fredag 29. april 2011

Uførefjellet (310 m.o.h)

Utsikt fra Uførefjellet utover mot Florø
(manipulert fargemetning i bildet)

Flora Turlag dro i gang onsdagsturene sine på onsdag 27. april. Første tur gikk til Uførefjellet som er 310 m.o.h. Det var strålendes sol og ikke noe vind, så 46 deltakere fikk en herlig start på tursesongen :)
På tur oppover
Utsikt fra toppen av Uførefjellet
Fantastisk flott, ikke sant? :)

Glimt fra turen tilbake kommer her..
Dette bildet sendte jeg inn til en fotokonkurranse i lokalavisa Firdaposten onsdag etter turen. Temaet er forfall. Se link til konkurransen her. Greitt med forfall i diverse varianter.

Wikipedia sier følgende om Uførefjellet:

"Uførefjellet i Flora kommune, Sogn og fjordane, har namnet sitt frå den fråflytta garden Uføre som ligg ved Norddalsfjorden nordvest for Uførefjellet. Fjellet blir og kalla Sundefjellet (opprinnelg form "Sundafjellet") og har då namnet sitt frå Leversund som ligg på sørsida av fjellet, ved Eikefjorden. Høgste punktet ligg 310 moh. Uførefjellet er ein langstrekt åsrygg som går aust-vest mellom dei to fjordane Eikefjorden på sørsida og Norddalsfjorden i nord. Den er skogvaksen med furu øvst. På den bratte sørsida bjørkeskog i aust og varmekjær lauvskog i vest. På nordsida mykje bjørkeskog med innslag av furu og granplantingar."

En herlig tur i skauen på en onsdag ettermiddag/kveld :)

2 kommentarer:

Kaia sa...

Herlige bilder...
Har tenkt masse på de obligatoriske bildene, MÅ IKKE GLEMME.... men takk skal du ha.
Det er nok lett å glemme de....

Klem fra Kaia

Liv Janne sa...

Godt fottursesongen endeleg er i gang! Flotte bilete - og alltid kjekt å sjå dei vakre øyane rundt Florø! Vi har planar om å ta med dei minste på fjelltur i helga - bæremeis på største (og kanskje går ho litt sjølv også) og så bæresæle på magen på minstemann. Har ikkje heilt funne ut kor vi tar turen, men det kan fort bli i ditt nærområde :) Ha ei fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...