søndag 27. november 2011

1. søndag i advent

Så er vi i gang... Det er første søndag i advent allerede og vi har satt frem "adventsstaken". Det blir litt feil å kalle det for adventsstake, her kjører vi nemlig kun med kubbelys. Syns de tynne lysene er så ustødige, så de bruker vi ikke lenger. Kubbelysene står på et lysfat i zink og det er pyntet med kongler og lerke. Konglene plukket jeg med meg under en tur i skogen for noen uker siden, så de er tørre og åpne. Lerken hentet jeg hjem fra en kjapp tur i skauen i går. De 4 tallene på metall kom i posten sammen med siste utgave av "Rom 1-2-3", så da bruker jeg det i år. Greitt å bytte litt på det og alt i alt, fin pynt det der! :D
Det første lyset er tent og det var Kalyani som ønsket å ta på seg det oppdraget. De store julestjernene er komt opp i buevinduene i stua og på kjøkkenet. Ikke så enkelt det der, for her er det høyt under taket - det er åpent helt opp, så det tilsvarer to etasjers høyde. Den store utestigen måtte derfor inn og jeg holdt den på plass mens eldstesønnen klatret opp og fikk hengt opp julestjernene. Ser at den ene i stuen har vridd seg i ettertid, så vi må vel inn igjen med stigen for å justere den igjen :P La gå!
Jeg er innført en "ny" tradisjon i huset, iallfall for i år. Med en travel hverdag og fire barn hverken  orket jeg eller hadde tid til å lage julegave-kalender med 24 pakker til hver før jul.. Det blir 96 småpakker det og jeg er ikke flink til å finne små, billige og nyttige/gøye ting... Syns det fins mye tull og fjas til kalendergavene og jeg har ikke sansen for å kjøpe tull bare for å kjøpe inn til smågavene for flere tusen kroner.  I år får de hver sin gave hver søndag i advent, det blir altså 4 gaver til hver! De får selvfølgelig sjokoladekalendere altså. Barna var fornøyd de med noe mer kjekt hver søndag i stedet :)

Jeg hadde så dårlig samvittighet for at jeg tok fra dem gleden over alle småpakkene hver dag frem til jul, men det løste seg jo til det beste for alle likevel i år. Får se hvordan det blir til neste år... kanskje hvis jeg greier å starte forberedelsene litt før på høsten, så kommer jeg i mål med alle planer.. ^_^ Hvis ikke, så kan dette lett bli en årlig tradisjon, thi-hi!
Ønsker deg en koselig kveld - og fin 1. søndag i advent! ;)

2 kommentarer:

SNILLPIKE♥ sa...

En nydelig julestjerne dere har. Og adventsstaken var så enkel og fin, jeg synes ofte det enkle er det peneste. Og i en adventsstake er det jo lysene som er det viktigste, ikke en masse med pynt.

Her i heimen har vi kun fått opp adventsstjerner, har hatt en maratonhelg, men utrolig koselig har vi hatt det tross alt. Vi får ta resten av pyntingen til uken.

Ønsker deg en strålende kommende uke, klem til deg fra meg.

Sara sa...

Likte adventsstaken og julestjerna di veldig godt :) Lekkert!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...