mandag 12. november 2007

Ostekake

Her er oppskriften til min favoritt ostekake. Den lages i 3 steg og er utrolig enkel å få til. Oppskriften passer til alle Wilton sine kakeformer (figurkaker). Jeg fant oppskriften hos Connie og har brukt den flittig siden. Lykke til!
1 pk gelè i ønsket farge/smak til det øverste laget på kaken
(jeg liker skogsbær, men dette kan du variere i forhold til årstid / anledning for kaken)

Lages etter anvisning på pakken, men bruk litt mindre vann dersom du ikke ønsker så tykt lag med gelè på toppen. Hell over i formen og la stivne før du lager resten.


1 pk sitrongelè
5 ss sukker
5 ts vaniljesukker
1 naturell Philadelphia ost (ikke light)
5 dl kremfløte


Lag sitrongelè etter anvisning på pakken, men bruk kun 2,5 dl vann og avkjøl denne (skal ikke stivne) mens ostemassen lages.


Bland sammen Philadelphiaost, sukker og vaniljesukker i en bolle. Hell i kremfløten litt etter litt og miks alt til kremkonsistens.


Bland den avkjølte sitrongelèen med kremen og hell massen over den stivnede gelèen (i ønsket farge) i formen. La dette stivne helt før du lager resten.


400 gram (1 stor pakke) Digestive kjeks
250 gram smør (smeltet)


Knus kjeksen i foodprocessor og bland i smøret. Fordel kjeksmassen utover den stivnede ostemassen og klapp til med en slikkepott på toppen. Avkjøl kaken til kjeksmassen har stivnet og dypp formen i varmt vann før du hvelver kaken over på fatet. Husk at formen blir raskt varm, så hold den ikke for lenge i det varme vannet. Da smelter gelèen og det fine mønsteret blir ødelagt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann! :) Hvor har du kjøpt denne kakeforma? Finner den ikke i en eneste butikk!

Eli Kristin sa...

Heisann - du la ikke igjen kontaktinfo, men i tilfelle du er innom bloggen igjen... Kakeformen ble kjøpt på Snorre Jernvare på Amfi i Florø :D

Marlynn sa...

Hei! Ser den flotte ostekaken du har laget i den fine figurkakeformen! Er på jakt etter akkurat en sånn figurform. Vet du hvor jeg kan få kjøpt en slik en?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...