søndag 10. februar 2008

Gratulerer med dagen alle mammaer! :)

Rose fra morsdagsbuketten jeg fikk... :) I dag er det morsdag og jeg fikk en flott start på dagen med frokost på sengen, flotte kort, gaver og rosebukett fra min kjære samboer og barn - den ene gaven var også fra de to eldste sin far. Jeg følte meg skikkelig bortskjemt der jeg spiste nydelig mat og pakket opp gaver som jeg virkelig trenger - gode Nike gore-tex sko til turgåing og ny bukse til bruk på jobb og privat :) Jenta mi hadde laget kort etter alle kunstens regler, hun er kjempeflink! ♥♥♥♥ Det er ikke akkurat vanlig med så "voldsomme" gaver på morsdagen, men de kommer iallfall godt med, he-he! Dessuten er det et nydelig vær, så vi har vært ute på tur (i nye sko *knegg*) i varme 10*C og solskinn. Det føles som om våren er komt :)

Å være mamma
Å ha det travelt
Å pusse neser
Å tørke hender
Å vaske "fjeser"
Å bytte bleier
Å lappe bukser
Å synge viser
Å tørke tårer
Å sette plaster
Å være dommer

Å være mamma
kan være slitsomt
når huset flyter
og ryggen verker
og alle venter
at mamma ordner

Å være mamma
og alltid svare
når alle roper
og alle maser
Å skape minner
og gode vaner
Å være ærlig
og streng og kjærlig
Å være mamma
det er så viktig
Å være mamma
ja - det er herlig!
------------------------

Og hvorfor feirer vi egentlig morsdag....:
Morsdagen som er den andre søndagen i februar er en fin anledning til å gi din mor, bestemor eller andre mødre du kjenner en koselig oppmuntring i hverdagen.
Morsdagen er opprinnelig en amerikansk oppfinnelse. Dagen ble opprinnelig feiret den andre søndagen i mai (1907). Da ble den første Memorial Mothers Day Meeting feiret i metodistkirken i Crafton, West-Virginia etter initiativ av Ann Jarvis (1864-1948).

Utgangspunktet for feiringen var en personlig minnedag for Ann Jarvis, hun ville minnes sin mor som var død to år før. Moren hadde vært et aktivt medlem av kirken og hadde stiftet en forening for å arbeide for "bedre mødre, bedre hjem, bedre menn og kvinner". Året etter sendte Ann Jarvis ut en oppfordring om å gjøre denne søndagen til en allmenn minnedag for alle mødre. Oppfordringen ble fulgt av metodistkirkene i Crafton og Philadelphia, og har senere spredd seg rundt i verden. I 1912 ble det dannet en internasjonal organisasjon som skulle arbeide for å innføre morsdagen i andre land.

Til å begynne med ble dagen arrangert av religiøse organisasjoner. I senere år har skikken gått over til å bli en familie-dag, der familien oppvarter mor med gaver og andre former for feiringer. Forretningslivet var raskt ute med å tilby varer til denne feiringen. I Norge kom skikken først til en metodistkirke i Bergen, sannsynligvis så tidlig som under første verdenskrig. Gjennomslag for morsdagen eller i Norge ble det først etter initiativ fra Dorothea Schjoldager (1853-1938) og Karen Platou (1897-1950) i Oslo. De arbeidet for å få morsdagen i Norge lagt til andre søndag i februar.

En morsdagsgave trenger ikke koste noe. Det er tanken som teller, og mor blir sikkert veldig glad for et pent hjemmelaget kort, en tegning, et dikt eller lignende.

2 kommentarer:

Sonja sa...

Jaså, ni firar mors dag idag, där ser man:) Vilken toppenstart du fick på din morgon idag då:) Härligt!
Men... Nike Gore-Tex skor! Det är precis det jag har köpt mig ju! Är det samma måntro??? Har du kollat bilden inne hos mig?
Hur stor är risken att det ska vara exakt likadana liksom, hehe:)

Ha en fortsatt skön kväll!
Kram Sonja

Inger Marie sa...

Gratulera med morsdagen :)
Og det høres virkelig ut som du hadde en fantastisk start på dagen.
Jeg ble også vekket til frokost og blomster og gaver :)
Herlig!!

Og så snill du er som har baket kaker til kollegaene dine.
OG så fint pynta.
Nydelig kort har du også laget til Elian.

Ha en fin ny uke

God klem fra Inger Marie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...