torsdag 31. oktober 2013

Halloweeeeeen! ☠

Litt kjapp halloween-dekor hos oss

Så var det halloween igjen... Vi lot oss rive med på denne markeringen. Den er vel komt for å bli vil jeg tro. Og når jeg  kikker bakover i bloggen her, så har vi faktisk markert dagen i 4 av de 5 siste årene, hmm...

Jeg er ikke glad i den, men nå har jeg barn som vil gå "knask eller knep" sammen med vennene sine. Det er ikke kjekt å være den ene som gjerne ikke får lov, så da må vi slippe prinsippene og gjøre det beste ut av det. Vi kan heller ikke bare sleppe ut våre på vandring og nekte besøk av andre skumle barn, så dermed ble det snopeposer fra oss også. Jeg suste innom Europris etter jobb i dag og kjøpte snop i løsvekt, litt kjærligheter, et par poser øyner (!) og en pakke med røde adventsposer. Man tar det man finner, hihi! :)

Det var kjapt å fordele snopet i 15 poser ved hjelp av flittige barnehender. Det er en usagt regel at dersom utelyset er av, så er ikke skumle halloween-gåere velkommen. Vi fikser downlightene våre utenfor døra, så jeg satt frem en skummel, fæl lykt med lys for å sende ut et lyssignal med et velkommen til oss, thi-hi! :)

Fikk tatt bilder av de første som kom og yngste sønn som stakk avgårde med en kompis. Vesla hadde jobben med å dele ut snopet til de som ringte på, men hun likte ikke helt gjestene som kom... ^_^

Vi stakk på foreldremøte mens yngste og eldste tok seg av utdelingen. Det var dessverre ikke nok, så "snopeskapet" vårt ble kjapt rimelig redusert :P


"Den amerikanske feiringa av halloween stammer fra den katolske allehelgensdagen som igjen har trekk fra høstfester, blant annet den romerske festivalen for Pomona og sikkert andre. I protestantiske land sluttet allehelgensdag etter hvert å være helligdag (i Norge skjedde dette i 1770. I USA fikk feiringen sitt moderne uttrykk på slutten av 1800-tallet).

Den moderne feiringen av halloween varierer fra land til land, mellom ulike religiøse grupper og i forskjellige miljøer. Amerikanske barn markerer kvelden ved å kle seg ut og gå fra hus til hus og be om godteri. Dette heter «Trick or Treat» da man spør ved husene om man ønsker å gi godteri eller om barna skal utføre rampestreker.

Ordet halloween stammer fra det engelske All Hallows Eve, (All) Hallows Eve eller All Saints Eve, det vil si «alle helliges kveld». I katolsk tradisjon er kvelden før allehelgensaften en tid for forberedelser til denne obligatoriske feiringen. Ordet kan på engelsk også skrives Hallowe'en. På norsk skrives ordet med liten forbokstav, som andre merkedager."

Her i by'n har vi tradisjon med nyttårsbukker på nyttårsaften etter middag. Da kler vi oss ut i skumle kostymer - enten kreative etter innfallsmetoden, veldig planlagte, nå også mye ferdig innkjøpte... av alle slags rare fenomener og vesen. Vi kler oss ut og banker på døren til folk for å ønske godt nytt år og få snop i posene. Nesten samme prinsipp altså. Vi går også i noe som heter "Kjippen" ved midnatt. Mye rart å se... :)

Jeg er redd det blir mange hodeskaller og skumle halloween-kostymer å se heretter på nyttårsaften også...

Barna syns det er stas iallfall.. Må jo si at det er litt gøy for oss voksne også.
Og... på lørdag skal faktisk jeg og samboer'n i voksent halloween-party. Jau jau. Han har meldt oss på og kjøpt oss kostymer... vet ikke helt hvordan jeg skal tolke mitt antrekk, fnis... :D

Nyt kvelden!

1 kommentar:

jeamomentsinlife sa...

Artig for barna med Halloween :) Mange fine kostymer :)

Ønsker deg en fin helg :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...