mandag 8. mars 2010

Pavlovakake

Slik gjør du
6 store eggehviter
300 gram sukker
1 ss balsamico (vineddik)
1/4 ts salt
100 gr mørk sjokolade, hakket
1 ss maizena

På kaken
6 dl kremfløte
bær til pynt
litt revet mørk sjokolade

Stek marengsen på 150'C i 1 time
(skal være sprø utenpå og myk inni)

Pisk eggehviter, salt og litt av sukkeret til en myk marengs.
Tilsett resten av sukkeret gradvis. Tilsett balsamico og øk hastigheten.
Pisk til tykk og blank marengs.
Vend til slutt inn siktet maizena og hakket sjokolade.
Form en stor, rund marengskake på et bakepapir (ca 22 cm i diameter).

Legg den avkjølte marengsen på et kakefat, dekk med krem og masse bær.
Pynt med revet sjokolade.

Vel bekomme! :)

4 kommentarer:

Knerten sa...

Denne kaken anbefales på det varmeste; har lagd den et par ganger, og har til gode å oppleve at det blir noe igjen ! (Uansett hvor mange/få som har delt på den :-) )

Anita sa...

mmmmmmm.....deilig!!!
;)

Randi sa...

Denne kaka er nydelig. Jeg lager den med en ostekrem oppå. Kanskje jeg lager den til Daniel`s bursdag. Da skal legge den ut på bloggen:o)

Er du medlem i Hobbyklubben har de den hekleboka der for 79 kr nå, ellers koster den 285 kr.

Ha en fin kveld!

Kate-Marita Pettersen sa...

Nam, nam, denne så kjempegod ut!!
Ps. headingen din er nydelig:)
Klæm fra Kate:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...