søndag 31. oktober 2010

♥ Vesle go'jenta vår ♥

♥ Bildet ble tatt 19. oktober kl 08:18 - ca 2 timer gammel ♥

Det har vært stille fra min kant her i bloggen den siste tiden, men det har sine grunner. Her har det bare gått i amming, familiekos og besøk, he-he :) Vi fikk nemlig ei skjønn lita tulle fire dager på overtid - og hun hadde hastverk. For å gjøre en historie kort - det gikk fra at jeg trodde det var kynnere, til mulige rier - og til full fødsel! :) De to første fødslene mine var veldig kjappe mens tredjemann hadde svært god tid, så jeg var litt innstilt på at det kunne bli slik med nummer fire også.. selv om det ikke var så lenge siden forrige fødsel denne gang. I stedet ble det den kjappeste av dem alle, men slik kan det gå når man har født flere barn uansett :)

Mer detaljer her for de som vil lese det: Jeg våknet på natta og trodde det var kynnere, men bestemte meg for å stå opp og se om de gav seg. Det gjorde de ikke, men det var både 15 - 20 minutter mellom hver og det var ikke så mye trøkk uansett. Jeg tenkte at jeg fikk legge meg igjen og hvile litt til. Jeg forstod etter litt at dette nok var rier og at fødselen var i gang siden jeg kjente dem bedre, men tidsintervallet var omtrent det samme. Jeg begynte i stedet å skjelve etter hver rie og de tok seg litt opp, så min samboer fant ut at vi burde stå opp begge to og gjøre oss klare til det var tid til å ringe jordmor som var på vakt. Det skal liksom være ca 10 minutter mellom hver rie for å si at fødsel er i gang, så jeg så ikke at det skulle skje den nærmeste tiden.. Trodde jeg... Da vi stod opp fikk jeg kraftige rier i hytt og pine og hadde et svare strev bare med å få på meg klærne. Heldigvis hadde jeg pakket det meste, så mens jeg slet med påkledning ringte min kjære til jordmor for en sjekk og til min mor som skulle passe på de tre barna som sov. Vi ankom jordmor på helsestasjonen kl 05:20. Den dyktige jordmoren Gunvor kunne fortelle at det var full fødsel på gang når hun fikk sjekket! Jeg var rimelig sjokkert, men jeg kjente jo at babyen ville ut, he-he. Ambulanse ble tilkalt, men heldigvis var det ikke tid til noe transport.. så jeg fødte ei lita jente på jordmor sitt kontor kl 06:03. Alt gikk raskt og greitt og til tross for at det skjedde så fort ble det en flott opplevelse likevel. Det ble ei ekte Florø-jente med andre ord, he-he! Etterpå dro vi i ambulansen til fødeavdelingen på sykehuset i nabobyen, ca 45 minutters kjøretur unna. Fødeavdelingen her i by'n ble nedlagt for 15 år siden nemlig.. Jenta lå på brystet mitt og jordmor og jeg hadde en koselig og behagelig tur. Samboer'n måtte kjøre egen bil innover, for det er ikke plass til far i ambulansene. Ironisk nok fikk jeg for første gang tildelt miljøstue på føden ved ankomst, men det var nå veldig praktisk. Både jeg og vesla samt far fikk slappe av i ro og mak før vi ble tildelt rom på barselavdelingen med flere andre. Frokost med flagget til topps ble det også, sånn det skal være ved slike begivenheter ♥ ;)
♥ Bildet ble tatt 21. oktober '10, 2 dager gammel ♥

Hun ble født en tirsdag morgen og vi dro hjem fra sykehuset torsdag kveld (et par dager etterpå). Dagene har gått i ett og jeg har knapt vært innom mail eller vært online siden jeg ble 4-barns mamma, he-he. Det vil ta seg opp, men jeg koser meg og slapper av hjemme nå. Samboer'n har pappaperm i 16 dager og det er godt. Ungene syns det er stor stas med lillesøsteren, så vi prøver alle å bli kjent med nurket og fungere som en familie på 6 :P Her er de strategiske mål:

Født: 19.10.10
Kl: 06:03
Gram: 3620
Cm: 51

Tusen hjertelig takk for alle koselige kommentarer, eposter og SMS'er dere har sendt meg. Jeg setter stor pris på dem alle og vil svare hver og en. Ting tar litt tid dessverre, men jeg kommer sterkere tilbake. Alt vel her iallfall og jeg håper det samme for dere. Ha ei flott ny uke!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med babyen!! :D Så flott at alt gjekk bra, sjølv om de ikkje rakk fram til sjukehuset.

Kose deg masse heime, med babyen og dei andre :D

Rita sa...

Å, blir helt rørt av hele historien jeg. For en opplevelse da!! Håper du også føler det sånn :):)
Og for ei jente, sååå til å spise opp. Skjønner godt at dere koser dere alle 6.
Håper å få se henne IRL om ikke så lenge.
Stoor klem :)

ann helen sa...

Må bare gratulere igjen, en nydelig liten frøken dere har fått. Kos dere masse alle 6, godt å få tid å bli kjent med det nye familiemedlemmet.

Stor klem til deg fra meg.

Stinemorღ sa...

Gratulerer så masse med ei nydelig tulle! Godt at fødselen gikk bra, kjekt at det går fort også.... :)
Og velkommen i klubben som 4-barnsmor... Det er herlig!
Kos dere masse og nyt dagene,
klem

Kaia sa...

GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
For ei nydelig "lita" tulle.
Kjenner jeg er litt misunnelig akuratt nå, men det går fort over.
Har tulla fått noe navn enda da? (du har jo så flotte navn på de andre barna dine)
Kos deg masse, og ikke tenk på blogg og mail i det hele tatt. Tiden går såå fort (plutselig har du en konfirmant, som meg, til våren, og det er ikke sååå lenge siden jeg var gravid....)
Gleder meg masse sammen med dere, og håper alt står bra til med mor, barn, og resten av familien.
STOR gratulasjonsklem fra Kaia

Camilla, Stein Ove og Sander sa...

Gratulerer så masse med jenta!!

Myrte ♥ sa...

Gratulerer så mye med den skjønne jenta! Snakk om å komme i racerfart, hun var vel klar for å møte familien sin ;)
Ønsker deg en strålende uke som 4-barnsmamma! Om du har tid, kan du titte innom bloggen min. Der er det nemlig en overraskelse til deg =)

Ann Kristin sa...

For ei skjønn lita ei. Må sei det gjekk raskt.... Kos deg masse:) Klem

Randis side sa...

Gratulerer med lille jenta! ♥ Nydelig og skjønn e ho! Ha en fin tid med masse familiekos og alt det andre som hører spebarnstida til ;) Klem

Sara sa...

Gratulerer så masse med den nydelige, lille jenta! :-) Kos dere masse! :-) Klem fra Sara

Veronica sa...

Gratulerer så masse med ei lita jente!!

Klem Veronica (fra febbis 07)

Elisabeth sa...

Gratulerer så mye med nr. 4.
Ei skjønn lita prinsesse :)
Litt av en historie. De tre andre skjønte vel fint lite da de våknet og fikk vite de hadde fått ei lillesøster.

God klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...