mandag 28. januar 2013

Mamma har bursdag! ♡

Forsiden av kortet

I dag har min kjære mamma Rut Karin bursdag og hun blir 66 år. Hun er sprek og aktiv, liker å reise og å gå på tur.. Så det var det som inspirerte meg da jeg skulle lage dagens bursdagskort.

Bildene ble tatt innendørs i dårlig lys i går kveld, så de har litt gulskjær over seg... I dag er det pøsende regnvær og grått ute, så det har ingen hensikt å prøve med litt "dagslys" ^_^

Her kommer flere bilder av kortet:
Detaljer av charms og småplukk fra kortet... 

Bildet på forsiden er tatt på Hornelen (860 m.o.h.). Det er en tur som mamma og jeg gikk sammen på den varmeste dagen i hele 2009 - i juni måned. Lang, men herlig tur! :)
"Den ligger i Bremanger kommune i Sogn og Fjordane og er den høyeste sjøklippen i Nord-Europa. I eldre tider kalte man gjerne fjellet "Smalsarhorn". Mange segn er knyttet til dette fjellet og ifølge noen av disse er det også et samlingssted for hekser både jonsokaften og julaften :)"
Innsiden med bilder og tekst til venstre og sladdet personlig hilsen til høyre...
...i tillegg til noen kloke ord, he-he!

Bildet i dette kortet ble tatt under en fjelltur til Kvalvikstøylen og Hovlandsstøylen i juli 2012. Det var meg, mamma og mine tre yngste barn som gikk den turen sammen. Eldstemann var ikke med oss, så han måtte "puttes inn" i kortet også, hehe :) Kjekt på tur sammen - og håper på mange flere i år! 

Et nærmere gløtt, thi-hi... 
Baksiden av kortet

66 år er jo et magisk tall med tanke på Wenche Myhre sin gamle slager. Den burde fått plass i kortet... det er jo ikke for sent ennå....Jo, dette må "stæsjes" inn i kortet før overlevering:


Når jeg blir 66, først da tar livet til.
Når jeg blir 66, da gjør jeg som jeg vil.
Når jeg blir 66, først da blir livet kult.
Når jeg blir 66, kan jeg trå til for fullt.


Hele familien, altså 14 i tallet med stort og smått, er invitert på mamma's hjemmelagede kjøttkaker til middag + kaker. Gleder oss til koselig selskap! Fin start på uka eller hva? :D

Ha ei fin uke du også! ;)

søndag 27. januar 2013

Se min kjole....

Selekjole til ei lita go'snuppe ღ 


Da kan uka's strikkeprosjekt presenteres. En selekjole i fargen beige til min yngste datter ღ 
Det er min første kjole og det var i grunn enkelt - og ei god og lettlest oppskrift å følge, thi-hi. 
Jeg ser i ettertid at jeg skulle plukket opp en del flere masker på selve selene da det ble strikket rillestrikk på slutten. 
Dessverre så jeg ikke at det ble litt stramt før jeg hadde felt av og fjernet rundpinnene... 

*legge på minnet til en evt annen gang*...


Jeg heklet en blomst som pynt på lommen/kjolen også. 
Smak og behag, stod ikke i oppskriften.





Oppskrift: Selekjole fra boka "I all enkelhet" av Marte Helgetun design
Garn: Dobbel tråd "Fin" fra Du Store Alpakka i fargen beige, #211
Pinner: 4,5 mm
(Knapper fra den lokale garnbutikken fra tidligere)
Denne kjolen er strikket i str 4 år. Jenta mi er 2 år og jeg var redd for at str 2 år ble altfor lite. 
Kjolen passer i grunn, men er kanskje litt lang til henne akkurat nå. 
Det vokser hun fort inn i vil jeg tro ;)

En fornøyd mottaker poserer noenlunde velvillig... og vil IKKE ta av kjolen igjen, thi-hi ღ
Litt detaljer fra kjolen - merkelapp bak og blomsten fremme..

2-åringen min

Ha en herlig søndag videre - her er det ruskevær, u-huuu! :)

fredag 25. januar 2013

Inspirasjon til pinner eller krok!

