søndag 15. august 2010

Myk start

 Foto: www.capris.no

På lørdag hentet jeg boken "Myk start" av May B. Langhelle på posten. Det er ei utrolig flott og lærerik basis strikkebok med enkle oppskrifter til baby.

"Boka inneholder oppskrifter på 40 plagg og tepper i størrelser fra nyfødt til 1 år. I tillegg til tepper får du oppskrifter på jakker, bukser, sokker, luer, bodyer, smekker m.m."

Det er heller ikke lenge siden jeg mottok boken "Strikk til nøstebarn" av Kathrine Gregersen. Begge er geniale strikkebøker, et must for de som ønsker å strikke til egne eller andres babyer. Skulle bare ønske at jeg hadde hatt disse for 15 år siden. Da hadde jeg nok vært en kløpper med strikkepinnene, he-he. Kan jo alltids drømme, fnis :) Skal iallfall prøve meg på litt forskjellige plagg fra disse bøkene. For tiden strikker jeg på to babytepper for min egen lille baby. Det ene er et bølgeteppe i lilla og det andre er et rillestrikket teppe i lys syrin.. dvs at det lilla har blitt liggende til fordel for det enkleste teppet i ferien.. slik er status pr nå:

..det lilla teppet..
  ..det syrin-fargete teppet...

Dessverre har jeg ingen strikkersker/syersker/heklersker i familien lenger å lære av. Jeg var så heldig å ha ei farmor som strikket og ei bestemor som heklet, så jeg lærte litt av dem i yngre dager. Skulle bare ønske at jeg hadde vært ivrigere for å lære mer da jeg hadde muligheten. Det var alltid min farmor som sydde sammen gensere og slikt som jeg strikket før, så jeg lærte meg aldri sånne ting. Jeg har lyst til å ha hjemmelagede strikkeplagg til nurket, så jeg får gjøre en innsats selv.. men hentesettet skal jeg få noen til å strikke for meg slik jeg har gjort det med de andre. Alle barna har hatt egne, ulike hentesett og slik blir det nå med nr 4 også. Må på garnbutikken og finne et flott mønster på hentesett i ull til en liten oktober-jente ♥ først! :)

1 kommentar:

Kaia sa...

Hentesett ER VIKTIG.
Sånn er det bare...
JEg har alltid vært glad i å strikke, Emilie hadde opptil 8 gensere en vinter, og det var da jeg fant ut at: kanskje ho har nok, og strikket til hennes søskenbarn i stedet.
Så fant jeg korthobbyen, og det har blitt mindre tid til strikking, og nylig har jeg lært å hekle fastmasker, så da går det i det.....
Godt å ha noe å henge fingrene i.
Ha ei super uke.
Klem fra Kaia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...