tirsdag 31. mai 2011

Strikkede kjøkkenkluter

Kjøkkenkluter i rødt og blått - inspirert av nasjonaldagsfeiringen vår kanskje? De ble laget like over 17. mai. Det er iallfall flotte, friske farger og de ble strikket på pinner 4 i garnet Gjesdal bomull sport. Jeg hadde nær sagt som vanlig, he-he. Det er et bra garn og veldig godt egnet til kjøkkenkluter.

Jeg la opp 3 masker, strikket bare rett slik at det ble rillestrikk. Jeg økte 2 masker på annenhver pinne ved å ta av første maske, øke en og strikke som vanlig til det gjenstår ei maske, øke med en og strikk siste maske på pinnen. Strikk så stor som du ønsker å ha kluten. Når du har nådd "målet", starter felling av 2 m på annenhver pinne til du har 3 m igjen på pinnen. Du tar alltid av første m, strikker to masker sammen og så rettstrikk til det gjenstår 3 m igjen. Da strikker du to m sammen og deretter den siste.

Husk - første maske blir tatt av og ikke strikket på hver pinne ;)

Jeg hekler alltid ei løkke til slutt for å kunne henge kluten opp. Raskt handarbeid og kjekt å ha på hendene om man vil lage noe uten å tenke for mye, he-he! :P

1 kommentar:

Anita sa...

Heei!
Herlighet så produktiv du er Eli!!! Det er jo ikke akkurat utevær for tiden, men må likevel si du imponerer!!!!! Så utrolig flotte de konfirmasjonskortene du har laget, så mye du legger i dem!!! Så utrolig kjekt å få et slikt!
Litt slapt med produksjonen her for tiden, kun det som MÅ gjøres.... litt feil årstid for meg dette her, å sitte med slikt. Vil så gjerne være UUUUTEEE!!!! Og som du er inne på også; så vanvittig mye som skjer om dagen, så rett og slett vanskelig å finne roen med det nå..... men,men...
Ha en fin dag!
Klem, Anita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...