tirsdag 2. juni 2015

Boktips til kjølige sommerdager ^_^

På leselista mi akkurat nå )


Bøker er koselig og passer ypperlig til sene kvelder eller om man kryper under teppet på kjølige sommerdager.
Burde vel egentlig ha lagt ut noen supre sommerbilder i dag siden det er 2. sommerdagen...
Det er ifølge kalenderen, for her er det skikkelig grått og vått og varmen uteblir ennå.
Sommeren kommer til helgen, så tvi tvi :D


D E   U B E R Ø R B A R E

Jeg så forfatteren bli intervjuet i "God morgen, Norge" på TV2. 
Hun jobber som psykolog for Leger uten grenser og forteller i boken om hvordan det er å ta oppdrag der det er ebola-utbrudd. 
Utrolig sterk bok -  den gjorde et solid inntrykk, er så imponert over helsepersonellet og alle involverte. 

De uberørbare av Ane Bjøru Fjeldsæter

"I desember 2013 døde en to år gammel gutt i Guinea av en mystisk sykdom. Vi vet at han var et elsket barn, for snart begynte familiemedlemmene hans også å dø. Ett år senere har nærmere 10 000 mistet livet til Ebola, og dobbelt så mange er smittet i Vest-Afrika. Mens resten av verdenssamfunnet sitter på gjerdet, kjemper en liten gruppe hjelpearbeidere en innbitt og ensom kamp for å begrense sykdommen og gi dem som allerede er smittet en verdig behandling. Det er som å skulle stoppe en flodbølge med en paraply.  Den norske psykologen Ane Bjøru Fjeldsæter er en av dem som dro. I denne boken gir hun et brennaktuelt og gripende innblikk i kampen mot den nådeløse sykdommen. Gjennom sine skildringer, bringer hun de såkalte mørketallene i epidemien frem i lyset, og føyer ansikter -tårer, men også smil - til fortellingen om det som Fjeldsæter kaller kjærlighetsviruset.    For det er gjennom kjærlighet at Ebola sprer seg. Du får det av den du ikke klarer å la være å berøre. Sånn sett er ikke dette kun en historie om et virus, men også en dypt menneskelig fortelling om hvordan vår avstand til hendelser på den andre siden av jorden påvirker vår alles evne til å la oss berøre. "


A L E X 

Krim: Alex av Pierre Lemaitre

Denne boka leser jeg nå. Er helt i starten, men totalt revet med. Det er fransk krim.
Anbefaler den allerede. Spennende plott, må bare lese litt til. Og litt til. Og litt til :P


S T E I N H I M M E L E N

Steinhimmelen av Karin Brunk Holmqvist

Kivik er kunstnernes og eplehagenes by. Klimaet er mildt og godt, strendene hvite og havet bølger blågrønt. Det er der Erna bor. Hun er 34 år, ukysset og bor fortsatt hjemme på foreldrenes gård. Erna er sjenert og stille og blir holdt stramt i tøylene av sin far. Det er ikke ofte hun får gjøre som hun vil, og hun har nesten gitt opp drømmen om et eget liv. Men så finner hun et mystisk kjærlighetsbrev i en bok som hun har kjøpt på auksjon. Deretter dukker det opp enda et brev. Det er den nyinnflyttede kunstneren Börje som finner det, og kjærlighetsbrevene fører ham og Erna sammen. De prøver å finne ut hva som skjedde med de elskende, og noe skjørt og vakkert vokser frem. Lun humor og hovedpersoner med tonnevis av sjarm - nok en perle fra Karin Brunk Holmqvist

Jeg ble tipset om denne boka, men husker rett og slett ikke av hvem.
Den skal være god. Ligger på vent :)


P Å   V I L L E   V E I E R:   
O M   Å   M I S T E   F O T F E S T E T   O G   K O M M E   P Å   B E I N A   I G J E N

Cheryl Strayed si bok På ville veier

Jeg fant info på denne boka et sted, kanskje reklame i posten.
Ser frem til å lese den.

Oppdatering: Det var i bokbloggen til Tine at jeg fant omtalen :) 


"På ville veier" er Cheryl Strayeds egen historie. 22 år gammel raser livet hennes sammen. Moren blir syk og går bort etter få uker, bare noen og førti år gammel. Familien spres for alle vinder. Cheryls liv fylles med stoff, utroskap og angst. Fire år senere når hun bunnen og tar en vill og impulsiv beslutning: Hun vil gi seg ut på en vandring langs hele California, fra Mexico i syd til den kanadiske grensen i nord. Cheryl går alene gjennom snø og ørken, i for små støvler og med for tung ryggsekk, hun møter klapperslanger, bjørner og andre vandrere - de som blir venner for livet og de som vil utnytte en ung kvinne alene på tur. "På ville veier" forteller historien om hvordan Cheryl finner ny mening med livet."


Ønsker dere alle ei fortsatt fin uke! 

4 kommentarer:

Birtes tur- og ideblogg sa...

Her var det mye spennende som jeg fikk lyst å ta fatt på. Jeg er snart ferdig med min fantastiske bok, så da skal jeg følge en av dine anbefalinger.

Ingunn sa...

Alltid kjekt å få bok-tips, men akkurat nå blir det liten tid til å lese. Her er det kjølig, regn og vind i dag også.
Har rundstykker i ovnen og kan glede meg til god formiddagsmat.

Klem fra Kristiansund

Lisbeth sa...

Takk for tips! Jeg har lest Steinhimmelen - den er god :)

Made by KKann sa...

Takk for boktips - jeg holder på med "den lille cafeen i Kabul" - etter tips fra deg! Tusen takk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...