søndag 2. oktober 2011

Inngangspartiet vårt

Det har vært en alldeles nydelig dag i dag, godt med litt sol & varme på bleke vestlendinger. Lenge siden jeg har møtt så mange ute på tur. Blide mennesker, mange lettkledde. Ikke verst i oktober måned. Alle" var utendørs for å nyte noen etterlengtede glimt av sol og sommer, thi-hi. Herlig!

Jeg er i ryddemodus for tiden. Det er sikkert tanken på at jobbstart nærmer seg faretruende raskt nå og jeg har så mye jeg skulle ha fått gjort før det. Innendørs. I dag fikk jeg imidlertid gjort noe utendørs som jeg har tenkt på ei stund også.
Den fine svarte benken i bildet har dessverre ikke blitt brukt så mye som ønsket takket være en rimelig våt sommer. Puten som hører til har stort sett ligget inne i påvente av stopp mellom regnbygene. Benken er kjempegod å sitte på, så hvorfor ikke ta den i bruk inne i stedet? Som sagt så gjort ;)

Den er nå komt opp i annen etasje i huset, men før jeg viser bildene av fornyelsen innendørs tenkte jeg at bildene fra i sommer må vises først. Vi har nytt hus og ingenting blir gjort utendørs før neste sommer, så dette ble min lille "hageoase" denne sommer'n, hehe! :D
Slik ser det ut ved inngangsdøren altså
- mine tursko står alltid klar enten for en tur eller til tørk :P

Vi har nå syrintre, hortensia, pelargonier og lavendel. Disse står enn så lenge i krukker, men de skal med tiden plantes i hagen. Jeg vil ha flere syrintrær, epletrær og kanskje stikkelsbærbusk også. Fargene på blomstene går i rosa, hvitt og lillanyanser. Jeg liker ikke gule blomster av en eller merkelig grunn, men jeg kjøpte nå nerium oleander som er gulfarget om jeg ikke husker feil. Flere gule blir det nok ikke. Gamle, gode minner fra både besteforeldre og en gammel grandtante sitter nok igjen fra barndommen, for det er det jeg forbinder med de første plantene :)

Det blir kjekt å planlegge hage/uteområdet med tiden og vi har nok ulike ønsker og krav til bruk her i huset. Noen vil ha plen til å spille fotball på, område for opphold, grilling, stor mur langs hele vegen, osv.. Vi må lage ulike "rom" i hagen iallfall. Får se om vi finner en plan selv eller kanskje kaller inn litt ekspertise for tegning av en plan for hvordan det skal bli. Rart med det, nye og proffe øyne ser kanskje behov som vi ikke tenker over her og nå.

Dette er altså inngangspartiet, det "grønne" innslaget i naturhagen vår, knegg... Tør ikke ta bilder av hvordan det er ellers, huff.. Ble iallfall inspirert av sola i dag, så tankene gikk dermed tilbake til noen glimt av sommer før i år, he-he!

I morgen skal jeg legge ut bilder av benk og "kosekroken" oppe. Eller som jeg sa til samboer'n - vi har fått oss "kjærlighetsbenk" oppe, mohaha! :P Den står nemlig utenfor tv-stua hvor fotballkampene blir vist her i huset, så jeg tipper at det blir noen stunder alene på den benken fremover for min del med en kopp te & ei god bok i stedet, knis :)

1 kommentar:

Stinemorღ sa...

Så koselig inngangsparti!

Den svarte benken ligner på den vi har :)

klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...