onsdag 29. juni 2011

Sunndalsstøylane (400 m.o.h) med Flora Turlag

Sunndalsstøylen i Nordalsfjorden, Flora kommune

Det var grått, vått og tåkete i går, men jeg hadde bestemt meg. Jeg skulle på tur med Flora Turlag til Sunndalsstøylane. Det var nesten så den ble kansellert på grunn av tåken, men heldigvis kjørte vi inn og fant ut at det var ikke fullt så gale likevel. Godt guidet ble vi også - det var 1 turleder og 3 kjentfolk, deriblant Jostein Midtbø som har gitt ut boka "Ferdslevegar i fjella mellom Nordalsfjord, Hyen og Eikefjord". Boka er tidligere omtalt i dette innlegget. Denne turen ligger under rute F i boka. I tillegg var vi kun 2 vanlige turdeltakere, hi-hi! :) 6 stykker på tur altså.
Turen startet ved gårdene i østre enden av Sundalsvatnet og fulgte veien mot Budalen et kort stykke. Deretter tok vi av på stien gjennom bjørkeskogen i jevn stigning i ca en times tid. Sundalsstøylane ligger i åpent og fritt terreng på ca 400 m.o.h. med utsikt mot Midtbønipa og Sundalsvatnet. Dessverre for oss så vi ikke noe utover grunnet mye tåke. Turen er fantastisk godt merket av Jostein & gjengen i Nordalsfjorden, så det er absolutt ikke noe problem å følge veien. Det er røde trekanter å følge hele veien samt treskilt med navn på finurligheter oppover. Flott og lett tur!
Kan ikke klage på denne utmerkede skiltingen!! :D
Fuktig, men godt terreng å gå i
Siste skilt før toppen
Man kan se tre bygninger på Sunndalsstøylane. De er av ulik standard kan man si - den ene har kollapset, en annen kan oppgraderes og den tredje er i god stand. Synd det ikke var go'vær til å ta bilder av støylane og utsikten, for det var virkelig flott der oppe :)
Den ene...
Den andre...
..og hovedstøylen med turbok!
Denne turen er en av ti turer som er med i Turboktrimmen 2011 i Flora kommune. Viktig å skrive seg inn i turboka om man vil være med, he-he. Og et godt råd før turen - myggmiddel er kjekke greier, hi-hi. Det var ypperlig myggvær på denne turen og heldigvis var det ei som hadde spray til låns. Det ble mye vifting til hverandre, spesielt på toppen under kaffipausen, puh!


Herlig tirsdagskveld på tur med kjekke turfolk! ;)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ser ut som ein koseleg tur på tross av tåke og myggangrep! Hadde eg vore heime, så hadde eg gjerne vore med eg óg.. :)

Er liksom på ferie, men med det vêret her hadde det sikkert vore like bra heime ;)

Wenche sa...

Ut på tur, aldri sur:) Flott tur trass i regn og tåke. Sporty å stille opp likevel:) Sidan den er så godt merka er det jo håp å kunne gå den seinare i godver.

Liv Janne sa...

Hei og takk for koselege kommentarar på bloggen min:) Såg ut som ein kjekk tur dette - ein føler seg nesten ekstra sprek når ein er på tur i tåke og regn - he,he:) Og du tar så mange flotte bilete - både av smått og stort. Der har eg litt å lære! Vi har fått barnevakt i morgon, og håpar på godt vær slik at vi kan bli med på Nipenatt med Flora Turlag:)))) Den turen verkar utrulig kjekk, men er jo litt spent på formen da - 8 timar, puhhh....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...