, men jeg liker denne fargekombinasjonen


Gode, varme luer med hals i ett - perfekt til småtroll som liker å kaste av seg luer..
...denne klarte ikke snuppa mi å få av seg, thi-hi! ;)


Vi våknet opp til sol og snø ute, vintervær til påsken altså.
Fin lørdag til deg! ;)

fredag 30. mars 2012

Gode ønsker...

Tulipaner...

fra meg til deg! Det er min siste fri-fredag hjemme med minste snuppa. Dagen forsvant bort i regnværet dessverre. Hadde turplaner med de to yngste, men det ville blitt ei våt affære. Får se om vi får fullført planen i helgen i stedet. Fra april av har hun omsider full plass i barnehagen, så det blir litt vemodig å ikke ha disse dagene sammen lenger.. I stedet får jeg se frem til kortere arbeidsdager og mer tid til alle ;)

Det er helg og det nærmer seg påske. De to eldste har tatt påskeferie allerede, men det blir nok litt jobbing i uken som kommer for min del. Ser i stedet veldig frem til påskefri fra torsdag av sammen med hele familien! ღ
Vakre blomster..
Tulipaner er fine i alle faser og varianter ✿
God helg fra meg til deg...
...og god påske til deg som tar påskeferie nå! ;)

Boktips til helgen!

Dagens fangst på det lokale biblioteket! ;)

Jeg er glad i å lese bøker, spesielt krim og historier basert på virkelige hendelser. Mens jeg venter på å få fingrene i Camilla Läckberg sin siste bok "Englemakersken", har jeg lånt meg disse to. Läckberg sine bøker fenger meg veldig og jeg ser frem til den siste - kanskje blir det årets påskekrim for meg. Jeg kjøper ikke bøker, men låner dem på biblioteket. Er jeg heldig får jeg tak i den til påsken starter. Tvi tvi! ;)

Disse to bøkene fikk jeg nyss om i bloggen til Hobby i Nord! :) Nå har jeg fått tak i dem selv og gleder meg til å lese. Tusen takk for tips, Randi - og herved videreformidles det gode budskap!:D

"Solfuglen" av Christie Watson
Fra bokomslaget:
TOLV ÅR GAMLE BLESSING bor sammen med broren Ezikiel og foreldrene i trygge omgivelser i Lagos i Nigeria. En dag forandres livene deres fullstendig; moren deres finner faren sammen med en annen kvinne. Moren tvinges til -å ta med seg barna og fl ytte tilbake til sine foreldre som bor i Warri, en liten landsby like ved Nigerdeltaet. Blessing og Ezikiel fi nner seg etter hvert til rette i slummen, men de savner faren og livet de hadde i byen. Bestemor er en høyt respektert jordmor, og Blessing får være med når hun hjelper kvinnene under fødslene. Den tøffe tolvåringen fascineres av dette yrket, men hun blir fortvilet og rasende når hun oppdager hva bestemoren bruker den store kniven sin til. Livet i landsbyen byr på mange utfordringer, og da moren deres fi nner en ny, hvit mann, raser verden sammen for Ezikiel. En innsiktsfull og hjertevarm roman fra et moderne Afrika. En fortelling om å bli voksen så altfor fort.
"En imponerende debut. Watsons nyanserte skildringer av dagliglivet i Nigeria er befolket med sterke karakterer som ikke bare kjemper for å overleve, men for verdighet."

"Barnepiken" av Kathryn Stockett
Fra bokomslaget:
Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er e... Les mer
Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer. Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres. Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik - en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang
 Det virker som to gode bøker med gripende lesning.
God helg! :)

torsdag 29. mars 2012

Sørstrand, ei perle! ★ Del II, i skauen...

Et hjerte i skogen

Gjengen bak Sørstrand Folkepart gjør en kjempejobb med å fullføre prosjektene 
de har satt seg fore både vedrørende strand, turstier, grillhytte, badeplass for ungdom og mye mer. 
Skogen blir ryddet, stier blir ferdigstilt og det er stadige endringer å se. Imponert! ★


Jeg har aldri sett denne typen sopp før. Vet DU hva dette er for noe? :)
Det ser litt artig ut, thi-hi!

Herlig å se at våren er i fremmarsj.... det spirer og gror.


Når det ryddes i skauen dukker det opp gamle minner fra krigen etter tyskerne,
gamle våningshus og uthus. Mye rart å se både over og under bakken.