Herlige bøker fulle av tips og inspirasjon

Det har vært stille i bloggen denne uken. Det skyldes flere ting, men det har vært ei aktiv uke på flere måter. Vi har kost oss med fantastisk nydelig vintervær og jeg rekker akkurat solnedgangen som ei oransje kule over havet på veg hjem fra jobb til henting i barnehage. Kameraet er med hver dag og jeg sukker tungt for meg selv... I morgen måååå jeg prøve å gå et par minutter før fra jobb slik at jeg kan få kjøre til et bra punkt for å knipse herligheten. Dessverre ble det ikke slik. Nydelig å se iallfall :)

Det strikkes,  men det foregår i rolige former, he-he. Jeg holder fortsatt på med behandling hos kiropraktor. Det går fremover, men armer og skuldre og nakke er ikke god. Nå er begge skuldrene betente, så det er et styr. Når jeg har jobbet foran PC-skjerm på arbeid dagen lang er det liksom nok. Utrolig nok er det ikke vondt å strikke, men det er jo en belastning på sitt vis så jeg tar det i korte økter og ganske så rolig denne uken. Litt utålmodig,  men la gå med det, fnis... ^_^

Akkurat derfor er det kjekt med litt inspirasjon til senere prosjekt og bedre armer, thi-hi. Jeg har fått i hus de tre herlige bøkene avbildet over her. Boka "Eventyrstrikk" var jeg så heldig å få til jul av svigers. De to andre har jeg supplert selv og til sammen blir disse 3 bøkene fantastisk mange flotte plagg og idèer til både små og store, med pinner og/eller heklekrok. Looove it! ;)

For ordens skyld - bøkene er "Strikk og hekle med restegarn" av Virva Jääskeläin, "Eventyrstrikk" av Ingvill Freland og "I all enkelhet" av Marte Helgetun.

Kan kanskje røpe at det er iallfall noe på gang på pinnene hjemme - det er et plagg fra boka "I all enkelhet" fra Marte Helgetun. Det var jo ei bombe... Ser at det har blitt noen plagg etter hennes oppskrifter de siste par månedene, he-he. Nok en gang er det til yngste datter, men i en sjelden farge hos meg - beige. Det er litt rart, liker jo godt den fargen. Neste prosjekt er klart - en genser til yngste sønn. Det har han bestilt. Herlig å få slike ønsker fra de søte små ♡ :)

Her i Florø er byen snudd på hodet nok en gang for delfinale i Melodi Grand Prix som går av stabelen i morgen. Det er mye aktivitet i forbindelse med det arrangementet. Det er 3. og siste gang at Florø arrangerer det - iallfall for ei stund. Greit for meg, men det er alltid kjekt med happenings i byen da :D

Ha ei riktig god helg!

mandag 21. januar 2013

Søndagstur i vintervær

Mobilbilde tatt i går på Sørstrand Folkepark

Nydelig vintervær må nytes utendørs. Jeg og mine to døtre tok en trilletur til Sørstrand Folkepark i går. Sol og passe med snø, minusgrader og passe med folk på tur også. Koselig :)

Carmen Amelia og Kalyani nyter kakao og sjokolade... mmm  ^_^

Artig å spasere, kikke, utforske, kaste steiner i sjøen og leke i sjøkanten... men det kan fort bli kaldt på små barnehender om det blir for mye sjø og snø uten votter, he-he....


Litt glimt fra turen på Sørstrand Folkepark

Nye turkopper ble innviet også... alle i familien fikk hver sin turkopp sammen med julegavene sine i 2012..
Jeg oppgraderer turutstyret til alle sammen gradvis, knis.... ;) 
Litt skryt må til også - jeg var så heldig å vinne disse vottene hos Myrtestrikk i en giveaway.
De er ALLTID i bruk når det er kaldt, verdens beste votter. Og så fine! Love it ^_^
Glimt mot tårnet på Florø Lufthamn 
Glimt mot Gunhildvågen båthamn

