søndag 17. desember 2017

Glutenfrie lussekatter 😇

Nydelige og glutenfrie lussekatter.
Kvalitetssjekken viser veldig godkjent! ^_^

Da har vi testet ut første glutenfrie oppskrift på lussekatter.
Den var faktisk utrolig god og falt i smak hos oss alle.

Oppskriften fant jeg via ei facebook-gruppe for barn med cøliaki.
Oppskriften tilhører damen bak denne bloggen, Snudd på hodet. 
Der står det at de skal stekes på 225 gr. I min ovn holdt det med 215 grader.
Ellers fulgte vi oppskriften til fulle.

Det ble 3 1/2 brett med deilige glutenfrie lussekatter av denne oppskriften


G L U T E N F R I E   L U S S E K A T T E R

150 gr smeltet smør (brukte Tine godt smør)
5 dl melk
1 pk gjær
2 strøkne ss fiberhusk
La dette svelle i 10 minutter

1 dl sukker
4 sammenpiskede egg (spar ca 1 egg til pensling)
2 pk Semper mix
1 pk 0,5 g safran eller gurkemeie
Eltes godt

Hev 45 minutter under plastfolie

Trill ut, trykk eventuelt inn rosiner
Hev 45 minutter til under plastfolie.

Pensles med egg.

Stekes på 215'C i ca 10 minutter


NB - vi valgte å ikke ta i rosiner for å unngå for mange karbohydrater mtp diabetes 1.

Måtte skyndte meg å knipse før kurven ble satt frem. En pose gikk rett i frysen ;)

Ingenting er som nystekt bakst 😋

Glutenfrie lussekatter og melk - eller til kaffikoppen!

Vel bekomme! ^_^

1 kommentar:

Liv Janne Bell Jonstad sa...

Så kjekt at dei blei vellukka - ikkje berre, berre med glutenfri bakst :). Eg brukte Tine si oppskrift på glutenfrie lussekatter - https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/glutenfrie-lussekatter
Den var super. Steikte dei i 21-tida om kvelden og dei smakte framleis ferskt og fint både på morgonen og ettermiddagen etter, og etter min smak var dei betre enn dei vi fekk servert på jobb (som ikkje var glutenfrie). Lagde berre med 1 pk Semper mix, og laga dei litt store i størrelsen, så det var berre 2 som hamna i frysaren hos oss :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...