Glutenfri dessertkake - sjokoladekake Gateau Marcel |
Jeg har ei søster som har Cøliaki og det betyr at det serveres litt glutenfrie kaker i familien.
Fikk lyst å prøve ei ny oppskrift som så veldig god ut.
Tenkte den kom til å falle mest i smak hos de voksne siden den virket mer som en mektig sjokoladedessert.
De som spiste mest av kaka var faktisk barna. Knallgod fikk jeg beskjed om!! ^_^
Oppskriften fant jeg hos Kakemonsen.no og her er ei direkte utskrift:
Ingredienser
140 g mørk sjokolade (for eksempel Lindt m. 70% kakao)
140 g smør
140 g melis
4 eggeplommer
7 eggehviter
Slik gjør du
Smør en springform på 24 cm med smør.
Legg evt. et bakepapir i bunnen, men pass på at det ligger helt nede i bunnen uten luftlomme.
Hakk sjokoladen grovt. Smelt smøret. Rør sjokoladen i smøret til den er smeltet. Rør inn melis.
Rør inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Hell ¾ av røren i formen og stek ved 170 grader i 30 minutter.
Ta kaken ut av ovnen, fordel resten av røren over og la kaken bli kald.
Serveres for eksempel med is og rørte bringebær.
Smør en springform på 24 cm med smør.
Legg evt. et bakepapir i bunnen, men pass på at det ligger helt nede i bunnen uten luftlomme.
Hakk sjokoladen grovt. Smelt smøret. Rør sjokoladen i smøret til den er smeltet. Rør inn melis.
Rør inn eggeplommene. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen.
Hell ¾ av røren i formen og stek ved 170 grader i 30 minutter.
Ta kaken ut av ovnen, fordel resten av røren over og la kaken bli kald.
Serveres for eksempel med is og rørte bringebær.
Vi serverte denne kaken med iskrem og ferske bringebær på toppen.
Vel bekomme! :)
1 kommentar:
Den såg god ut :). Takk for tipset - må prøvast, ein gong..... Ha ei fin (og forhåpentlegvis frisk) helg!
Legg inn en kommentar