Denne kaken er fantastisk nydelig, salt og søt på en gang.
Dette er en ny favoritt hos meg. Prøv den, garantert suksess! ;)
Oppskriften på denne kaken fant jeg på Det Søte Liv,
og det her er en direkte avskrift:
Snickerskake
Bunn:
3 eggehviter
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g salte peanøtter
60 g salte Ritz kjeks (20 stk)
Sjokoladekrem:
50 g smør
5 ss sukker
100 g lys kokesjokolade
3 eggeplommer
Pynt:
3 dl kremfløte
30 g peanøtter
30 g lys kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen med bakepulver og vaniljesukker.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp). Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe smørekonsistens.
Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt over toppen av kaken. Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen. Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade.
Jeg anbefaler nettstedet Det Søte Liv om du er på leting etter noe godt å bake. Der finner du garantert noe du vil like. Det gjør iallfall alltid jeg :D
1 kommentar:
Mmmm den skal prøves. Skifter ut Ritz kjeksene med glutenfrie salte kjeks, så kan eg ete den òg.
Takk for tipset....
Fin mandag til deg i nordvest, klem.
Legg inn en kommentar