lørdag 17. mars 2012

Bli Plan-fadder du også! :)

Bistandsorganisasjonen Plan blir 75 år. Plan, som i Norge er kjent som fadderorganisasjonen, ble startet opp av en britisk krigsreporter 1937 for å hjelpe barn under den spanske borgerkrigen. I dag støtter Plan mer enn 56 millioner barn i 50 land i Asia, Afrika og Latin-Amerika. Organisasjonens visjon er å jobbe for en verden der alle barn får realisert sine muligheter i et samfunn som respekterer menneskers rettigheter og verdighet.

Jubileet markeres med Artistgalla på TV2 i kveld 17. mars kl. 21.40. I løpet av kvelden får seerne oppleve en rekke fantastiske musikalske opptredener fra kjente artister. Det blir også sterke og rørende øyeblikk når både artister og andre kjente mennesker møter sine fadderbarn. I tillegg vil et telefonpanel med kjente mennesker ta imot innringere som ønsker å bli Plan-faddere.

Målet med Artistgallaen er å rekruttere flere faddere slik at Plan kan utvide sitt arbeid for fattige barn. Som Plan-fadder bidrar man til at barn i fattige land får mulighet til en bedre framtid.

Som fadder er du viktig

Plan sin visjon er en verden der alle barn får realisert sine muligheter i samfunn som respekterer menneskers rettigheter og verdighet. Dette er ikke bare ord. I Plan jobber 60 000 frivillige og flere tusen ansatte for å gjøre visjonen til virkelighet. Arbeidet foregår i 58 000 lokalsamfunn i 50 land, og i 2011 jobbet vi for mer enn 56 millioner barn. Plan-faddere bidrar til å gjøre dette arbeidet mulig. Det er ved å ta tak i den lille sammenhengen, der fadderbarnet ditt bor og vokser opp, at vi sammen endrer den store sammenhengen.

Gjennom ditt fadderskap sikrer du et effektivt og langsiktig utviklingsarbeid. Samtidig er fadderskapet en kanal for kunnskap og klokskap. Du og din familie lærer landet og lokalsamfunnet til fadderbarnet ditt å kjenne, og fadderbarnet kan få inspirasjon fra deg.

For fadderbarnet er det verdifullt å vite at akkurat du tenker på dem.
Som Plan-fadder sender du ikke bare penger, du sender også omtanke og varme.

Bli Plan-fadder
  • Du blir fadder for et barn som du kan ha kontakt med. Din støtte går til hele lokalsamfunnet.
  • Fadderskapet koster 250 kroner i måneden.
  • Om lag 8 av 10 kroner går direkte til formålet.
Selv har jeg vært Plan-fadder i mange år. Først var jeg fadder for Siliane på Haiti og nå til skjønne Geovana fra Brasil som du ser i bildet over her. Hun har vært vårt fadderbarn siden oktober 2008.

Støtt kveldens aksjon og bli Plan-fadder du også!
Det koster så lite, men betyr så mye for mange flere

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...