tirsdag 12. april 2011

Perlestrikkede pannebånd

Gjett hvem jeg er blitt inspirert av da...? Det er så klart Stinemor sine fantastisk flotte blogginnlegg og ikke minst nydelige perlestrikkede pannebånd for store & små. Jeg tror hun har fått i gang en pannebånd-mania i bloggeverden og jeg kaster meg hjertelig med.

Nydelige perlestrikkede pannebånd i dobbel tråd med garnet Merino Extra fine, farge råååsa nr 16. Pinnestørrelsen er nr 6. Om du lurer på hvordan man får til perlestrikk, så er det enkelt. Strikk en vrang og en rett maske ut pinnen. På neste pinne strikke du en rett over den vrange og en vrang over den rette. Slik gjør du på annenhver pinne. Det er ikke verre enn det ;)

Til eldste jenta mi la jeg opp 17 masker på pinnen og strikket til ønsket lengde. Det er viktig å strekke pannebåndet godt for å se hvor langt det er slik at du får sydd sammen til riktig lengde. Jeg pyntet med 3 knapper.

Til vesla la jeg opp 11 masker og strikket til ønsket lengde. Siden hun nesten ikke har hår ville jeg gjøre den litt mer jentete og heklet en flott kant langs den ene kanten. Første heklerunde med fastmasker, deretter med staver og så til slutt en rand med 5 luftmasker mellom hver fastmaske. Det dannet seg nesten en krone, thi-hi :) Dette ble pyntet med 2 flotte knapper.
Mine to gode go'jenter!

Da ønsker jeg dere en koselig tirsdagskveld.
Vi blogges :)

4 kommentarer:

Lena Katrine sa...

Så flotte pannebånd!!! Og for noen vakre døtre :)
Ha en fin påskehøytid! Go'klem

Stinemorღ sa...

Nydelig jenter ♥ så søte!
Selvsagt må de ha råååsa!

Det ble kjempe flott med den hekla kanten! God ide :)

klem

dame sa...

herlige jenter! ...behagelige å se på.

Kalyani sa...

10hi <3 Tusen Takk mamma får Pannebåndene <3 Glad i deg ! ;*
Hilsen Jentene dine <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...