søndag 6. september 2009

Haukåbøra (1065 m.o.h) med Flora Turlag

Haukåbøra - også kalt Børa. Turen er omtalt i Opptur-boka for Sogn og Fjordane. Vi startet i krysset mot Nordalsfjorden, høyde fra 60 - 1065 moh. Til tross for litt usikre værmeldinger ble det et nydelig vær hele dagen, lummert og fint... og ikke noe regn. Fantastisk tur til fjells! :D Vi var 6 personer som startet og 5 som fullførte turen.

Utsikten fra Børa er svært god - Hornelen i nordvest, øyene og havet i vest, Alden i sørvest, fjellet Blegja i sør og Ålfoten i øst. Keipen ruver med den skarpe piggen i nordøst. Turen anbefales virkelig :D Her er noen glimt fra turen - og flere ser du her.

Utsikt fra Grisebotsvatnet mot NordalsfjordenUtsikt fra Grisebotsvatnet mot Nordalsfjorden

Der oppe er målet - Haukåbøra. Turen går til høyre for vannet og opp skaret utenfor bildetDer oppe er målet - Haukåbøra.
Turen går til høyre for vannet og opp skaret utenfor bildet

Nydelig utsikt så langt øyet ser - Hornelen skimtes såvidt midt i bildet. Det er en spesiell sjøklippe som jeg var på tidligere i sommer faktisk.Nydelig utsikt så langt øyet ser - Hornelen skimtes såvidt midt i bildet.
Det er en spesiell sjøklippe som jeg var på tidligere i sommer faktisk.


Meg ved varden på toppen av Børa - herlig å ta inn utsikten i 360* fra 1065 m.o.hMeg ved varden på toppen av Børa
- herlig å ta inn utsikten i 360* fra 1065 m.o.h

Og snart nede på vegen igjen.. men først passeres steinsti og flotte bruer på Strømsnesstølen ved HaukåvatnetOg snart nede på vegen igjen..
men først passeres steinsti og flotte bruer på Strømsnesstølen ved Haukåvatnet

Herlig måte å tilbringe en lørdag på! :D

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...