søndag 13. januar 2013

Ull & omtanke


20 lapper av ullrester
Jeg har litt ullrester liggende som jeg ikke helt hva jeg skal bruke det til. Helt til jeg kom over bloggen Customaid design som har prosjektet "Ull & omtanke" på gang. Det er en genial måte å bruke opp ullrester på - og det varmer noen som virkelig trenger litt varme og omtanke.

ULL&OMTANKE er et dugnadsprosjekt som er startet opp av designfirmaet Customaid. Tanken er at alle kan klare å strikke en lapp eller to eller ti – og hver lapp er en lapp nærmere et flott og varmende pledd. Lappeteppene blir unike og nummererte, og gis til kreftpasienter med ønske om å gjøre hverdagen under behandling litt bedre. Det er vanskelig å tro annet enn at et pledd strikket av omtenksomme hoder og hjerter over hele landet kan være til trøst når livet er tøft.

BLI EN DEL AV TEPPET
Customaid inviterer deg til å være med, enten du strikker mye eller lite, om du har en haug med garnrester eller et lite nøste til overs. Ved å strikke en lapp bidrar du med tid, varme og omtanke til dem som er rammet av store utfordringer. Den eneste betingelsen som stilles er at garnet er av ull og at du strikker din sterke og positive energi inn i hver eneste lapp. Lappene sendes til Customaid som organiserer og monterer dem, så pleddene blir vakre og harmoniske.  

OPPSKRIFTEN ER ENKEL
Legg opp 9 masker på pinne nr 5 og strikk 21 cm rettstrikk fram og tilbake. Strikk den første masken også, da får vi kanter som er enkle og montere sammen. Fargene og de ulike strukturene i garnet gir tilstrekkelig variasjon i teppene. Fest trådene og klipp av – nok en lapp er klar.

Lappene sender du til:
CUSTOMAID v/ Vibeke Jerkaas, Jørgen Moesvei 1, 1605 Fredrikstad
Mitt bidrag - for denne gang.

Du kan lese mer om prosjektet på bloggen her eller via deres facebookside Ull & omtanke.

Lappene blir sydd sammen til nydelige tepper

Foto: Customaid
Ha en fin søndag! :)

4 kommentarer:

Myrte ♥ sa...

Supert prosjekt, og så fint bidrag fra deg ♥

Anita sa...

Så flink og SNILL du er <3
Er helt sikker på at noen blir veldig glad for ditt bidrag, og idèen er jo genial!
Såg du hadde laga link på FB om dette og tenkte at jeg må bidra litt her også, bra tiltak og lurt å få brukt opp litt rester...
Men tilpasset du at tråden tilsvarende den tykkelsen man vanligvis bruker på pinne nr 5 ? (såg du hadde noe dobbel tråd...) Må vel det for at lappene skal bli like store...?
Ha en fin søndag videre!
Klem ;)

☥ Kaia sa...

Såå bra.....
Jammen er det godt at noen tenker på andre....
Dette skriver jeg bak øret, kjempeflott å bli kvitt alle restene...
Ha ei ny og fin uke...

Klem fra Kaia

Jill c",) sa...

Stilig pledd, et slikt kunne jeg virkelig tenkt å lage...fint syssel:)

En god ide:)))

Fin og kreativ uke til deg;))) tjohei:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...