Ha ei herlig ny uke! :D

søndag 20. januar 2013

Barnelue med sjarmerende pjusk #2

Marineblå barnelue med flette og dusk til gutt

Sønnen min på snart 6 år fikk seg ei blå dunjakke til jul. Jeg syns den hvite barnelua med dusk og flettemønster til yngste jenta på 2 var så god og varm. Den passer da både til gutter og jenter, så jeg kjøpte marineblå Misti-garn på den lokale garnbutikken og satte i gang. Kevin syns den var kul. Dessverre ligger han strak med feber i dag, så det blir ingen "modell-bilder" med lua på. Lua var vilt kul og litt lang, så den ble godkjent. Det vil altså si at den er litt baggy også :)


Oppskrift: Barnelue med sjarmerende pjusk - design MH1012 av Marte Helgetun
Garn: 3 nøster Misti fra Du store Alpakka, farge #412
Pinner: 6 mm
 
Kevin blir 6 år i neste måned og har vel et lite hode med tanke på luestørrelser. Jeg la opp 72 masker og strikket ellers etter oppskriften i str 4 - 6 år. Det gikk med akkurat 3 nøster, det holdt til lue og dusk altså :) Vet ikke helt hvor lang denne ble - avsluttet litt etter instinkt og så an hvor mye garn som var igjen. Den er kanskje lenger enn oppskrifter sier... ^_^
 
 
Vel... nå har storesøster på 13 år gitt beskjed om at hun også vil ha slik lue i samme garn i fargen hvit. Garnet er utrolig mykt... og jeg tror faktisk at også jeg vil ha ei slik lue, hehe... Får se!
 
Nyt søndagen videre - herlig sol og vintervær her! :)

lørdag 19. januar 2013

Onkel Knut 60 år

Forsiden på kortet til jubilanten
- gammelt bilde av ham avfotografert fra album med mobilen.. :)
I går/natt var vi i en utrolig kjekk overraskelsesbursdag for min kjære onkel som fylte 60 år. Han trodde han skulle på restaurant med kone, sønn & svigerdatter og barnebarn... hun skulle bare hente noe på jobben sin... og der ventet familie, venner og bekjente med glasset hevet for jubilanten og den første av mange bursdagsskåler, he-he. Utrolig artig - mye god mat og godt i glasset, flotte sanger, gitar og allsang, dans, flotte taler og herlige skrøner. Fantastisk kjekk kveld i godt lag med andre ord :)

Forsiden av kortet har bilde av Knut som liten gutt. Ser nesten ut som om røykte allerede den gang, he-he... En gitar, vinåpner, Hansa-kort og kongekrone betyr noe og sier litt om Knut for de som kjenner ham.. Et ekte Knut-kort håper jeg altså... :D Og ja, man blir litt skrotnisse når man driver med kortlaging. Samler på det meste man kommer over. Hansakorken f.eks er fra en Hansa julebrus i glass. Hansaøl er godt... Det hvite er plasttrekk fra en vinflaske...og så er det vinåpner, gitar, krone og hjertecharms ellers.... ;)


Detaljer fra forsiden
Detaljer fra kortet
Innsiden av kortet

Som Knut sier - det er ikke det faktum at han fyller 60 år som er det verste. Da er det verre å tenke på at sønnen faktisk nærmer seg 40 år. Det er først da han tenker på at han begynner å bli eldre :)

Baksiden av kortet

For de av dere som ikke vet hvem Knut er, så er han ganske så godt kjent i Florø. Han er journalist i avisa Firda, er ofte toastmaster og har spilt trommer/trubadur i en årrekke.. som vi fikk nyte highlights av i kveld også etter at han hadde fått summet seg litt, he-he! ^_^

Nei, det kommer ingen bilder fra selve kalaset. Sensurert :)
 
