torsdag 15. september 2011

Flere bøker av Cecilia Samartin


Jeg har tidligere lest boken Salvadoreña av Cecilia Samartin. Det var ei god og fengslende historie, så jeg kjører på med to bøker til av samme forfatter. Jeg har såvidt startet med Drømmehjerte siden den kom ut først. La Peregrina er nylig utgitt, så den er svært så fersk i bokhylla. ...Men nå låner nå jeg bøkene jeg leser for det meste på biblioteket ;)
Drømmehjerte av Cecilia Samartin

"Cuba 1956. To kusiner er hjertevenner til Castros revolusjon brått skiller dem. Nora flykter med familien til USA, mens Alicia opplever at det lykkelige livet i Havanna blir snudd til nød og fattigdom under Castros regime. Etter mange år klarer ikke Nora å nøye seg med å lese brevene fra Alicia. Hun må reise tilbake for å hjelpe sin syke venninne. En dramatisk og vakker roman om håp, håpløshet og evig vennskap. For lesere som ikke fikk nok av Drageløperen vil Drømmehjerte garantert falle i smak. Adresseavisen. Har du lest Øya? Da bør du lese Drømmehjerte. Marie J. Hillesland, ARK. Les så sakte du kan - for du ønsker at boken aldri tok slutt. Familien. Tror aldri jeg har lest så valler prosa tidligere. Gun Strandberg, Libris."
La Peregrina av Cecilia Samartin

"På tvers av verdenshav, kulturer, land og år knytter et dramatisk fødselsmerke to kvinneskjebner sammen, Jamilet og Rosas.

Handlingen er lagt til USA, Spania og Mexico. Jamilet har flyttet fra Mexico til Los Angeles hvor hun jobber for å tjene tilstrekkelig med penger til å få operert bort et fødselsmerke som nesten dekker halve kroppen hennes. Her blir hun adoptert som barnebarbarnebarnet til señor Peregrino, uten at hun helt forstår hvorfor. Peregrino har hatt et lengre opphold på mentalsykehus, men er nå ute og frisk. Han bærer på en stor sorg til sin tapte kjærlighet Rosa, som han traff i sin ungdom i Spania, på pilegrimsferd mot Santiago de Compostela. Uten at hun helt forstår hvorfor, aner Jamilet mystiske sammenhenger mellom sitt eget liv og skjebnene til Peregrino og Rosa. Rosa har vært død i over 40 år. I følge Nurse B. Hun er bestyreren på mentalsykehuset hvor Peregrino har vært innlagt. Peregrino og Nurse B. har også vært gift. Nurse B. legger et dunkelens slør over hele denne Rosa, men det gjør Jamilet oppsatt på å finne ut mer.

Merket for livet
Parallelt følger vi historien til Rosa, mange, mange år tidligere. Vi møter henne i den spanske landsbyen Sombrevista i La Mancha-regionen. Her vokser hun opp sammen med foreldrene og de to eldre søstrene Manuela og Nina. Faren er arbeidsledig og drikker. Moren er vaskekone og slår Rosa. Rosa får skylden for alt. Og det er også Rosas "skyld" at de i det hele tatt bor i Sombrevista. Rosa ble født med et forferdelig, buktende og forhøyet fødselsmerke. Det strekker seg fra kanten av halsen hennes, ned over hele ryggen og til knærne. Med en slik datter i familien er det umulig å få giftet bort de andre døtrene. Rosa er det selvsagt ikke håp for, selv om hun ellers er usedvanlig vakker, men for de andre burde det i det minste være det. Det er bare det at fødselsmerket, som også knyttes til djevelen, kan være noe som går i familien. Og selv om hverken Manuela eller Nina har fødelsmerke, er det ingen som vil komme til å våge å gifte seg med dem, av redsel for at fremtidige barn skal kunne få det. Så derfor flyttet de."


Presentert av Børge Skråmestø, forfatter og skribent

Ser frem til noen gode stunder med nesen i boka og litt ro for meg selv! ;)
Ha en fin kveld!

2 kommentarer:

SNILLPIKE♥ sa...

Fantastiske bøker, har lest alle sammen. Klarte nesten ikkje legge de ifrå meg, når eg var begynt å lese.

Venter spent på den siste i posten.

Luer er på vei i posten til deg...

Ønsker deg ei strålende flott helg Eli Kristin, klem frå meg.

Laila Anita sa...

Jeg kjøpte disse bøkene til jeg skulle være på Utvær i sommer. For der skulle jeg jo ikke gjøre noen verdens ting!! Haha... Jeg har vel lest fem sider av første boka... Uff, jeg er rett og slett ingen lesehest lenger, må bare innrømme det! Men de ligger nå her, så før eller siden så skal de leses!

Ha en fin kveld!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...