søndag 19. april 2009

Fjellvettregel nr 9: Vend i tide. Det er ingen skam å snu!

Så sant som det er sagt, he-he! Planen var å prøve meg på Terdalskeipen (744 m.o.h) alene i går, men det ble med det. Da jeg kom til parkeringsplassen så jeg at det var myyye mer snø enn det jeg var blitt fortalt, så dermed turde jeg ikke legge i veg. Jeg har ikke stått på ski der siden jeg var tenåring på smørefrie ski, fnis :D Ikke har jeg vært på Terdalskeipen før heller, så uten å se løypa og med mye råtten snø droppet jeg den tanken.... Kanskje om et par måneder..?!

Turen gikk dermed til en alternativ løype i Brandsøyåsen - også etter tips fra min far, så det var to gode råd derifra tatt til etterretning på samme dag, hi-hi! :D Den turen var super og jeg knipset villt som vanlig.. Jeg gikk fra parkeringsplassen ved asfalten opp til Brandsøyåsen, men tok av på første sti til høyre (rundt første sving). Herlig å gå for seg selv uten et folkemylder til og fra toppen som på den vanlige, flotte turløypa opp dit fra Torvmyra.

Her kommer bilder fra turen - flere ser du her.

Brudesløret - Flora KommuneBrudesløret - på veg til Magnhildskaret

Utsikt fra parkeringsplassen i Magnhildskaret - her skulle turen mot Terdalskeipen startet!Utsikt mot Grytadalen fra parkeringsplassen i Magnhildskaret.
Her skulle turen mot Terdalskeipen startet.


NordalsfjordenRetur - passerer Nordalsfjorden
Utsikt innover mot BrandsøyaUtsikt innover mot Brandsøya

StrandafjelletStrandafjellet
Jeg på Norefjellet, hi-hi!Meg på Norefjellet
Opptur Varden - med utsikt mot havet i vest (Florø)"Opptur Varden" på Brandsøyåsen - 292 m.o.h.
Jeg gikk helt opp for å skrive i turboka åff kårs! ;)

4 kommentarer:

Astrid sa...

Ut på tur.....aldri sur....hi-hi
Ikke rart du er så smilende og blid Eli;-)
Skal si du har vært flink til å gå turer i finværet.Siden du er så flink til å ta masse bilder; så gir du av dine opplevelser til oss som kan sitte og nyte dem....Takk Eli:-))
Herlighet så stilig det bildet av "turkameraten" din var da;-)
Ønsker deg en fin søndag videre!

Klem fra Astrid

Nina sa...

Etter bildene å dømme, så må det jo ha vært en fantastisk tur!!

Her har det vært dårlig med turgåing, vært på treff hele helga og storkost meg med skravling, shopping og scrapping. Og i den rekkefølgen ;)

Laila Anita sa...

Synd du ikke kom deg på Terdalskeipen da, slik at du kunne fortalt meg om føret hele veien :-) Jeg trodde faktisk det var mindre snø der, for det ser ut som det er veldig lite snø i fjellet. Jeg og Anita satt faktisk å snakket i går om gå dit, men senere da. Tenkte litt på 1.mai-helga, men det er sikkert mer enn nok snø der da også. Gikk det fint å gå Norefjell i joggesko nå? Sist jeg spurte noen så var det veldig vått der.

Ha en strålende uke! (er forøvrig uten nett noen dager :-( )

Elisabeth sa...

Kjempefine bilder asså. Får sååååå lyst på tur.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...