mandag 19. desember 2011

Julemanna

Deilige, passe myke og sprø julemanna

Julemanna er julekaker som vi mååå bake til jul. Jeg var så tullete at jeg kastet mange gode juleoppskrifter ved en feil under en opprydning for noen år siden. Etter det har jeg prøvd å finne den gode julemanna-oppskrifta uten hell... helt til jeg kom over denne. Endelig! Sånn skal skikkelige julemanna smake. Nydelige småkaker, lett å lage sammen med barna og denne oppskriften var helt i passe mengder :D

PS - deigen kan gjerne stå i noen timer. Det blir bare bedre julemanna av det.

Jeg har en rimelig ny stekeovn og setter den på 200'C som oppskriften sier. Når det er klart til steking setter jeg temperaturen ned til ca 180'C og steker i litt over 7 minutter. Ferdig!

Oppskriften som står i bildet over her fant jeg på facebook-siden til bloggeren Elisabeth bak bloggen Båtliv. Tusen takk for at du delte oppskriften! ;)
ღ Dagens bakermestere - Kevin og Kalyani Isabel ღ
Jeg kjøpte inn noen nye kakeformer til jul i fjor, men med liten baby og flyttesjau ble det rett og slett ikke tid eller overskudd til noe kakebaking. Kjekt å finne nye figurer i år og teste ut. Det var mye rart - elg, ekorn, ulv, bjørn, bil, lastebil, snegle, stjerner, stjerneskudd, Diddl, hjerter, rein, mann og dame i mange størrelser, juletre, osv. Litt for alle sin smak, thi-hi!

Lykke til med baksten, anbefales!!!

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Mmmmm, ser kjempegode ut :)
De har gått unna her hjemme hos oss. Ungene elsker de :)

PS! Kjempefin de halsene du har heklet :) Tusenkunstner du!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...