tirsdag 13. september 2011

Nipevatnet (702 m.o.h)

Lavvoen ved Nipevatnet

Lørdag 10. september var det gode værmeldinger og de slo jammen til. Det ble en fantastisk flott og solfylt dag og jeg stakk til fjells tidlig på formiddagen. Turmålet var Nipevatnet i Eikefjord siden jeg ikke har vært der før. Denne turen gikk jeg alene og bare nøt natur og herlig vær til fjells. Kameraet var selvfølgelig med for å forevige noen glimt her og der :)

Turen startet på parkeringsplassen på Hovland og opp traktorvegen til Hovlandsstølen (475 m.o.h.). Turen opp dit er greitt å finne og rimelig godt merket undervegs. Jeg har tidligere skrevet om Hovlandsstøylen eller Hovlandsstølen her og her, så mer info kan du finne i de innleggene ;)
Hovlandsstølen (475 m.o.h)

Fra Hovlandsstølen går du videre på traktorvegen til du finner merket sti overfor hyttene. Du følger den til broen som skal krysses. Videre er det god og fin sti å gå på samt at det er veldig godt merket både med skilt, varder og trekanter. Det er vanskelig å bomme på målet for å si det sånn :P
Like ovenfor broa kan du følge løyper til tre ulike turmål - deriblant Nipevatnet. Som du ser under her, så er det ikke noe å si på merkingen i det flotte turterrenget.
Nydelig lyng, mye bær og flotte høstfarger i fjellet.
Turbokkassen står ca midt på Nipevatnet. Det står også skilt med flere turmål videre :)
Viktig å skrive seg inn i turboka ;)

Eikefjord Idrettslag har en lavvobase stående ved Nipevatnet. Den har plass til hele 15 personer. Alle kan benytte denne kostnadsfritt ved å kontakte Hilde-Joveig Ellingsund. Les mer på Barnas Turlag i Florø sine nettsider.
Lavvogamme
Herlig utsikt høyt til fjells
- bildene under her tatt ovenfor Hovlandsstølen
Sauen er rimelig lett til beins til fjells òg :D

Du kan se flere bilder fra turen i mitt facebook-album her.

Ha en fin tirsdagskveld videre! ;)

1 kommentar:

Stinemorღ sa...

Så mange flotte turer du har hatt i det siste!
Vakre bilder :)

klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...