God helg, folkens! ;)

onsdag 16. januar 2013

Prinsessetøfler ♛

Kjempevarme småplagg til små tåfiser

Vesla på 2 år har fått seg et par med prinsessetøfler med krone og perler på. Stor stas. De er litt store, så jeg vurderer om jeg skal gi de en runde til på toving i vaskemaskina...? Tøflene er utrolig myke og virker varme og gode til små føtter. Jeg skal på den lokale husfliden for å kjøpe "anti-skli" til å ta på tøflene under. Vi har mye fliser på gulvene og da kan det bli litt glatt når småfolket er i farta! :)


Tøflene FØR toving - de så gigantiske ut ^_^

Tøflene ETTER toving - nesten helt passelig ;)

Det er vel ikke akkurat en bombe når jeg sier at kit med oppskrift og garn ble kjøpt på nettsiden til Marte Helgetun i november en gang.. Det siste av tre kit kjøpt hos henne. Mye flott og artig der :D

Oppskrift: MH0008 Prinsessetøfler - du finner det som en gratis oppskrift i pdf-fil
Garn: Hverdags fra Du Store Alpakke i farge #645, gråbrun
Pinner: 5,5 mm

Jeg strikket prinsessetøflene i str 2-3 år til jenta mi som ble 2 år i oktober. Det holder rikelig. Det var artig å strikke litt mørke farger til henne denne gang. Det er dessuten litt praktisk, fnis.. ^_^



De hvite perlene er kjøpt på den lokale garnbutikken.

Ha en fin onsdag... og ja, jeg har et nytt Marte Heimtun-plagg på pinnene.
Det er ett jeg har strikket før. Bare mååå ha noe spøt på kveldene, hehe! :)

mandag 14. januar 2013

Årskavalkade strikking/hekling 2012

28 av 52 plagg laget i 2012

Det er populært å lage seg en oversikt over hva man lager i løpet av et år, det være seg små og store  plagg eller prosjekt. Jeg føler meg som en nybegynner innen strikking og hekling og det går helst i småplagg. Jeg fant derfor ut at jeg skulle ha meg en opptelling jeg også... Ifølge oversikten ble det faktisk laget 52 plagg totalt av meg i fjor. Må si at jeg ble litt overrasket, for jeg trodde ikke at det ble så mange... og bare ett til meg selv, thihi! ^_^

24 av 52 plagg laget i 2012

Det er helst små ting til de tre yngste, men det må gjøres noe med i år. Samboer og eldste sønn ber ikke om noe... og jeg skulle gjerne hatt noe småplukk selv. Har foreløpig noen sokker og et par luer på planen... og utrolig mange ting på listen over ting jeg har veldig lyst å prøve meg på. Man finner så mange herlige tips og inspirasjon på nettet fra diverse nettsted og herlige bloggere. Så mange planer, så lite tid, he-he :D

Hele 84 kort/invitasjoner/bagasjetags/bokmerker ble laget på hobbyrommet også i løpet av fjoråret. Jøss, trodde ikke det ble så mange siden jeg trappet ned på det området.. Kortlaging er en hobby som jeg trives med, men som er utrolig tidkrevende og samtidig litt dyr å holde på med. Stadig noen nye fristelser som man "må" ha... thi-hi... Ser at det blir mer og mer strikking og hekling i stedet, for det kan jeg praktisere sammen med familien. Kortlaging og sånt må skje på hobbyrommet i ensom majestet. Herlig det også, men det krever mer planlegging og det er ikke alltid at jeg kan stenge meg inne der alene. Det blir nok mye mindre kortlaging i 2013. Jeg supplerer ikke lenger ting til hobbyen, så det minker støtt og stadig på stæsj og utvalg. Det blir nok kun laget til mer spesielle anledninger fra nå av - iallfall ikke til hver bursdag slik det har vært før. Kjører ei hard linje der - jeg har bare ikke tid! :O

Bestemorteppe til Kevin

Tja... Dette pleddet er blitt ganske så stort etterhvert, men jeg la det bort litt fordi det ble litt varmt å hekle videre etterhvert som det vokste i størrelse... Og så var det alle disse småplaggene som jeg bare måtte lage innimellom.. På tide å ta det frem igjen og gjøre det ferdig. Egentlig artig å hekle tepper, så det er bare å komme i modus igjen. Det skal gjøres ferdig innen utgangen av april - best å offentliggjøre det høyt og tydelig slik at jeg har satt en frist for meg selv :) Så er det jo slik at jeg tenkte å hekle bestemortepper til alle 4 barna - kanskje i ulike farger og mønster. Får se - det står også på to-do lista mi i topplokket! ;)

Ny uke i gang - nye muligheter. Jeg er tilbake på jobb. Trøtt som en dupp etter ei søvnløs natt på grunn av tørrhosten som driver meg til vannvidd... Blir nok en liten cowboystrekk etter jobb..

