lørdag 19. mars 2011

Orèokake

Jeg lovte at jeg skulle legge ut den gode oppskriften på orèokaken som jeg laget til Kevin's familiekalas, så her er den omsider. Nydelig god, rask og enkel å lage - kan virkelig anbefales! ;)
ca 450 g Orèo cookies
100 g smeltet smør
2 pk Tine kremost naturell myknet
- (eller 1 pk Philadelphia Original som jeg brukte)
2,5 dl melis
ca 3,5 dl pisket krem
2,5 ss sukker
1 pose Toro sjokolademousse
3 dl melk til moussen

1/4 del av Orèokjeksene legges for seg i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta restene av kjeksen og putt i en pose og smuldre dem opp til små biter - evt. kjør dem i kjøkkenmaskin. Smelt smør og hell det over kjekssmulene i en bolle. Bland det godt til det kan smøres ut i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Miks kremosten med melis med en miksmaster så det blir en luftig og kremete masse. Bland krem med sukker. Bland ca halvparten av den stivpiskede kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostemassen. Smør massen over kakebunnen og legg oppi halvparten av kjeksbitene du har satt til side. Sett i kjøleskap i 30 minutter.

Lag sjokolademoussen i henhold til instrukser på pakningen. Rør inn de siste kjeksbitene i moussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap i ytterligere 1 time.

Legg et lag med krem på toppen til slutt og pynt eventuelt med flere kakesmuler eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus (evt litt smeltet kokesjokolade og fløte som jeg har gjort her).

La kaken stå avkjølt ytterligere noen timer. Aller best blir den om den får stå nesten ett døgn før man skjærer rundt kantene og løsner formen før spising! :P

Denne oppskriften fant jeg på mine oppskrifter.
Lykke til! :)

1 kommentar:

Evelyn sa...

Hei :)

Oii den oppskriften hørtes kjempe god ut.. men dette er sikkert ei veldig mektig kake.. men sikkert også kjempe god :):)

For et flott kort du hadde laget i det forrige innlegget dit... morsomt med slike hjemmelagde kort. Blir veldig personlig i alle fall.

Og ikke minst det er flotte kort å gjemme på og ha som gode minner.

I et tidligere innlegg så skrev du noe om fjellsko.. så kjempe gode sko det så ut som om du hadde kjøpt deg.. he du fått tatt de i bruk og testa di ?..

E viktig med godt fottøy når en skal gå på fjellet syns jeg..god støtte og at de holder vannet ute fra skoen er viktig for meg. Jeg fikk meg skikkelig fjellsko i fjor.. husker ikke helt navn nå. men det er noe av det beste jeg kunne fått.. nå holder jeg meg tørr på føttene, jeg har god støtte i ankler og jeg føler meg helt trygg når jeg går ned fra fjellet i forhold til det å ha god støtte.

Jeg er veldig nøye på at ting jeg bruke til å gå i fjellet med er godt å ha på seg og gå i.. det skal være funksjonelt og enkelt å bruke.

Har jo litt med trivsel og gjøre også at man føle seg vell i det man har på seg.. har ikke vært så nøye på dette før nå jeg.. har vell vært noe med det at det er først det siste året jeg har begynt å gå i fjellet.. har nå kjøpt meg litt mere andre klær til slikt bruk og trives svært godt med det..

Er jo så mange flotte opplevelser man kan få ved å gå i fjellet.. Nå gleder jeg meg til det blir skikkelig vår i fjellet slik at jeg kan begynne å gå og komme meg på nye fjell som jeg ikke har vært på før..

ha en fin lørdagskveld :)

klem fra Evelyn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...