fredag 3. september 2010

Høst... norske epler... = eplekake ♥

Det er strålendes sol og herlig vær i dag også. Jeg tok ikke sjansen på nok en skogstur selv om det var det jeg aller mest hadde lyst til. Jeg fant ut at jeg heller skulle være litt husmor og få hengt ut så mye klær som mulig i dette været. Surfet litt i blogglandia mens jeg slappet av med kaffekoppen.... og fant et fristende innlegg :P Den kaka så utrolig god ut, så det ble eplekake-baking på meg også. Elsker norske epler, så det har vi alltid i hus.

Innlegget om kaken fant jeg i Silje sin blogg. Ta gjerne turen til henne, en koselig blogg med flotte bilder og tips. Oppskriften hadde hun funnet på Matmons.net.

Eplekake
God gammel oppskrift
Tilberedningstid: 60 min.

Ingredienser:
200 g smør/margarin
3 dl sukker
3 egg
3 3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver
3-4 epler
kanel
sukker

Tilberedning:
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, og sikt i mel blandet med bakepulver. Ha røren i papirkledd form - 24 cm. Eplene skrelles, skjæres i båter og legges tett i tett oppå røren. Dryss over kanel og sukker.

Stekes ved 200 grader, ca. 45 min.
Jeg klarte ikke å vente til alle sammen var komt hjem, så det ble et stort stykke varm eplekake på meg. Nyydelig. Kan absolutt anbefale denne oppskriften!! ;) De andre skal nok nyte varm eplekake sammen med noen kuler med snadder is til :P

God helg!

PS - en liten oppdatering til oppskriften! Jeg syns den blir enda bedre om du tar i litt saft fra en fersk sitron i deigen. Strø litt hakkede mandler oppå kaken som pynt/ekstra smak før du setter den i ovnen. Garantert snadder! ;)

2 kommentarer:

ann helen sa...

Mmmm,jeg fikk vann i munnen, den så så god ut. Håper det går bra med deg og den lille i magen.

Her durer symaskina, nesten døgnet rundt.....

Ønsker deg en deilig, solfyllt helg i byen i vest, klem.

KKannDesign sa...

Masse flotte bilder fra turen i forrige innlegg - så herlig!!

..uhmmm - deilig eplekake!!..

KlemKKann

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...