onsdag 29. september 2010

Vindushopping.. og litt ekte shopping! :P

 Foto av nye huset tatt 30. juni 2010

Det blir ingen innflytting i nye huset før fødselen, så det har jeg omsider slått meg til ro med. Kanskje vi flytter i månedsskiftet oktober/november... Vi får se.. Det er litt forsinket levering på enkelte ting, men det er ikke noe vi kan gjøre så mye med dessverre.

De siste dagene har jeg derfor vasket babytøy og kost meg med å få de på plass i stellekommoden. Det lukter så herlig og det ser ut til å være rikelig med klær. Jeg har også fått tak i det jeg og babyen trenger til føden og barsel, så det er kjekt å ha det i hus. Ikke noe er pakket, men det får bare være enn så lenge. Det er innen rekkevidde :) Vel, hentesettet er ferdig i morgen, så når det er avhentet kan jeg bare koble helt ut, he-he!

Min kjære & jeg hadde oss en tur til nabobyen for nødvendige innkjøp til bilen. Det ble selvfølgelig tid til litt "vindusshopping" i diverse møbelbutikker og interiørbutikker for å se på utvalget og finne ut hva vi ønsker oss i nye huset. Spennende! Det er utrolig mye flott å finne, butikkene både her og der bugner over av nye høstvarer.

Vi (les meg, ha-ha) har ryddet ut en masse med ting & tang fra hus og loft som vi ikke vil ha med videre når vi skal flytte. Jeg vil ikke ha mye dill & dall i nye huset. Interiøret i huset går for det meste i hvitt med en del innslag av svart og stål/aluminium, store vindu og spoter i tak, enkelte gulv og i dusj. Det meste av gulvene i begge etasjer samt badene er flislagte siden vi har vannbåren varme. Da blir det lunt og godt uansett. Siden vi har store vinduer blir det en del hvite lamellgardiner, blant annet i stue, kjøkken, forstue og TV-stue. Vi har heldigvis ganske så lik smak, så det skal ikke bli problemer med å bli enige om resten av innkjøpene heller :)

Når det gjelder interiør, så er jeg glad i f.eks. grønne planter, friske buketter, zink, glass, foto, "støvfargede" og/eller naturfargede materialer/tekstiler (men også svart og hvitt), bokstaver, m.m. Interiøret bør helst bety noe og ikke bare være der for å "fylle opp" iallfall. Er lite glad i støvsamlere som jeg kaller det, thi-hi.. Lamper, ting på veggene og det meste av møblene skal ikke anskaffes før vi faktisk er flyttet inn slik at vi får en følelse av hvordan huset og rommene blir. Jeg er ikke glad i motiv i bilder/maleri dersom det ikke dreier seg om ekte FOTO selvfølgelig. Siden jeg liker å knipse bilder, vil jeg ha noen av de på veggen. Vi er begge enige om at vi helst vil ha noen få store abstrakte bilder ellers som tar igjen fargene i rommet, så det vil nok ta lenger tid å få på plass.. men det er helt greitt. Det gjelder jo å finne de rette som begge liker :)

Levende lys er koselig og veldig viktig selvfølgelig. Jeg kunne derfor ikke la være å kjøpe med meg disse to zinkhusene samt 2 stk hvite Lotus-lys fra Kremmerhuset da jeg gikk forbi. Disse produktene hadde jeg tenkt å kjøpe uansett, så det så, he-he! Jeg kom på at jeg har sett en blogg som viser hvor flotte Lotus-lysene er, og det stemmer - det var hos sprudlende Stinemor. Fy søren hvor mye flott butikken hadde ellers - spesielt i duse gråtoner/lillafarger som jeg har falt helt for nå. Farlig å gå inn på slike steder :P


Det er mye som skal på plass og følges opp når man bygger hus, men det er utrolig kjekt å bygge vårt eget hus sammen og få det slik vi ønsker. Mange valg må gjøres underveis, men nå nærmer det seg siste innspurt. Min kjære har vært utrolig og fulgt opp hele byggeprosessen mens jeg har hanglet og gjort min "jobb" (baby-ruging), så han har stått på. Ser frem til resten - selv om timingen kanskje kunne vært litt bedre. Fødsel og flytting betyr litt ekstra styr, men sånn er ståa - og det skal gå fint! ;)

Nå skal "skroget" hvile, for jeg kjenner virkelig at jeg har vandret litt i dag. Her blir det kun sofa og strikketøy resten av kvelden!

3 kommentarer:

KKannDesign sa...

..kjære himmel så lekkert!!!..et super fantastisk lekkert hus - ahhh - så lekkert!! Gleder meg til å se mer - masse mer..

Nå er det like før kjære du - gleder meg på dine vegne!!

KlemKKann

Kaia sa...

For ett lekket hus dere kommer til å få når det er ferdig......
16. dager igjen, det nærmer seg med stormskritt....gleder meg til å se nurket deres...
6 dager igjen, så flyr vi, skal bli kjempedeilig å komme ned til varmere strøk..
Håper de siste dagene blir kjempebra, og hvem vett, kanskje babyen har det litt travelt også.....
Stor klem fra Kaia

ann helen sa...

Å, for et flott hus dere bygger. Blir nok herlig å flytte inn der.

Masse spennende som skjer fremover hos dere, baby og nytt hus.

Jeg òg synes det er godt å "bo" en stund før en får alt på plass. Da er det mye lettere å se hvor ting passer inn og hvor en helst vil ha det.

Spennende dager dette her, venter med deg, og gleder meg til å se veslejenta, og det ferdige huset.

Ønsker deg en deilig høstdag i morgen, hvil deg godt, og tenk på deg selv og babyen, stor klem fra meg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...