Det hogges ned trær for å gjøre området mer åpent...
...blir jo ekstra flott når det blir hjerteformede stubber rundt omkring!

Bildene fra del I ser du i innlegget under her.

Ha en fin torsdag! ;)

onsdag 28. mars 2012

Sørstrand, ei perle! ★ Del I, langs sjøsiden...

Svabergene på Sørstrand

Jeg tok meg en liten spasertur på Sørstrand etter jobb i dag også.
Jeg var helt alene med mitt kamera, fint vær og frisk luft. Akkurat det jeg trengte :)


Bergkunst


Ved bryggekanten


Opparbeiding av strandområdet


Det skal bli strand, brygge, svaberg og bro i skjønn forening! :P


Stille og fint i dag...


Bergkunst i alle varianter..


..grafitti på stein..? ...et hjerte av stein...?

"Lille-lørdag"! :P

Tulipaner

Det er onsdag allerede og det er det samme som lille-lørdag det. Snart helg! Det er jammen godt at jeg har fri på fredag, det ser jeg virkelig frem til. Har bare gjespet siden søndag, vet ikke om det er fordi vi har stilt klokken frem en time til sommertid? Kanskje er det gråvær og tåke som gjør at man er så slakk?

Etter jobb frister det med en liten "cowboy-strekk" på sofaen, men med aktive barn og avtaler er det ikke så veldig enkelt å lure seg til. Ikke pleier jeg å sove på dagtid heller, så da hadde vel kvelden gått med, fnis... Jeg som trives best utover kvelden gjesper godt ved 21-tiden og må finne på noe for å holde gluggene åpne. Rare greier :P

Jeg er ikke den eneste som har det slik "heldigvis", hverken her hjemme eller på jobb. Det går en del kaffi på dagtid kan man si, thi-hi! ;)
Disse tulipanene fikk samboer'n på lørdag, dagen før bursdagen. Kjekt å gi noe annet enn røde roser selv om de kanskje er noen hakk mer romantisk...  ♥ Fine farger som kvikker opp.

Det blir nesten påskestemning også. Den nærmer seg raskt, så det er vel på tide å be påskeharen lete frem egg og skaffe litt snadder til å fylle oppi også ;)
Jeg har kastet meg over en masse supre giveaways i det siste. 2-3 stykker er ferdig og det ble ikke noe vinnerlykke på meg så langt. Det er jo min vinnerlykke i et nøtteskall da... Jeg har i stedet oppdaget mange koselige (og for meg nye) blogger der ute, så det er uansett en vinn-vinn situasjon å bli med på sånt.

Sjekk bildene til høyre i bloggen min,
så ser du hva du kan bli med på og kanskje til og med vinne også! ;) Tvi tvi!

Fine onsdagen til deg! :D

tirsdag 27. mars 2012

Heklet lue størrelse "tjukk i hodet"!

Aaaaltfor stor heklet lue...

Jenta mi ønsket seg ei heklet baggy lue i fargene rosa og brun. Hun var på Spiterstulen i forrige uke og jeg heklet iherdig onsdag og torsdag så lua var ferdig til fredag og hennes ankomst. Dessverre ble det som fryktet... lua ble altfor stor til henne, sukk! :/
For første gang heklet jeg etter oppskrift og for min del startet det i "feil" ende, nemlig nederst. Jeg hekler vanligvis på frihånd og starter på toppen på lua. Det er vel smak og behag :)

Oppskriften heter "Heklet lue, D" i heftet "Til fjells" nr 0811 barn/voksne fra Sandnesgarn. Jeg heklet størrelse sånn ca midt i mellom barn og voksen med garnet Drops Nepal og heklekrok nr 7.
Stripene tok jeg etter innfallsmetoden. Må si det var litt rart å *hekle en runde, snu arbeidet* fra start til slutt. Det er jeg ikke vant til heller. Uansett - kjekt å gjøre noe nytt og annerledes og lære nye ting, thi-hi!
 "Skimter" merker etter felling i fargeskiftet ja (note to self: gjør ikke det igjen) ... :P
 Ei lue i boksen... kanskje blir det gave, kanskje blir det Fretex...?! :D

Blir vel kanskje en tur for å anskaffe mer rosa og brunt garn
til ei heklet lue i rett størrelse til snuppa mi. 

God tirsdag! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...