søndag 13. april 2008

Hyllest til mammakroppen!

I Foreldre & Barn #4/08 var det en artikkel om en utenlandsk nettside som er opprettet som en hyllest til mammakroppen! Nettsiden heter The Shape of a mother. Det er 2-barns mammaen Bonnie (29) som har opprettet siden hvor hun oppfordrer mødre til å legge ut bilder av kroppene sine "så vi kan se hvordan ekte kvinner ser ut". Hun ønsker at kvinner skal være stolte av kroppene sine også etter at de er blitt mødre.

Med utgangspunkt i min egen situasjon som 3-barns mamma er det herlig befriende å lese om opplevelser og erfaringer som de fleste kan kjenne seg igjen i. Det er godt å kunne se bilder av flotte, vanlige "normale" kvinner som er stolte over kroppen sin uansett endringer. Vanligvis ser vi for det meste "perfekte", retusjerte bilder av kjendiser og modellkvinner som har fått barn - ofte har disse både personlig trener, kokk, hushjelp, barnepasser... og en liten skjønnhetsoperasjon eller to :P De er tilsynelatende like spreke, opplagte og slanke straks babyen har poppet ut... Skremmende nok er disse med på å sette standarden for oss vanlige dødelige også - som om vi ikke har nok krav og forventninger fra oss selv og andre rundt oss fra før.

Nå har ikke jeg tenkt å dele bilder av min kropp i endring eller noe sånt, he-he! Jeg oppfordrer deg heller til å ta turen innom nettstedet (som er på engelsk). Det er herlig forfriskende med nettsider og blogger som dette av og for mammaer rundt omkring! Det var dagens preken fra meg, he-he :)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...