onsdag 9. januar 2013

Strikket hals

Strikket hals til jenta mi

Da er årets første plagg fra strikkepinnene ferdig. Det ble en hals til eldste datter. Det er samme garn som jeg strikket Skappel-genseren hennes i. Tenkte det var en lur tanke å både strikke noe varmt som matcher og samtidig bruke opp garnet. Det mohair-garnet fra IceYarns er jammen drygt. Av 8 nøster er det nå igjen i underkant av 3 nøster - og da har jeg strikket en Skappelgenser og en hals til henne! :O Det var ikke nok Pure Alpaca fra IceYarns igjen til en hals etter Skappelen, så da supplerte jeg med Drops Alpaca som matchet i fargen i stedet.


Pinner: 9 mm
Garn: Iceyarns mohair farge light pink og 2 nøster Drops Alpaca #3140.
Halsen ble ca 104 cm lang.
 
Oppskrift
Legg opp 226 masker.
 
1. pinne: Strikk 1 r *1 kast, ta 1 m løs av, 2 r, trekk den løse "over"*. Gjenta ut omg *_*
2. pinne: Strikk rett
3. pinne: *Ta 1 m r løs av, 2 rette, trekk den løse m over, 1 kast*. Gjenta fra *_* ut omgangen. Avslutt med 1 m r løs av, trekk den løse m over.
4. Pinne: Strikk rett
 
Gjenta pinne 1 - 4 til ca 30 cm eller til ønsket lengde. Fell løst av.

Oppskriften er ikke min. Jeg fant den i en blogg som skulle stenges for lenge siden og jeg noterte meg oppskriften til senere bruk. Dessverre har jeg ikke navnet på personen eller bloggen bak.


Litt detaljer fra halsen. Kjekt å strikke noe som ikke var rillestrikk etter gammelt, he-he. Det ble mye av det i månedene før jul. Artig det også, men greit å variere litt.

For de som har et litt trent øye, så ser man at jeg ikke har fulgt oppskriften helt slavisk... og har derfor fått litt mer bølger i mønsteret. Smak og behag - man kan variere som man vil! ;)

Halsen er som nevt 104 cm lang - det vil si at den snurres to ganger rundt ved bruk. Luner godt :)
 

Ha en herlig onsdag! :)

3 kommentarer:

Marianns papirgleder sa...

Nydelig hals! Lekker farge og fint mønster. Den såg veldig freistande ut og prøve seg på :o)

Mariann

Anonym sa...

Super hals, den må jeg prøve meg på. Takk for oppskrift.

Anonym sa...

Da har jeg strikket to av denne halsen. Mange har ønsket seg en, så julegavene blir litt enklere å få i boks i år. Takk for at du deler 😃

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...