tirsdag 5. juni 2012

Klassisk sjokoladekake

..i stor langpanne, saftig og god! :)

I helgen som var skulle jeg bake ikke mindre enn 3 dugnadskaker til 3 ulike arrangement. Jeg ville lage noe annet enn de vanlige og googlet derfor dugnadskaker for å finne tips og inspirasjon. Oppskriften til Monicas matverden på ei stor "klassisk sjokoladekake i langpanne" så veldig god ut, så den ble laget til første dugnad. Kaken falt i smak og gikk unna som bare det, så den ble laget til den andre dugnaden også :)

Her er oppskriften - gjengitt ordrett fra Monicas matverden. Dersom du lager den, er det fint om du linker til hennes originale oppskrift. Æres den som æres bør! :D

Oppskrift
250 gram smør
3 egg
4 1/2 dl sukker
6 dl hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
2 1/2 dl melk

Glasur
125 gram smør
1 plate dronningsjokolade
300 gram melis
1-2 ss kaffe (ferdigkokt)

Pynt
Kokos

  1. Smelt smøret og sett kaldt. Pisk sukker og egg godt sammen. Bland sammen det tørre og sikt det over i eggedosisen, vekselsvis med melk. Rør inn smøret tilslutt.
  2. Hell røren over i en langpanne med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175ºC i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før glasuren smøres på.
  3. Glasur: Smelt smør og kokesjokolade i en bolle over vannbad. Ta av platen og rør i melis og vaniljesukker. Tilsett 1-2 ss kaffe til du får ønsket konsistens. Blir glasuren for tynn igjen er det bare å ha i ekstra melis. Rør til den er helt glatt og bre over kaken. Strø over kokos og skjær kaken i firkanter.
Vel bekomme! ;)

3 kommentarer:

Elin sa...

Elsker sjokoladekake.

Monica sa...

Hyggelig at kaken falt i smak, og også veldig hyggelig at familieoppskriften vår blir brukt av andre:)
Monica

Elin sa...

Hei!

Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

Ha en fin dag!

Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...