torsdag 5. mai 2011

Øya Store-Batalden (492 m.o.h)

På veg mot toppen av Batalden (der oppe)

På tirsdag ettermiddag/kveld tilbrakte jeg noen flotte timer på tur med Flora Turlag på øya Batalden like utenfor Florø. Toppen av Store-Batalden ruver i horisonten med sine 492 meter over havet. Vi var 36 personer som tok båten ut og fikk en flott og noe strabasiøs tur i herlig solskinn.
Vi ankom Batalden Havbu og gikk mot Stoksneset før vi startet stigningen. Det var første gang turlaget gikk denne ruten. Vi fulgte hjortetråkk nesten til toppen.
"Saueflokken" på veg :)
Her ser vi like mot Kalvåg
(bebygningen som skimtes i bakgrunnen)
Litt tungt å gå i lyng og stein
Fantastisk utsikt i alle retninger
- her ser vi mot Alden (Storehesten) t.v., Skorpa og den karakteristiske Kinnaklova (på Kinn) t.h.
På toppen blåste det friskt, men det var bare å kle på seg og sitte litt i le før vi startet på returen på andre siden av fjellet.
Ser du hjertet i dammen...? :)

Flere bilder finner du i mitt facebook-album fra turen! :D

Det er utrolig deilig å komme seg ut på tur i fjellet igjen. De nye turskoene er svært så gode, så det lover bra. Greidde å få hull i turbuksa på denne turen, mye stein og skarpe kanter på nedoverturen, så jeg regner med at det var der det skjedde. Får se om gode, gamle turbuksa kan lappes. Veldig god turbukse fra Bergans. Godt med skikkelig utstyr som holder på varme og vinden borte, hi-hi!

Vanligvis går jeg tur alene, med ei venninne eller sammen med turlaget. Denne gangen gikk jeg alene med turlaget og det er første gang at jeg VIRKELIG savnet en turpartner blant så mange folk. Kjempemange som hadde kjæreste/ektefelle eller turkompis med eller mange familiemedlemmer, så det hadde vært kjekt å hatt noen for å dele opplevelsen med. Prøver å få med min kjære på iallfall èn tur i fjellet i år... kanskje, kanskje.. :)

Ha en fin torsdag. Er skikkelig forkjølet og rydder gjennom de siste flytteeskene.. bliss! Ser enden på galskapen nå, thi-hi! :)

4 kommentarer:

Ingunn sa...

Åå, det ser ut som en nydelig tur!

Elisabeth sa...

Drømmetur! Jeg også vil :)

Liv Janne sa...

En kjempeflott tur! Vi var en gjeng frå Førde som gjekk der ein fin sommarettermiddag i 2008. Drømmer om å vere med på "Øyane over" i år - kanskje, viss vi får barnepass :)

KKannDesign sa...

Så masse flotte bilder - likte så godt bildet på headingen din!!

Ha en skjønn fredag!

KlemKlemKlemKKann

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...