tirsdag 7. september 2010

Ta deg en bolle! ;)

Tenkte jeg skulle blogge bollene som min sønn bakte for ikke så lenge siden. Han fikk så lyst på boller og laget de like så godt selv. Ikke verst :D Oppskriften han brukte ligger på Oppskrift.com og vi har benyttet den flere ganger. Kan anbefales! ;)

Oppskrift på boller
-boller egnet for å imponere

Ingredienser:
1 kg hvetemel
200 g margarin (bruk gjerne en lettmargarin som er merket "egnet" for baking, eventuelt 2,2 dl flytende margarin)
4 dl melk
2 egg
1 pakke tørrgjær for søte deiger (den røde)
1 ts salt
2 dl sukker
Egg til pensling
(Evt 1 ts kardemomme)
(Evt 1 dl rosiner om du digger rosinboller)

Fremgangsmåte:
Bland melk og margarin i en kjele, og varm dette til det er lunkent (ca 40 grader, ikke mer).Pisk egg og sukker lett. Det tørre blandes sammen i en passende bakebolle (hold igjen ca 50 g mel), og det våte jobbes inn til man har en jevn deig. Juster konsistensen med melet du holdt igjen. Men husk at tørr deig gir tørre boller, den kan godt være litt klissete! Nå er cluet å ikke gi seg; fortsett å elte lenge og vel, helt til deigen blir glatt og slipper kantene i bollen helt. Dette er kanskje 5 minutters jobb, men du får igjen kaloriene du bruker på dette og vel så det når det skal fråtses i boller:). Hvis du bruker eltemaskin, la denne gå i minst 5 minutter(!).

Hev deigen i bakebolle tildekket med plastfolie på et lunt sted i ca 30 min.

Del deigen i 20 - 25 emner og trill ut bollene (bruk så lite mel som mulig til dette). Legg disse på bakepapir på stekeplate. Om du er en rosinbolle-fantast, elt inn rosinene før du deler deigen.

Stekeplatene med boller etterheves en lun plass i 1 time(!). Ja, det har du tid til! Du vil vel ha perfekte, fluffy boller?

Bollene pensles med et sammenrørt egg, og stekes i forvarmet ovn på 210-220 grader i ca 8-10 minutter. Følg med, brente boller er ikke digg! Avkjøl bollene på rist.

Ta deg en bolle - og nyt!

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...