mandag 28. februar 2011

Vål'enga sokker til Patrick

Jeg gjorde ferdig et par Vål'enga sokker til eldstesønnen Patrick i dag tidlig. Jeg liker ikke å strikke sokker eller labber om du vil i store størrelser, men med dette garnet gikk det som en lek. Det er nemlig ca str 43-44 jeg har strikket her, fnis :D
Jeg har strikket en VIF-logo på hver sokk på ulikt sted slik at logoen er synlig i alle retninger. Det er fri fantasi, men jeg ble inspirert til å strikker sokker med favorittlaget hans Vålerenga siden jeg strikket et sett sokker + lue til Kevin med Brann-logo på.

Garn: Dale Freestyle
 (ca 3 nøster blå, 1 hvitt, 1 rødt)
Pinner: 4
60 masker à 15 pr pinne

Jeg strikket 2 rette og 1 vrang hele veien med enkel tråd unntatt hælen hvor jeg hadde dobbel tråd. Jeg gjør min hælfelling på denne måten:

Str hællapp frem og tilbake over de 30 masken midt bak. Når du har strikket den i ønsket lengde starter felling til hæl slik: Strikk 15 masker r, 2 m vridd sammen, 1 r. Snu og ta første m løs av, str 4 m vr, 2 m vr sammen, 1 vr. Snu og ta 1 m løs av, str 5 m r, 2 m vridd r sammen. Snu og ta 1 m løs av, str 6 m vr, 2 m vr sammen, 1 vr. Snu og ta 1 m løs av, str 7 m r, 2 m vridd r sammen, 1 r. Snu og ta 1 m løs av, str 8 m vr, 2 m vr sammen, 1 vr. Fortsett på denne måten til alle sidem er med. Plukk så opp m på hver side av hællappen og fortsett rundt i glattstrikk.

Fell til kile - str 2 m r sammen foran vristm og str 2 m vr sammen etter vristm på hver omgang til du igjen har 15 masker på alle pinnene.

Strikk så rett opp til ønsket lengde på sokken. Jeg strikker 2 m rett og 1 m vr på over og glattstrikk under på sokken.

Tåfelling:  Str til det står igjen 3 m på pinnen, str 2 m vr r sammen, 2 m r, 2 m r sammen. Dette gjør du på hver side av sokken på hver omgang til det står igjen 8 m igjen. Kutt tråden og trekk den gjennom m. Fest enden godt :)

Det er min måte å strikke sokker på. Jeg har prøvd diverse metoder, men dette er som sagt min favoritt og den jeg liker å strikke.

Min niese Mathilde og min bror Per Tore er begge også Vålerenga-fans og har lagt inn "bestilling" på slike sokker... Huff :P Ikke lett for et Brann-hjerte, fnis :) Nei, det skal nok gå bra!
Ha en fin mandag. Her er det fint vær med strålende solskinn, så jeg må komme meg ut på tur. Det blir vel et bursdagsbilderas senere i kveld fra 4-års feiringen til Kevin. Vi får flere gjester senere, så det får bli etter det :)

Ha ei herlig uke! :P

5 kommentarer:

renate sa...

De ble stilige da, selv om jeg er FKH-fan (Brann inntil FKH kom i eliten)!!!!! Flink som lager etter eget hode.

Jeg har også hatt meg en liten tur, men tar en lengre i kveld:)

Kos deg med bursdagsbarnet:)

Elisabeth sa...

Kjempestilige sokker, Eli Kristin :) Du er flink du.
Gratulerer med overstått dag til 4 åringen din :)

Jeg jobber ikke full stilling, nei.
Jobber 50% fordelt på 4 dager i uken og en fridag. Passer meg utmerket i forhold til min Ulcerøs Kolitt.

Ha en fin dag, her er det strålende sol i dag :)

KKannDesign sa...

Knallkule!

SmilKKann

Besta sa...

Takk for koselig kommentar hos meg:) Flotte sokker du har strikket; det er jeg ikke flink til.

ha en fin kveld.

klem fra marilyn

Randis side sa...

Kule sokker :)) Og gratulerer med bursdagsgutt i går :)) Herlige blomsterbilder fra innlegget lørdagen! Ha herlige mars-dager! Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...