Nyt mandagen! :)

søndag 13. januar 2013

Ull & omtanke


20 lapper av ullrester
Jeg har litt ullrester liggende som jeg ikke helt hva jeg skal bruke det til. Helt til jeg kom over bloggen Customaid design som har prosjektet "Ull & omtanke" på gang. Det er en genial måte å bruke opp ullrester på - og det varmer noen som virkelig trenger litt varme og omtanke.

ULL&OMTANKE er et dugnadsprosjekt som er startet opp av designfirmaet Customaid. Tanken er at alle kan klare å strikke en lapp eller to eller ti – og hver lapp er en lapp nærmere et flott og varmende pledd. Lappeteppene blir unike og nummererte, og gis til kreftpasienter med ønske om å gjøre hverdagen under behandling litt bedre. Det er vanskelig å tro annet enn at et pledd strikket av omtenksomme hoder og hjerter over hele landet kan være til trøst når livet er tøft.

BLI EN DEL AV TEPPET
Customaid inviterer deg til å være med, enten du strikker mye eller lite, om du har en haug med garnrester eller et lite nøste til overs. Ved å strikke en lapp bidrar du med tid, varme og omtanke til dem som er rammet av store utfordringer. Den eneste betingelsen som stilles er at garnet er av ull og at du strikker din sterke og positive energi inn i hver eneste lapp. Lappene sendes til Customaid som organiserer og monterer dem, så pleddene blir vakre og harmoniske.  

OPPSKRIFTEN ER ENKEL
Legg opp 9 masker på pinne nr 5 og strikk 21 cm rettstrikk fram og tilbake. Strikk den første masken også, da får vi kanter som er enkle og montere sammen. Fargene og de ulike strukturene i garnet gir tilstrekkelig variasjon i teppene. Fest trådene og klipp av – nok en lapp er klar.

Lappene sender du til:
CUSTOMAID v/ Vibeke Jerkaas, Jørgen Moesvei 1, 1605 Fredrikstad
Mitt bidrag - for denne gang.

Du kan lese mer om prosjektet på bloggen her eller via deres facebookside Ull & omtanke.

Lappene blir sydd sammen til nydelige tepper

Foto: Customaid
Ha en fin søndag! :)

torsdag 10. januar 2013

Barnelue med sjarmerende pjusk ☺

Carmen Amelia prøver ny lue

Jippi, jeg kan flette på pinnene. Jeg strikket ei fantastisk myk duskelue med flettestrikk til yngste datter. Den ble gjort på en kveld og tenk. Fletting var ikke så vanskelig likevel! Herlig å prøve seg og så få det til - tror jeg iallfall! :)

Lue med pjusk til jenta mi på 2 år
 
Oppskrift: Barnelue med sjarmerende pjusk - design MH1012 av Marte Helgetun
Garn: Misti fra Du store Alpakka
Pinner: 6 mm
 
Jeg bestilte et kit hos henne i november var det vel i str 2-3 år. Det skulle følge med både garn og oppskrift, men jeg fikk kun garnet. Det er fantastisk mykt og deilig. Oppskriften ligger som ei gratis pdf-fil på nettstedet til designeren, så det er bare å laste ned :)
 

Jeg var spent på oppskriften og flettemønsteret, men det var god forklaring og lett å følge. For deg som ikke har laget dusk før, så står det faktisk beskrivelse på fremgangsmåte for det også.

Jeg laget en stor og myk dusk til lua :)


Første lua i 2013 ^_^

Ha en herlig torsdag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...