tirsdag 23. oktober 2012

Kjapp hals!

Enkel oppskrift fra Strikkesida
Jeg har sett noen varianter av denne halsen på nett, men ingen lenke til hverken oppskrift eller bilde av hvordan halsen monteres. Helt til jeg ble medlem av Strikkesida på Facebook. Der var den jo. Jeg ble medlem søndag ettermiddag... og halsen ble til søndag kveld, thihi! :)
Halsen sett fra ulike vinkler. Knappen fant jeg i gangen vår (!), ingen har savnet en tilsvarende ennå.. ;)
Oppskrift fra Strikkesida (lukket gruppe på Facebook)
Pinner #7 mm
Garn: Drops rosa Nepal farge #3720 og svart Drops Karisma farge #05

Jeg la opp 30 m og strikket riller til det var tomt for rosa. Arbeidet skal måle ca 25 x 35 cm.

Halsen ble sydd sammen før jeg heklet den svarte pyntekanten rundt. Det er en omgang med fastmasker og så 1 lm - deretter på omgang 2 hekles 1 fm, *3 st i neste fm, 1 fm i neste fm, 3 st i neste fm*.... En knapp ble sydd på som pynt, men man kan jo like gjerne pynte med skrift, blomst, strykemerker eller lignende.

Vesla er så heldig at hun arvet en svart skinnjakke fra snille nabojenta Oda. Halsen er tenkt å matche den. Varm og myk hals i matchende farger er bare bonus ;) Denne halsen passer både vesla og storesøster faktisk.. Prinisppet er iallfall enkelt, så det er bare å øke eller minske maskeantall for mottaker.
Syk snuppe med omgangssyke i nye ullklær og en dag med pappakos.
Stor stas for ei pappajente det :)
Vesla ville slett ikke posere med noe hals.. Da hjelper det å si at jammen da kan jo storesøster posere så mamma får tatt bilde... Vesla er plutselig "frivillig" modell, thi-hi. Bare se bort fra kakerester rundt munnen, det er om å gjøre å utnytte øyeblikket, knis :)
Go'jenta med nye halsen sin.
Tror det kan bli flere slike. Må bare løse sammensyingen litt bedre, men den går seg vel til etter hvert. Det er dårlig med forklaringer rundt omkring på akkurat det, men det står omtrent slik:

Oppleggskant mot fellekant
Sy sammen med ca 5 masker
Sy sammen på ca 5 cm

Fri tolkning! :)

2 kommentarer:

Marianne sa...

Så søt hals og ikke minst en sjarmerende liten modell! Klem Marianne

Stinemorღ sa...

Nydelig hals!
Så perfekt på veslejenta ♥

klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...