onsdag 13. april 2011

Fotokurs med Dag Solberg - dag 2

"Klippe"
- linjer, vann, hav, himmel, speiling...

Som nevnt i tidligere innlegg, så var jeg på fotokurs med fotograf Dag Solberg i helga som var. Inspirasjon, ord, begrep, linjer og andre uttrykk surrer fortsatt i bakhodet etter to flotte og lærerike dager. Det er tydelig at det er en prosess som er komt i gang i topplokket her, så jeg gleder meg til videre utprøving. Du kan se bilder fra den første dagen i innleggene her og her.

Fotograf Dag Solberg står bak firmaet DS Foto og holder til i Bremanger.

På dag to gav han oss en vanskelig utfordring. Vi ble delt i to grupper. Den ene skulle jobbe med portrettfotografering innendørs mens de andre skulle ut og vice versa.

Utfordringen for de som skulle ut var som følger - vi fikk kun ta fem (5 ja) bilder som vi skulle ta med tilbake og vise frem. De skulle være helt klare og gjerne ha motiv med hav og/eller sjø, gjerne nærbilde eller landskap - og ikke bruke de automatiske innstillingene på kameraet...

For å få bildene helt skarpe skulle vi også bruke stativ. Det var et stort stativ samt et lite, bøyelig som er ypperlig for fjellet og slikt (jeg skal kjøpe meg et slikt, thi-hi). Vi skulle også forklare hva vi ville med bildet. Det er mye enklere å bare gå ut og knipse i veg, men slik han ønsket det skulle vi se bildet for oss FØR vi trykte på knappen og tok det. Vi fikk ikke lov til å knipse og slette - kun ta 5 bilder altså!! Ikke enkelt.

Jeg og min gruppe dro på Digreneset og knipset våre utvalgte motiver. Jeg tok kun 5 bilder men har slettet tre av dem fordi jeg ikke var fornøyd. Jeg viser frem de to beste selv om de langt fra er perfekte. De mangler lys i bildet, men det er på grunn av feil innstillinger. Jeg tok bilder ved bruk av kun helt manuelle innstillinger på alt og det var vanskelig. Veldig lærerik prosess, for ved gjennomgangen fant vi flere motiver i motivene samt en forklaring på hva vi burde hatt av innstillinger for å få bildene bra nok. Fantastisk lærerikt, så det blir prøving og feiling på manuelle innstillinger fremover. Godt at fjellsesongen starter snart for ellers vil jeg vel drive familien til vannvidd med nyervervet fotodille, fnis :) Som om den ikke var for stor for dem fra før, thi-hi! :P

"Klippe"
- linjer, vann, speiling...

Mine to bilder viser "klipper" med avspeiling i sjø. Det er ikke klipper egentlig, men svaberg og små pytter med sjø :) Utrolig hva man kan få ting til å se ut ved bruk av nærbilde og rett vinkling.

Det er onsdag og lille-lørdag allerede. Kos dere & nyt kvelden! Det skal jeg. Det har vært en hektisk dag, så nå er jeg mest klar for å krølle opp i sofaen.. men så var det litt klesvask, støvsuging og rydding som burde vært gjort også.. Stikker dessverre ikke bort av seg selv det der nei.. :D

3 kommentarer:

Stinemorღ sa...

Det er en litt trolsk stemning i disse bildene! Jeg liker dem virkelig!
Å ta bilder er gøy, og når man lærer litt blir det jo enda morsommere :)

klem

Rita sa...

2 kjempefine bilder, Eli. Likte de begge fantastisk godt!!! Kan ikke huske at de andre 3 var misslykket, så det må være noe du selv føler. Men her traff du i allefall blink!

Nå er det opp på hobbyrommet, før jeg skal til fotpleie. Har et par gavekort jeg har spart nok på, hehe.

Snakkes på bua i kveld, gleder meg :)

-hanne sa...

Det må ha vært utrolig utfordrende og bare ta 5 bilder :) Lurer jammen på om jeg skal utfordre meg selv på det en gang, kan være både lærerrikt og skjerpende! :)
Bildene ble fine de, og så kan man jo redigere på lyset etterpå om du synes det ene ble for mørkt :)

Takk for hyggelig kommentar hos meg, det er alltid koselig å høre at noen liker bildene mine :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...