lørdag 22. desember 2007

Julemanna

Kalyani og PatrickFlittige hender Kalyani, Kevin og Patrick i sving med bakstenJulemannaSiden alt er forsinket her i huset, ble det ikke bakt julemanna før den 18. desember heller.. Det pleier vi å gjøre i begynnelsen av desember - og en gang til før julaften fordi de blir oppspist ;) I år holder det nok med denne ene gangen selv om halvparten er oppspist allerede, he-he! Som dere ser på bildene, så var alle 3 i sving med baksten :)

Jeg fant heller ikke min egen "julemanna-oppskrift", så vi søkte opp Kakemonsen.no og fant ei der som så gode ut. De ble brunere, stoooore og ikke så faste som vi pleier å lage dem, men absolutt gode ble de :) Her følger oppskriften:

Julemenn

5 dl melk
500 g sukker
1 ts kardemomme
2 ts kanel
23 g hjortetakksalt (1 pakke er ofte 50 gram)
125 g smør
900-1000 g hvetemel

Slik gjør du
Smelt smøret. Rør inn melken og sukkeret. Hvis melken er kjøleskapskald, bør du kanskje varme den litt (til romtemperatur), slik at ikke smøret klumper seg. Bland krydder og hjortetakksalt med litt av melet. Rør inn hvetemel til deigen er seig, men ikke så fast at du må kna inn mel. Jo løsere deig, jo luftigere kaker.La deigen hvile minst 2 timer i kjøleskap. Kjevle ut til en 0,5-0,7 cm tykk leiv og stikk ut figurer. Hvor tykk du vil ha leiven, avhenger av hvor myke kakene skal være. Tykkere = mykere.


Stekes ved 200'C til de såvidt får farge, ca 10-12 minutter.

1 kommentar:

Sonja sa...

Detta såg intressant ut - värt att prova en dag:)

Kram Sonja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...