Favorittkaka - akkurat slik vi liker den ^_^ |
Det fins alltid en anledning til å servere kake.
Er det noe spesiell grunn til kakebakst hos oss, så er nok Pavlovakake den første kaka på ønskelista.
Jeg har lagt ut innlegg med oppskrift tidligere, men her er en oppdatert versjon av den 💋
Oppskrift
6 store eggehviter
300 gram sukker
1 ss balsamico (vineddik)
1/4 ts salt
100 gr mørk sjokolade, hakket
1 ss maizena
På kaken
1 pk vaniljekrem
6 dl kremfløte
bær til pynt
litt revet mørk sjokolade
Slik gjør du
Pisk eggehviter, salt og litt av sukkeret til en myk marengs.
Tilsett resten av sukkeret gradvis. Tilsett balsamico og øk hastigheten.
Pisk til tykk og blank marengs.
Vend til slutt inn siktet maizena og hakket sjokolade.
Form en stor, rund marengskake på et bakepapir (ca 22 cm i diameter).
Tilsett resten av sukkeret gradvis. Tilsett balsamico og øk hastigheten.
Pisk til tykk og blank marengs.
Vend til slutt inn siktet maizena og hakket sjokolade.
Form en stor, rund marengskake på et bakepapir (ca 22 cm i diameter).
Stek marengsen på 150'C i 1 time
(skal være sprø utenpå og myk inni)
Legg den avkjølte marengsen på et kakefat, dekk først med vaniljekrem, så vanlig krem og masse bær.
Pynt gjerne med revet sjokolade.
Pynt gjerne med revet sjokolade.
Varier med sesongens frukt / bær på kaka - hva man liker. |
Vel bekomme! :)
Dette er snadder, vet du, og ungdommenes favoritt! Yngste datter laga en til selskapet mitt i sommer, og den fikk bein å gå på selv om det var rikelig med kaker ellers også.
SvarSlettJeg baker julekaker om dagen. I dag ble det goro igjen. Skal prøve å selge kaker på julemarkedet vårt. Solgte bra i fjor, så kanskje? Artig å bake i alle fall. Noen spiselige julegaver kan det også bli.
Mye av snøen vår har mildværet tatt, og nå er gardsveien strødd og broddene tatt fram.
Middag med damene på Uvdalsstugu i kveld, antakelig med bundingen i veska.
Fortsatt god onsdag!
Klem
Mmmmm, den så veldig deilig ut og jeg elsker jo pavlova!
SvarSlett