tirsdag 20. november 2012

Adventsgaver under arbeid ❆

O'jul med din glede... 
Det strikkes på kveldstid. Bloggen er ikke like lenger så oppdatert på det som lages. Det nærmer seg jul og da er det selvsagt litt som må skjules, he-he. Jeg har så mange planer på det jeg ønsker å få laget, men jeg ser jo at ukene og ikke minst helgene fyker avgårde og det nærmer seg raskt bare en liten måned til jul. Har likevel 4 gaver ferdiglaget, så sånn sett er jeg tidligere ute enn før - tror jeg! :)

På pinner nr 7 har jeg nå noe dobbel tråd i fin julefarge. Det skal lages to stykk av disse og det er siste plagget på pinnene nå. Utrolig raskt å lage - den ene laget jeg søndag kveld! Sånt kan man like. De to plaggene dukker opp i adventsgavene til mine to yngste barn. De er så klart ikke i bloggen min og smugtitter, men jeg lar være å blogge det likevel - enn så lenge.

Her hos oss får barna kun adventsgaver - altså en gave hver søndag i advent. Det er galskap å skulle ordne med kalendergaver til alle mine barn. Det er 4 barn x 24 gaver = 96 gaver. Det blir ei formue i små skrotgaver og mye arbeid, så det syns jeg er helt bortkastet. Ungene får heller noe litt mer brukbart og er veldig fornøyd med det. Det blir nok gaver på julaften likevel og julen skal da ikke bare handle om at barna skal overøses med gaver en måned i strekk. Ja, de får også en sjokoladekalender på hver altså, he-he :)  Denne ordningen innførte vi i fjor og en ny tradisjon er herved satt og alle er fornøyde med det. Me like

Jeg har altså laget meg ei liste over gaver jeg har lyst å lage selv for årets julegavedryss til noen nære og kjære. Får se hvor langt jeg kommer - teori og praksis kan fort bli to helt ulike ting fremover med alt som skal skje. I år SKAL vi få tid til å kose oss mer med å lage egne ting, bake og gjøre det koselig og helst unngå en litt sånn småhektisk krampekosejuletid-moro innimellom mange avtaler, fester og avslutninger, thi-hi. Syns planen er god så langt. Tvi tvi for at den holder.

Lager du egne julegaver - i så fall hva? Alltid kjekt å høre hva andre gjør for tips og inspirasjon. Gode tips mottas med takk! :)

Ønsker deg en fin tirsdag!  ت

3 kommentarer:

Myrte ♥ sa...

Utrolig lurt å gi kun adventsgaver når man er flere barn i heimen :) Og sette fokus litt vekk fra gavepresset.

Jeg er i gang med hjemstrikka julegave nr 5, en stor pute. Ellers har jeg strikket fire luer fra A&C, tror de blir gavedillen fra oss i år :)

Ha en flott dag - her skal det lese til eksamen før videre strikking.

Anita sa...

Hei! :)
Skjønner veldig godt at du velger den varianten av adventskalender, det er jo faktisk helt genialt synes nå jeg!
Her i huset blir det heller ikke den vanlige julekalenderen med 2*24 poser fylt med snop og unyttige ting i år... ungene syntes det var ok å trappe ned, det blir også her hver sin pappkalender og jeg tenkte også at de kunne få noen få ting av og til, og din idè med adventssøndagen blir nok herved kopiert! Takk! ;)
Julegaver strikkes også her for tiden, men det går ikke fort fremover med alt som skal skje på en gang..... :/ I år blir det litt færre hjemmestrikkede, men får koser meg med litt. Sokker blir det i hvertfall på noen, du vet jo hvilken som er min favoritt ;) Så holder jeg på å strikke noen raske "magebelter" til hermetikkbokser/telys og til kubbelys! De blir det blogget om snart! :)
Ønsker deg en fantastisk førjulsstrikketid!
KLEM ;)

Blåbærlina sa...

Koselig adventsinnlegg hos deg ;o)
Klart det må være litt hemmeligheter i disse tider!
Syns det var lur gaveordning dere har, det blir fort mye småstæsj, som man ellers prøver å luke ut og kvitte seg med. ;o)
Kos deg med forberedelsene :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...