..i stor langpanne, saftig og god! :)
I helgen som var skulle jeg bake ikke mindre enn 3 dugnadskaker til 3 ulike arrangement. Jeg ville lage noe annet enn de vanlige og googlet derfor dugnadskaker for å finne tips og inspirasjon. Oppskriften til Monicas matverden på ei stor "klassisk sjokoladekake i langpanne" så veldig god ut, så den ble laget til første dugnad. Kaken falt i smak og gikk unna som bare det, så den ble laget til den andre dugnaden også :)
Her er oppskriften - gjengitt ordrett fra Monicas matverden. Dersom du lager den, er det fint om du linker til hennes originale oppskrift. Æres den som æres bør! :D
Oppskrift
250 gram smør
3 egg
4 1/2 dl sukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
2 1/2 dl melk
Glasur
125 gram smør
1 plate dronningsjokolade
300 gram melis
1-2 ss kaffe (ferdigkokt)
Pynt
Kokos
- Smelt smøret og sett kaldt. Pisk sukker og egg godt sammen. Bland sammen det tørre og sikt det over i eggedosisen, vekselsvis med melk. Rør inn smøret tilslutt.
- Hell røren over i en langpanne med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
- Glasur: Smelt smør og kokesjokolade i en bolle over vannbad. Ta av platen og rør i melis og vaniljesukker. Tilsett 1-2 ss kaffe til du får ønsket konsistens. Blir glasuren for tynn igjen er det bare å ha i ekstra melis. Rør til den er helt glatt og bre over kaken. Strø over kokos og skjær kaken i firkanter.
Vel bekomme! ;)
2 kommentarer:
Elsker sjokoladekake.
Hyggelig at kaken falt i smak, og også veldig hyggelig at familieoppskriften vår blir brukt av andre:)
Monica
Legg inn en kommentar