fredag 10. juni 2011

Perlestrikkede pannebånd i juni..

Lysegrått pannebånd til svigerinne

Skulle vel kanskje tro at det ikke var rette tiden for pannebånd siden vi er komt ut i juni måned, men det har vel ikke vært den store sommertemperaturen her ennå. Fortsatt kan det bli passe kalde og vindfulle kvelder, så skal man ut på tur eller i båt kan det være greitt med noe varmt om ørene :)

Jepp, jeg ble bitt av Stinemor-basillen tidligere i vår og har noen kjappe strikk liggende til innimellom-strikking, hi-hi! Det går altså i perlestrikkede pannebånd på pinner nr 6 i garnet Merino Extra Fine. På de voksne (3 øverste) la jeg opp 19 m på pinnen og på niesen min sitt (10 år gammel) la jeg opp 15 m.

Om du lurer på hvordan man får til perlestrikk, så er det enkelt. Strikk en vrang og en rett maske ut pinnen. På neste pinne strikke du en rett over den vrange og en vrang over den rette. Slik gjør du på annenhver pinne. Det er ikke verre enn det ;)

Pynten er like enkel - sy på 2-3 knapper, evt. hekle noen rosetter e.l. og sy på disse. Lykke til om du prøver deg på prosjektet. Nå til sommer'n kan det jo kanskje brukes tynnere garn dersom det skal strikkes til barn for litt kjølige sommerkvelder :)

2 stk pannebånd til min fars søskenbarn
- ett i sjokoladebrunt og ett i marine
Restegarn-pannebånd til min niese
- sjokoladebrun og lilla sammen

Så var det jammen det helg igjen!
Kos deg masse - det skal vi, hi-hi! ;)

2 kommentarer:

Anne sa...

Pannebånd jo :-) her midt i Norge vet en jammen ikke helt hva en kommer ut for du, og det nå i pinas også, DET tordenværet i går kveld, ta seg til sånn midt i Pinsa, fy of fy :-))

Nyt langhelga!

Evelyn sa...

Hei :) flotte produkt du har laga her.. jeg striker ikke selv jeg da.. har ti tommeltotter når det gjelder håndarbeid.. hehe..

Ha en fin mandag :)

Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...